Nejde se pripojit na AP

?

Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod SAVOND » 08 říj 2012 (pon), 18:43

Zdravim kdo tady je..
mel bych dotaz na pripojeni aares IP 10.133.85.201, ale MAC nevim, jsem doma. Ma tam RB 433, jedna CM9 na AP a druha doma na LAN. Od te bourky co byla naposledy tusim v patek kdy se prerusilo spojeni s AP tak se nemuze pripojit na AP trpinky5.pvfree.net. Byl jsem tam dnes odpoledne a z ntb jsem se do RB normalne dostal z domaci site a naskenoval si i site na wifi, ale nechce se to pripojit za zadnou cenu na AP, ani po restartech. Jelikoz by melo byt RB v poradku i CM9 na vstupu jak si myslim, protoze vsechno slape normalne tak si nevim rady. Zas tak moc do tech Mikrotiku nevidim.. :(
Je mozny ze se neco zmenilo na AP ??
On si ten clovek, kamos, tam s tim neporadi, je uplne neznalej a ja jsem na miste na nic neprisel. Pripojit se to ale nechce, doma mu sit s dalsi CM9 jede normalne.
Diky moc za nejakou radu, nebo kdo se mrkne co se deje. Ale pres Wifi se tam nejde pripojit. Mozna neco na AP.

SAVOND
SAVOND
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 138
Registrován: 08 pro 2004 (stř), 15:15
Bydliště: Mostkovice

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod Karlos » 08 říj 2012 (pon), 18:51

Zkusit zavolat na helplinku 588207234 nebo sem http://wiki.pvfree.net/index.php/Co_del ... m_co_delat
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod SAVOND » 08 říj 2012 (pon), 19:22

No jo za podivani se na AP platit.... http://wiki.pvfree.net/index.php/Co_del%20...%20m_co_delat to je divny. S helplinkou se ten clovek asi nedomluvi, nevi co ma jak ani zapojeny, jestli mu jde RB a co jak funguje, ja u toho nejsem a tim padem nemam ani co novyho rict nez co jsem tady napsal a nemam moznost se tam podivat jestli se neco nekde stalo a zmenilo.
Nejakej spravce teda se nepodiva co je na AP?... nebo spravci uz nejsou a ja to nevim. Stat se muze vsechno. Uz vsechno resi jen helpka?
Jinak dik za prispevek, aspon nejakej nez zadnej. Mozna kdybych mu tam dal tenkrat nejakyho asuse tak bych tsi s tim vedel poradit jako jinde.
SAVOND
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 138
Registrován: 08 pro 2004 (stř), 15:15
Bydliště: Mostkovice

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod rsvejk » 08 říj 2012 (pon), 19:36

tak pokud se podivas sem : http://10.133.255.85/cgi-bin/wifimon.cgi

tak vsichni pripojeni funguji, tak problem na AP asi nebude ..
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod catman » 08 říj 2012 (pon), 19:43

SAVOND píše:Nejakej spravce teda se nepodiva co je na AP?... Uz vsechno resi jen helpka?


k prvotnímu kontaktu je helplinka a teprve tam se rozhoduje zda a jak to lze řešit. Každopádně HELPLINKA JE K ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ A JE ZDE SKORO CELÝ DEN A JE ZDE DOSTUPNÁ I PRO UPLNÉ LAMY
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod SAVOND » 08 říj 2012 (pon), 20:21

Jo jasny ze pripojeni fungujou, jeho RB ale neni pripojeny, kdyz jsem to u nej naposledy restartoval nekdy v cervnu tak trvalo asi hodinu a pul nez se to chytnulo na AP, nebo tomu nekdo "pomohl", ted ale vubec nic.
Napisu mu aby zkusil tu helplinku, snad se tam domluvi nejak, ja mu nemam jak pomoct, u nej vsechno jede.
SAVOND
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 138
Registrován: 08 pro 2004 (stř), 15:15
Bydliště: Mostkovice

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod catman » 08 říj 2012 (pon), 20:42

zkoušel jsi scan - slyší to něco cokoliv jiného ?
pokud je majitel lama, mohl jsi tam odsud zavolat a HelpLinka by tě navedla co a jak zjistit
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod SAVOND » 08 říj 2012 (pon), 21:03

JJ mel jsem tam scan na tom RB a vidi to i vysilace jinych provideru, tusim nejaky nazvy SE2 nebo jak se to jmenovalo podobne, ale aby se to pripojilo tak nic.
Cekal jsem ze se to samo chytne po case, ale porad nic. On to restartoval uz v sobotu a ja dneska. Normalne to nabehne, nastaveni je podle me funkcni, signal tam taky je. Mel jsem i nahradni CM9, ale kdyz jsem videl ze tamta jede tak jsem to ani nemenil a nesrouboval.
SAVOND
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 138
Registrován: 08 pro 2004 (stř), 15:15
Bydliště: Mostkovice

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod rsvejk » 09 říj 2012 (úte), 7:23

pro jistotu jsem udelal i restart AP (wrapa).
beze zmeny ...
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod Karlos » 09 říj 2012 (úte), 8:28

Zkusil bych tu cm9 prece jen vymenit. Uz jsem se stimhle jevem setkal.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod SAVOND » 09 říj 2012 (úte), 19:02

Dostanu se tam az asi v patek, zkusim to vymenit za jinou CM9 a uvidim. Nebo je navzajem prohodim jak se budou chovat potom. Musim ale zazadat o zmenu MAC na spravcich ze, pokud se nepletu.
Zatim diky za prispevky a zkusenosti, je ted se ceho chytit, sam prece nevim tolik co ostatni a kazdej prispevek je k necemu dobrej...
SAVOND
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 138
Registrován: 08 pro 2004 (stř), 15:15
Bydliště: Mostkovice

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod Karlos » 09 říj 2012 (úte), 19:07

SAVOND píše: Musim ale zazadat o zmenu MAC na spravcich ze, pokud se nepletu.

Aby si to vyzkousel tak nemusis, jen ti to bude psat ze si neclen, coz bude znamenat ze to funguje. :ok:
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod SAVOND » 11 říj 2012 (čtv), 14:35

TAk jsem se tam chystal prave ted a vidim ze to uz je prihlaseny a jede to, ve Wifimonu. Slo se prihlasit i do RB.
aares 10.133.85.201 00:0c:42:64:c7:ec Signal 17 rate=12M tx=1172 rx=35184

Vi nekdo co se stalo, nebo nekdo neco udelal? Zajimalo by me co se s tim teda delo a jestli nekdo vi co tam bylo spatne. Nebo se to samo prihlasilo.
Poprosil bych jestli se nekdo podiva na nastaveni, jestli je tam vsechno v poradku, ale nic jsem ja nikde nemenil.
Nechapu to vsechno.

Diky moc pokud to nekdo omrkne.
SAVOND
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 138
Registrován: 08 pro 2004 (stř), 15:15
Bydliště: Mostkovice

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod catman » 11 říj 2012 (čtv), 19:41

3dny je to zapnuté, proč se to najednou připojilo nevím
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Nejde se pripojit na AP

Příspěvekod rsvejk » 12 říj 2012 (pát), 16:26

Co tam ma za antenu ? Stejny problem jsem resil nekolikrat na AP Lesany - po vsech moznych pokusech jsem zjistil ze je vody v ozarovaci anteny !!
Po vyschnuti to jelo,ale po desti ne :)

Doporucuji i toto proverit ...

Pokud bys potreboval mam doma ozarovace na 5Ghz pro antenu 26db...
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Další

Zpět na 86 -

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník