HAMACHI

Síťové hry mají své kouzlo, ať už se jedná o letecké souboje nebo módní RTS

HAMACHI

Příspěvekod slavmi » 30 říj 2007 (úte), 17:03

máte někdo zkušenosti s používáním tohoto programu v siti PVfree.net ??

jde mi o to že je nejspíš k jeho používání zapotřebí veřejné IP adresy ...
nevíte náhodou jaký port hamachi používá ??

děkuji všem
slavmi
 

Re: HAMACHI

Příspěvekod YORK » 30 říj 2007 (úte), 17:57

application capable of establishing direct links between computers that are behind NAT firewalls

Takze verejnou IP nepoterbujes, vice zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Hamachi

slavmi píše:máte někdo zkušenosti s používáním tohoto programu v siti PVfree.net ??

jde mi o to že je nejspíš k jeho používání zapotřebí veřejné IP adresy ...
nevíte náhodou jaký port hamachi používá ??

děkuji všem
Uživatelský avatar
YORK
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 210
Registrován: 09 kvě 2006 (úte), 14:58
Bydliště: Mostkovice 214

Příspěvekod Kočičák » 30 říj 2007 (úte), 22:28

A kdybys moc nerozuměl tomu na Wikipedii, tak tady http://netohoy.fav.co.il/126084_HAMACHI Je to celkem hezky a podrobně popsaný.
Uživatelský avatar
Kočičák
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 398
Registrován: 19 říj 2005 (stř), 22:38
Bydliště: Evropa - CZ - PV

Příspěvekod morpheus » 30 říj 2007 (úte), 23:12

Kočičák: super, až budeme někdo potřebovat překlad z jidiš, tak víme na koho se obrátit ;-)

česky - podrobně a srozumitelně -> http://www.hamachi.cz/
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3791
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod slavmi » 05 lis 2007 (pon), 22:01

dikess
slavmi
 

Příspěvekod slavmi » 05 lis 2007 (pon), 22:05

počkat fakt nepotřebuju veřejnou IP adresu ?? tak to potom fakt nevim jaktože mi hamachi nejede ... když se ke mě někdo připojí tak se mnou nemuže hrát hry přes LAN jak to?
slavmi
 

Příspěvekod YORK » 05 lis 2007 (pon), 22:37

no jestli se navzajem pingnete, tak uz je to jenom o nastaneni te hry
Uživatelský avatar
YORK
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 210
Registrován: 09 kvě 2006 (úte), 14:58
Bydliště: Mostkovice 214

Příspěvekod morpheus » 05 lis 2007 (pon), 22:56

slavmi píše:počkat fakt nepotřebuju veřejnou IP adresu ?? tak to potom fakt nevim jaktože mi hamachi nejede ... když se ke mě někdo připojí tak se mnou nemuže hrát hry přes LAN jak to?

verejnou ip adresu pro fungovani hamachi opravdu nepotrebujes, naopak velke mnozstvi lidi hamachi
vyuziva prave z duvodu, ze nemaji verejnou ip adresu
nez polozis dalsi dotazy k fungovani hamachi, precti si prosim alespon uvodni stranku co jsem zde posilal ->
morpheus píše:česky - podrobně a srozumitelně -> http://www.hamachi.cz/
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3791
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod slavmi » 05 lis 2007 (pon), 23:13

já jsem si to právěže četl... proč mi nejde hrát warcraft 3 pomocí hamachi ?? to je na nic :(
slavmi
 

Příspěvekod slavmi » 05 lis 2007 (pon), 23:15

YORK píše:no jestli se navzajem pingnete, tak uz je to jenom o nastaneni te hry


co to znamená pignete?
slavmi
 

Příspěvekod morpheus » 05 lis 2007 (pon), 23:17

pokud mate prostrednictvim hamachi navazane protunelovane spojeni a pocitace se vidi (vzajemne si pingnete), tak neni problem v hamachi, ale jinde...
nastaveni firewallu danych rozhrani, vlastni nastaveni hernich klientu etc.

http://wiki.pvfree.net/index.php/Ping

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ping_%28po ... D%C5%A5%29
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3791
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod slavmi » 05 lis 2007 (pon), 23:42

ale jo možná to bude tim firewallem to hamachi o něčem v souvislosti s nastaveni firewallu psalo ...

pls poraďte někdo jak povolit hamachi ve firewallu použivam sunbelt kerio personal firewall
slavmi
 

Příspěvekod YORK » 06 lis 2007 (úte), 0:02

slavmi píše:ale jo možná to bude tim firewallem to hamachi o něčem v souvislosti s nastaveni firewallu psalo ...

pls poraďte někdo jak povolit hamachi ve firewallu použivam sunbelt kerio personal firewall


Takze ti vyskocila "ucici se" hlaska Keria a tys zablokoval komunikaci. Je to tak?;) Kazdopadne zjistete si jake mate ip adresy v tom tunelu Hamachi a v prikazove radce (Start>Spustit>cmd) dej prikaz
Kód: Vybrat vše
ping IP_adresa_rozhrani_hamachi_toho_druhyho_pocitace

pokud budou pigny chodit, zkus se povrtat v nastaveni te hry a docasne vypnout firewall (jen na zkousku) Jestlito pujde, bude se to muset nastavit;)
Uživatelský avatar
YORK
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 210
Registrován: 09 kvě 2006 (úte), 14:58
Bydliště: Mostkovice 214

Příspěvekod YORK » 06 lis 2007 (úte), 0:21

zkus trochu googlit > http://www.google.com/search?hl=en&q=wow+hamachi&btnG=Search

hned druhej odkaz vede na nejakej tutorial na youtube

gl
Uživatelský avatar
YORK
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 210
Registrován: 09 kvě 2006 (úte), 14:58
Bydliště: Mostkovice 214

Příspěvekod slavmi » 06 lis 2007 (úte), 8:19

dikes jo už jsem googlil a ještě budu thx
slavmi
 

Další

Zpět na Hry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron