Uděláme další rekapitulaci požadovaných témat:
HW:
- HW školení (pájení konektorů atp.)
SW:
- instalace Linuxu (workshop)
- skriptování v Linuxovém shellu
- editory vi a vim
(*)- (open)office (čili kancelářské programy)
sítě:
- základy počítačových sítí, IP adresy, masky sítě
(*)- správa (herních) serverů v síti
(*)- tvorba webových stránek
obecné:
- jak pracuje PVfree.net
- rychlokurs práce ve výškách
Pěkně se nám to rýsuje, má to ale jeden velký háček - nejsou lektoři. Já bohužel nejsem tak všestranně zaměřený, abych mohl někoho učit tolik různých věcí. Patrně to ani není cílem koordinátora vzdělávání. Mým cílem je najít témata a k nim lektory - ale to neznamená, že budu někoho do něčeho nutit. Od toho jsme freenet, abychom se svobodně rozhodovali, co budeme pro druhé dělat. Samozřejmě se taky můžeme svobodně rozhodnout, že nebudeme dělat nic, ale to jistě není odpovídající náplň jakéhokoliv občanského sdružení.
Takže pokud máte alespoň elementární pocit, že nám můžete k výše uvedeným tématům něco říct, neváhejte a přihlaste se do vlákna
http://www.pvfree.net/forum/viewtopic.php?t=4636 nebo na můj mail paveldf(zavináč)pvfree.net. Jak říkám - nikoho nenutím, ale zvu ke spolupráci. Tak co na to říkáte?
EDIT: Jelikož se mi přihlásil první lektor, budu označovat hvězdičkou v závorce témata, pro která již máme zajištěné lektory. Doufám, že bude hvězdiček přibývat. Samozřejmě můžete navrhovat i další témata školení.