konfigurace, nastavení AP ONE

Historicky první AP sítě PVfree.net

konfigurace, nastavení AP ONE

Příspěvekod radekpv » 14 led 2005 (pát), 20:35

Ap ONE:

SSID: one.pv.czfree
kanál: 7
polarizace: horizontální
anténa: 180˚ štěrbinovka
HW: ASUS WL-HDD
provoz 802.11b

IP síť: 10.133.1.64 maska 255.255.255.192

Lokální síť 10.133.1.0 maska 255.255.255.192

spoje bod-bod:
one-olomoucká
one-svornosti

uživatelé dostávají adresy od dhcp serveru, pevně asociované s jejich MAC adresami.
Prosím, používejte pouze IP adresy přidělované dhcp serverem!
radekpv
 

Příspěvekod Alex » 13 pro 2005 (úte), 19:43

Od včerejška mi DHCP server nepřiděluje moji IP adresu 10.133.1.66. Mám tam pořád 192.168.100.128 a nedostanu se do sítě. Je chyba u mně nebo na straně serveru? Nic jsem v nastavení neměnil a údaje v databázi mám doplněné.
Alex
 

Příspěvekod Kočičák » 14 pro 2005 (stř), 0:30

Ten sám problém mám u Lenky72. Ovislink IP adresu bez problémů dostane, ale síťová karta nikoliv. :cry2:
Uživatelský avatar
Kočičák
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 398
Registrován: 19 říj 2005 (stř), 22:38
Bydliště: Evropa - CZ - PV

Příspěvekod Alex » 16 pro 2005 (pát), 1:00

Problém jsem už vyřešil reinstalací wi-fi karty.
Alex
 

Příspěvekod Kočičák » 16 pro 2005 (pát), 7:25

Alex píše:Problém jsem už vyřešil reinstalací wi-fi karty.
To ani nemusels, u wifi-karty zpravidla stačí se pokusit asociovat na nějaké jiné AP a bez ohledu na výsledek se po nějaké době (cca 2 min. ) zase asocnout na svůj " mateřský" AP. Pokud máš vše dobře nastaveno, tak si karta (systém) znovu požádá o IP adresu a jede to. Svým způsobem jsi to udělal také, jen trochu složitěji. :lol: Ale v každým případě jseš šikovnej kluk. Nezáleží na cestě, ale na výsledku :bounce:
Uživatelský avatar
Kočičák
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 398
Registrován: 19 říj 2005 (stř), 22:38
Bydliště: Evropa - CZ - PV

Kanál

Příspěvekod Alex » 09 čer 2008 (pon), 11:52

AP teď jede na kanále 9. Je to dočasná nebo trvalá změna?
Alex
 

Re: Kanál

Příspěvekod Galileo » 09 čer 2008 (pon), 21:19

Alex píše:AP teď jede na kanále 9. Je to dočasná nebo trvalá změna?

Změna kanálu ze 7. na 9. je prozatím zkušebně pro ověření, zda nebude lepší kvalita spojení pro klienty. Pozoruješ nějakou změnu k lepšímu nebo k horšímu ?
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Alex » 09 čer 2008 (pon), 22:11

Právě že jsem si všiml zhoršení. Signál je slabší, občas vypadá.
Nevadí že poblíž je AP Svornosti který je také na 9. kanále?
Alex
 

Příspěvekod Galileo » 10 čer 2008 (úte), 10:01

Alex píše:Právě že jsem si všiml zhoršení. Signál je slabší, občas vypadá.
Nevadí že poblíž je AP Svornosti který je také na 9. kanále?

Díky za info. Klient, co měl problémy se mi zatím neozval, takže vracím zpět 7. kanál.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: konfigurace, nastavení AP ONE

Příspěvekod Karlos » 19 dub 2012 (čtv), 15:47

one-wrap:~# uptime
04:28:01 up 545 days, 3:27, 1 user, load average: 0.02, 0.06, 0.01
one-wrap:~#
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: konfigurace, nastavení AP ONE

Příspěvekod Karlos » 20 dub 2012 (pát), 13:29

Na ONE umrel PC,vse ridi jen wrap. Jako ap je tam stale Asus.

Toto AP se udrzuje jen kvuli jednomu klientovi co neodepisuje na emaily a je od AP cca 1,3km.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: konfigurace, nastavení AP ONE

Příspěvekod Karlos » 06 črc 2012 (pát), 20:01

Jelikoz jsou s ONE stale problemy a posledni clen je uz druhy mesic neplatic a hlavne pres emaily nekomunikuje tak nanavrhuji AP zrusit uplne.
Beztak je pripojen jinam,asi vime kam.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: konfigurace, nastavení AP ONE

Příspěvekod catman » 06 črc 2012 (pát), 20:41

jediný úkol - využít někam jinam, předělat na užší sektor nebo zcela zrušit uplink ze Svornosti.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: konfigurace, nastavení AP ONE

Příspěvekod Galileo » 12 črc 2012 (čtv), 11:24

Měnil někdo něco na AP s anténami? Anténa původně na Janáčkovu je prý otočena někam směrem na Železárny.
Nezrušíme bod úplně? Jeho správce by byl pro zrušení.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: konfigurace, nastavení AP ONE

Příspěvekod Karlos » 12 črc 2012 (čtv), 11:36

Galileo píše:Měnil někdo něco na AP s anténami? Anténa původně na Janáčkovu je prý otočena někam směrem na Železárny.
Nezrušíme bod úplně? Jeho správce by byl pro zrušení.

Nemenil. Zrusime to.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci


Zpět na 1-ONE

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník