PunkBuster a s nim spojene problemy

Síťové hry mají své kouzlo, ať už se jedná o letecké souboje nebo módní RTS

PunkBuster a s nim spojene problemy

Příspěvekod Santa-Claus » 07 črc 2006 (pát), 14:12

Tak, dlouho se nic nedelo, tak jsem vam to trochu pokazil :D

Ale ted vazne. Na serveru je PunkBuster, co z toho plyne?
- potencialni cheateri to maji podstatne tezsi
- PB vyzaduje GUID, cili uz ve statistikach nebudou kolidovat nicky
- omezeny nektere cvars, cili promenne v klientovi, takze si nevypnete/nezapnete/nezmenite jiste veci

Reportujte chyby, doufam ze to nezabanuje moc lidi ;]
Naposledy upravil Santa-Claus dne 08 říj 2006 (ned), 20:04, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Příspěvekod lyon667 » 07 črc 2006 (pát), 14:41

Kód: Vybrat vše
Kicked! Timeout trying to Update PB Client!
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Santa-Claus » 07 črc 2006 (pát), 15:31

lyon667 píše:
Kód: Vybrat vše
Kicked! Timeout trying to Update PB Client!


Update PB klienta by to mel spravit. Na windows je utilita co to updatne, lixaci budou muset stahnout sami.

Update je ke stazeni na:
http://evenbalance.com/index.php?page=dl-et.php
Zajima vas ta cast PunkBuster (ET) Player Client Files, popis ke stazeni je snadno prelozitelny, ale pro ty co neprelouskali.

Ty dva soubory s priponou .htm ulozte do adresare pb/htm, kde mate nainstalovano ET. V pripade linuxu do ~/.etwolf/pb/htm. Samozrejme si stahnete ty dva pro vas operacni system :)

Take stahnete tento a ulozte jej do adresare pb (adresar nadrazeny tomu vyse zminenemu).
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Příspěvekod lyon667 » 07 črc 2006 (pát), 15:39

Doporucuji zkusit PBsetup, moh by fungovat a je dostupny pro 3 platformy.

http://evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Santa-Claus » 07 črc 2006 (pát), 16:17

lyon667 píše:Doporucuji zkusit PBsetup, moh by fungovat a je dostupny pro 3 platformy.

http://evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php


A ja si myslel ze je to jen pro Widle, njn, blbe jsem hledal... Vypada ze to funguje.
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Příspěvekod pape » 07 črc 2006 (pát), 21:51

Dnes při přihlášení na ET server mě server vykopne a napíše tuto hlášku: Server disconected - has been kicked via PunkBuster(for 0 minutes)... Restriction: inadequate O/S privilegies
Tuším, že to má souvislost se zapnutím PB na serveru, ale nevím co tato hláška přesně znamená. Řešil jste někdo tento problém?. Poraďte pls.
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Příspěvekod lyon667 » 07 črc 2006 (pát), 22:07

Nepoustis ET pod rootem? ;)
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod pape » 07 črc 2006 (pát), 22:16

Mužeš to upřesnit. Jak pod rootem?
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Příspěvekod Santa-Claus » 07 črc 2006 (pát), 23:01

Cituji prvni link z googlu:

Vykopává vás punkbuster ze serveru, na který se snažíte připojit s hláškou Inadequate O/S Privilegies ? Je to z toho důvodu, že punkbuster u klienta musí být spuštěn v profilu s právy administrátora. Pokud spouštíte hru Call of Duty 2 na svém počítači a ste přihlášeni pod účtem s omezenými právy, nemůže punkbuster správně pracovat a vy obdržíte výše uvedenou hlášku a budete ze serveru vykopnuti.

Update: Stejný problém může způsobit některý firewall a také pokud máte v systému vir případně spyware či trojského koně.


Je to sice o CoD2, ale to imho nehraje roli, PB je proste anti-cheat pro velke mnozstvi her. Doporucuji vyzkouset, ja problem nemam, mozna to bude tim ze nemam Widle.

Dalsi linky:
http://forum.americasarmy.com/viewtopic.php?t=136974
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Příspěvekod pupek » 08 črc 2006 (sob), 10:58

Měl jsem taky problem na widlich s PB a po přidání tohohle řádku !!seta cl_punkbuster "1"!! do konfigu to je bezproblémů :wink:
Uživatelský avatar
pupek
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 31
Registrován: 14 srp 2005 (ned), 18:05
Bydliště: Smrzice

PB

Příspěvekod digger » 08 črc 2006 (sob), 22:01

Me to taky blbne:

PB kicks for name spamming and name stealing and all PB restrictions....
digger
 

Příspěvekod Santa-Claus » 08 črc 2006 (sob), 22:52

Neee, to je v poradku, to je jenom varuje abys to nedelal, jsou zakazane rychle zmeny jmena a podobne veci.

To neni chyba, to je vlastnost.
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Příspěvekod digger » 09 črc 2006 (ned), 8:02

Santa-Claus píše:Neee, to je v poradku

Tak proc me to vzdycky vykopne???
Mam novou verzi PB, dokonce jsem ET preinstaloval znovu a furt me to vyhazuje(ze VSECH serveru, kde maji aktivovanej PB). :cry:
digger
 

Příspěvekod bony » 09 črc 2006 (ned), 10:39

Taky se připojuji vykopně mě to tak po 2 min. hry....
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1365
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Santa-Claus » 09 črc 2006 (ned), 11:19

digger píše:Tak proc me to vzdycky vykopne???


Pouzivas nejaky firewall? Zkus ho uplne vypnout a hrat ET. Duvod je "Losing Key Packets", cili ze se nekde ztraceji packety po ceste. Muze to byt konexi, ale take nemusi.

bony píše:Taky se připojuji vykopně mě to tak po 2 min. hry....


Bony = Lenis?

Jestli je to tvuj nick, jakoze podle IP snad je, tak si zkus updatovat PB, pomoci pbsetup, link je o par postu vyse.

Na netu jsem nasel tento seznam hlasek PB, mohl by vam pomoct.

Omlouvam se za zpusobene problemy, pokud bude PB moc zavazet, muzu ho zase vypnout a zkouset ho na test serveru, nicmene k tomu bych potreboval vasi pomoc. Doufam ze se brzo dostaneme do stavu kdy bude vse v poradku. Pro me nejlepsi, pro vas asi otravne, v pripade ze mate problemy, je testovat ho na ostrem serveru.
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Další

Zpět na Hry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník