koktání u voipu...

AP, místní LAN a optické sítě do okolních domů nejen na ul. Stanislava Manharda

Příspěvekod kvatropolis » 05 říj 2008 (ned), 11:56

např. včera ne to nezaregistrovalo 5x - říkám to co jem viděl - radši nemluvím o tom co jsem neviděl ...
kvatropolis
 

Příspěvekod Badla » 05 říj 2008 (ned), 13:45

nebylo by nejlepsi, kdyby kvadropolis donesl tu krabicku na klubovnu a vyzkousel ji tam? Vyresi se tim debata o tom, zda je problem u poskytovatele VOIPu, nebo na lince z LANky APcka u clena.
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6084
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod ondrag » 05 říj 2008 (ned), 14:03

kvatropolis píše:
catman píše:můžeš co nejpřesněji datovat den, kdy potíže začaly?

jaké ? je jich totiž víc ...

Dělá to ještě někomu? ... žádná chyba z okolí není nahlášená - nenahlášená chyba prostě neexistuje.



kvatropolis píše:Jinak opakuji - uživatel PetrOp (UID 3198) žádá o znovupřipojení - doplnil údaje do db) - a už je docela dost naštvaný

Žádné omezení u něj nevidím? Má tam jen žádost o další připojení zadanou včera večer - to správci ani nestihli slést ze střechy...

kvatropolis píše:přecejenom by bylo vhodnější dopředu oznámit , že je potřeba doplnit údaje do db a při nesplnění teprve odpojit ... :idea: :idea: :idea:

To nikdy nefungovalo - používáme léty prověřenou jedinou funkční metodu. ... ale pokud by jsi se toho Sisyfovského úkolu ujmout, můžeš.
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8287
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod kvatropolis » 05 říj 2008 (ned), 17:07

Badla píše:nebylo by nejlepsi, kdyby kvadropolis donesl tu krabicku na klubovnu a vyzkousel ji tam? Vyresi se tim debata o tom, zda je problem u poskytovatele VOIPu, nebo na lince z LANky APcka u clena.

dávno už bych tam byl, ale nemohu... mám praktika z biochem od 14:00 do 17:00 v Olomouci , takže než přijedu ...
kvatropolis
 

Příspěvekod catman » 05 říj 2008 (ned), 18:05

kvatropolis píše:
catman píše:můžeš co nejpřesněji datovat den, kdy potíže začaly?

jaké ? je jich totiž víc ...
hlas začal vypadávat okolo 10.9. , registrace vypadává celou dobu, co jsem u freenetu ...
Jinak opakuji - uživatel PetrOp (UID 3198) žádá o znovupřipojení - doplnil údaje do db) - a už je docela dost naštvaný - přecejenom by bylo vhodnější dopředu oznámit , že je potřeba doplnit údaje do db a při nesplnění teprve odpojit ... :idea: :idea: :idea:


proč nenapíše SEM ? proč se sakra obrací na někoho, kdo mu NEPOMUŽE ??!!
žádná změna u něj neproběhla - nechápu, proč by měl být omezen nebo rozezlen
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod kvatropolis » 05 říj 2008 (ned), 18:30

catman píše:
kvatropolis píše:
catman píše:můžeš co nejpřesněji datovat den, kdy potíže začaly?

jaké ? je jich totiž víc ...
hlas začal vypadávat okolo 10.9. , registrace vypadává celou dobu, co jsem u freenetu ...
Jinak opakuji - uživatel PetrOp (UID 3198) žádá o znovupřipojení - doplnil údaje do db) - a už je docela dost naštvaný - přecejenom by bylo vhodnější dopředu oznámit , že je potřeba doplnit údaje do db a při nesplnění teprve odpojit ... :idea: :idea: :idea:


proč nenapíše SEM ? proč se sakra obrací na někoho, kdo mu NEPOMUŽE ??!!
žádná změna u něj neproběhla - nechápu, proč by měl být omezen nebo rozezlen

má důvod být rozezlen - při pokusu načíst seznam.cz se mu napíše toto:

Pri pokusu o pristup k : http://www.seznam.cz/ prostrednictvim internetove brany PVfree.net se objevila nasledujici chyba:
STOP - zakaz pristupu pro uzivatele s neuplnymi evidencnimi udaji
Vazeny uzivateli,

jiste nyni dumas nad tim, proc se ti objevila v prohlizeci prave tato chyba - duvodu muze byt nekolik:

-v databazi http://www.pvfree.net/pvdb jsi uvedl nespravne nebo neuplne udaje o pripojenych zarizenich (vyrobce,typ, antena ...) -v databazi http://www.pvfree.net/pvdb jsi neuvedl pristupove jmeno a heslo do tveho externiho wifi zarizeni -svoje externi WiFi zarizeni jsi nastavil tak, ze neumoznuje pripojeni zvenci (napr. Asus v menu Firewall - acces from WAN) -v databazi http://www.pvfree.net/pvdb jsi neuvedl svuj kontaktni telefon

Tyto nedostatky znemoznuji vyhledavani a kontaktovani majitelu problematickych zarizeni a soucinnost pri odstranovani chyb v nastaveni. Kazde takto chybne nastavene zarizeni muze ovlivnit negativne funkcnost celeho pristupoveho bodu.
Jakmile provedes opravu a doplneni vsech udaju, kontaktuj emailem spravce a pozadej o obnoveni pripojeni. Nezapomen uvest proc jsi byl odpojen a taky to, ze jsi vse napravil.

Mnoho uzitecnych informaci najdes take na wiki.pvfree.net , pripadne se muzes ptat na nasem diskusnim foru www.pvfree.net/forum. ...............

Toto zamezí přístupu kamkoli na net , a většinou zrovna v době , když ho člověk potřebuje ...jako naschvál. Mě se to stalo minulý týden a odblokování trvalo 3/4 dne ... Navíc ne každý je na tom se znalostma tak dobře jako mnozí tady ... proto se obrátil na mě ...

ad me:
dnes jsem naměřil toto:
Statistika ping pro 212.71.146.169:
Pakety: Odeslané = 5000, Přijaté = 4949, Ztracené = 51 (ztráta 1%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 10ms, Maximum = 2325ms, Průměr = 17ms
kvatropolis
 

Příspěvekod Karlos » 05 říj 2008 (ned), 19:30

A souhlasi PetruOP IP co ma v DB a co ma na PC aktualne pridelenou?
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod catman » 05 říj 2008 (ned), 20:28

kvatropolis píše:
catman píše:
kvatropolis píše:
catman píše:můžeš co nejpřesněji datovat den, kdy potíže začaly?

jaké ? je jich totiž víc ...
hlas začal vypadávat okolo 10.9. , registrace vypadává celou dobu, co jsem u freenetu ...
Jinak opakuji - uživatel PetrOp (UID 3198) žádá o znovupřipojení - doplnil údaje do db) - a už je docela dost naštvaný - přecejenom by bylo vhodnější dopředu oznámit , že je potřeba doplnit údaje do db a při nesplnění teprve odpojit ... :idea: :idea: :idea:


proč nenapíše SEM ? proč se sakra obrací na někoho, kdo mu NEPOMUŽE ??!!
žádná změna u něj neproběhla - nechápu, proč by měl být omezen nebo rozezlen


a proto opakuju - proč chodí za tebo - ty mu nemáš jak pomoci - proč neudělá, co je tam napsáno??
Mnoho uzitecnych informaci najdes take na wiki.pvfree.net , pripadne se muzes ptat na nasem diskusnim foru www.pvfree.net/forum. .. nebo prostě nezavolá ? ( svoje změněné telefonní číslo jsem rozesílal SMS a je na wiki ) Když se mu podělá auto, tak jde hudrovat do pekárny?!

Konec diskuse na zbytečné téma - nikam to nevede !!
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod kvatropolis » 10 říj 2008 (pát), 14:21

Prosím správce o změnu mac adresy u ip 10.133.78.69 : adresa routeru má chybně napsanou poslední číslici 5 , má tam být 4 (jinými slovy je tam 00:1d:0f:e2:95:65, ale správná je 00:1d:0f:e2:95:64 ......
díky

Může být toto zdrojem potíží (hlasových) ??? Nebo chybného trasování ???
kvatropolis
 

Příspěvekod Galileo » 10 říj 2008 (pát), 15:02

kvatropolis píše:Prosím správce o změnu mac adresy u ip 10.133.78.69 : adresa routeru má chybně napsanou poslední číslici 5 , má tam být 4 (jinými slovy je tam 00:1d:0f:e2:95:65, ale správná je 00:1d:0f:e2:95:64 ......
díky

Může být toto zdrojem potíží (hlasových) ??? Nebo chybného trasování ???

Chybná MAC způsobí přidělení IP ze street rozsahu, pro který se uživateli zobrazuje chybová hláška "nečlen". V databázi je pro IP 10.133.78.69 sice uvedena MAC 00:1d:0f:e2:95:65, ale na routeru je 00:42:63:ca:7b:d6.
V logu DHCP není požadavek na přidělení IP od žádné z uvedených MAC adres. Ale podle ARP je MAC 00:1D:0F:E2:95:65 připojena s adresou 10.133.78.69.
Z toho tedy vyplývá, že IP je nastavena napevno. A dále, že na routeru je zadaná chybná MAC. Prosím ještě zkontroluj a potvrď, že je to tak. Poté provedeme opravu DHCP na routeru a Ty si nastavíš přidělování adresy od DHCP.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod kvatropolis » 10 říj 2008 (pát), 15:42

Galileo píše:
kvatropolis píše:Prosím správce o změnu mac adresy u ip 10.133.78.69 : adresa routeru má chybně napsanou poslední číslici 5 , má tam být 4 (jinými slovy je tam 00:1d:0f:e2:95:65, ale správná je 00:1d:0f:e2:95:64 ......
díky

Může být toto zdrojem potíží (hlasových) ??? Nebo chybného trasování ???

Chybná MAC způsobí přidělení IP ze street rozsahu, pro který se uživateli zobrazuje chybová hláška "nečlen". V databázi je pro IP 10.133.78.69 sice uvedena MAC 00:1d:0f:e2:95:65, ale na routeru je 00:42:63:ca:7b:d6.
V logu DHCP není požadavek na přidělení IP od žádné z uvedených MAC adres. Ale podle ARP je MAC 00:1D:0F:E2:95:65 připojena s adresou 10.133.78.69.
Z toho tedy vyplývá, že IP je nastavena napevno. A dále, že na routeru je zadaná chybná MAC. Prosím ještě zkontroluj a potvrď, že je to tak. Poté provedeme opravu DHCP na routeru a Ty si nastavíš přidělování adresy od DHCP.

ano je to tak jak říkám , router má na konci číslo 4, nikoliv 5 ... má to teda souvislost s těmi problémy ???
kvatropolis
 

Příspěvekod kvatropolis » 11 říj 2008 (sob), 10:10

Co se zase dneska děje ??? nejde mi ani telefonovat a navíc rychlost je víc než šílená !!!


Rychlost připojení k internetu: 151,06 kbit/s
Rychlost stahování dat: 18,9 kByte/s
kvatropolis
 

Příspěvekod kvatropolis » 11 říj 2008 (sob), 10:33

má trpělivost přetéká ....... :twisted: :twisted: :twisted:

Rychlost připojení k internetu: 142,18 kbit/s
Rychlost stahování dat: 17,8 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 211,37 kbit/s
Rychlost stahování dat: 26,4 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 109,86 kbit/s
Rychlost stahování dat: 13,7 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 38,71 kbit/s
Rychlost stahování dat: 4,8 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 38,71 kbit/s
Rychlost stahování dat: 4,8 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 69,5 kbit/s
Rychlost stahování dat: 8,7 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 69,5 kbit/s
Rychlost stahování dat: 8,7 kByte/s


Rychlost připojení k internetu: 195,47 kbit/s
Rychlost stahování dat: 24,4 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 26,09 kbit/s
Rychlost stahování dat: 3,3 kByte/s

Rychlost připojení k internetu: 162,82 kbit/s
Rychlost stahování dat: 20,4 kByte/s
kvatropolis
 

Příspěvekod Karlos » 11 říj 2008 (sob), 10:49

Jakou IP mas na PC kde tu rychlost zkousis?
start-spustit-napsat cmd a dat OK-ipconfig /all
na vypis kliknout pravym mysi,dat oznacit a cely to oznacit,po oznaceni stiknout Enter a vlozit sem CTRL-V
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod ondrag » 11 říj 2008 (sob), 10:51

kvatropolis píše:Co se zase dneska děje ??? nejde mi ani telefonovat a navíc rychlost je víc než šílená !!!


Rychlost připojení k internetu: 151,06 kbit/s
Rychlost stahování dat: 18,9 kByte/s


Znovu a naposled: http://wiki.pvfree.net/index.php/Hlaseni_poruch
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8287
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

PředchozíDalší

Zpět na 78 - Manhardova

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron