Výpadky služby ICQ

Rychlejší konkurent klasického e-mailu

Výpadky služby ICQ

Příspěvekod morpheus » 12 dub 2007 (čtv), 17:03

Vážení uživatelé,

množí se opět dotazy na nefunkční ICQ transport. Tato závada není na naší straně a nemužeme s tím nic udělat. ICQ má každý den několikahodinové výpadky.

Doporučte svým přátelům přechod na Jabber, popřípadě v Mirandě doregistrovat ještě Jabber účet jako alternativu k nefunkčnímu ICQ protokolu. Návod pro uživatele Mirandy je zde: http://www.jabber.cz/wiki/Tutorial_-_Miranda

Děkujeme za pochopení,
Jabbim team

/jabber.cz/
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3795
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Re: Výpadky služby ICQ

Příspěvekod Badla » 12 dub 2007 (čtv), 19:00

morpheus píše:ICQ má každý den několikahodinové výpadky

ne, ze bych byl zastancem uzavreneho protokolu, ale strasit lidi se mi nelibi v zadnem ani bohulibem pripade... me napriklad icq za posledni 2 mesice nepadlo ani jednou.. a to ho mam pustene min. 15 hodin denne
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6087
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Santa-Claus » 12 dub 2007 (čtv), 19:06

Vypadky nejsou globalni, v dobe kdy si vsichni stezuji ze jim nejede ICQ ja nepozoruji vubec nic nenormalniho. Posledni vypadek co me potkal byl kvuli tomu ze byl zmenen ICQ protokol a SIM se nedokazal prihlasit. Od te doby jedu bez potizi. Nicmene, na faktu ze ICQ je v posledni dobre problemove, to nic nemeni...
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Příspěvekod Milo » 12 dub 2007 (čtv), 19:52

Můžu potvrdit, že ICQ v poslední době opravdu zlobí, problém je každopádně na straně icq seerverů, že by zase zkoušeli nějaký nový icq protokol, aby znepříjemnili uživatelům altrenativních messengerů život?
Výpadky jsou, ale prapodivné, zatímco mě icq via miranda jelo bez problémů, tak na stejném připojení na jiném PC via miranda nešlo.
Jabber je sice moc fajn alternativa, ale kolik ho použvá lidí :-(
Uživatelský avatar
Milo
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 07 kvě 2005 (sob), 9:33
Bydliště: Okružní 173

Příspěvekod Santa-Claus » 12 dub 2007 (čtv), 19:56

To nebude kvuli alternativnim klientum, ja nemel jediny vypadek, zato lide s ICQ5 nadavali a nadavali ;)
Uživatelský avatar
Santa-Claus
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1399
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Na Vyhlídce

Příspěvekod lyon667 » 12 dub 2007 (čtv), 20:22

Nezvladaji to jejich servery. V tomto tydnu mi icq nejelo po dva vecery. Bud se vubec nepripoji, nebo hlasi spatne heslo. Jabber je jabber, ten neni zavisly na centralnim bodu. O zadnem straseni nemuze byt rec. Ze to tobe, Badlo, jede, tem, kterym to nejede, prilis nepomuze...
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4508
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Re: Výpadky služby ICQ

Příspěvekod ondrag » 12 dub 2007 (čtv), 20:44

Badla píše: me napriklad icq za posledni 2 mesice nepadlo ani jednou.. a to ho mam pustene min. 15 hodin denne


Tak to patříš mezi horních deset tisíc... :roll:

Ve firmě poslední dobou není výjímka, že ICQ jede na polovině stanic a jinde jen bezmocně točí kytičkou :? I stejní klienti (nativní ICQ!), na stejném systému, na stejné switchi...


A kdo z pamětníků vzpomene jiné veselé zážitky z natáčení? Např. rozpad ICQ do několika slepých segmentů - nefukční komunikace mezi hnízdy ICQ serverů - kdy se lidi přes ICQ prostě nevidí i když jsou jinak korektně online...


... svůj jabber můžu v případě problémů opravit, ICQ server nee
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8294
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod ka-spel » 12 dub 2007 (čtv), 22:11

Santa-Claus píše:Vypadky nejsou globalni, v dobe kdy si vsichni stezuji ze jim nejede ICQ ja nepozoruji vubec nic nenormalniho. Posledni vypadek co me potkal byl kvuli tomu ze byl zmenen ICQ protokol a SIM se nedokazal prihlasit. Od te doby jedu bez potizi. Nicmene, na faktu ze ICQ je v posledni dobre problemove, to nic nemeni...


U SIM jsem měl také problém při komunikaci s lidmi co měli origoš ICQ. V několika případech jsme si vzájemně zasílali zprávy, ale druhá strana je neviděla. Po přeinstalování SIM poslední verzi už bez problémů. Takže pokud to někomu nejde, tak ať nejdřív zkusí poslední verzi svého kecálka.
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Příspěvekod Badla » 12 dub 2007 (čtv), 22:39

lyon667 píše:O zadnem straseni nemuze byt rec. Ze to tobe, Badlo, jede, tem, kterym to nejede, prilis nepomuze...

myslim, ze jsme to napsal dostatecne jasne - jsem taktez propagatorem jabberu, ale nemam rad zpusoby, ktere jabbim team pouziva... info o funkcnosti meho icq jsem pridal jen mimochodem.... howg
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6087
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod catman » 13 dub 2007 (pát), 7:47

přidám svůj mlýn do trošky.... V různých lokalitách musím používat různé klienty - Miranda, ICQ2003b, PSI s exportem ICQ - dostupnost je proměnlivá :-(

doma můžu jet přes Mirandu, PSI i ICQ, v práci jen ICQ (asi firewall), ve světě různě :-(
včera mi např. vůbec nejel SIM z linuxu

potvrdit musím opakované náhodné padání, ať jsem kdekoliv :-(
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Lipizzaner » 13 dub 2007 (pát), 9:37

catman píše:V různých lokalitách musím používat různé klienty - Miranda, ICQ2003b,

Jaxi dosáhl toho, že ti jede ICQ2003b? Nevyžaduje to automaticky upgrade na icq5? (L)
Uživatelský avatar
Lipizzaner
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 774
Registrován: 24 led 2005 (pon), 10:24

Příspěvekod Badla » 13 dub 2007 (pát), 10:32

Lipizzaner píše:
catman píše:V různých lokalitách musím používat různé klienty - Miranda, ICQ2003b,

Jaxi dosáhl toho, že ti jede ICQ2003b? Nevyžaduje to automaticky upgrade na icq5? (L)

nastesti ne, je posledni rozumne se chovajici nativni icq klient... vse dalsi uz jsou detske omalovanky chovajici se pomalu jak sql server (kde vidim pamet, tam si vezmu, co dum da)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6087
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod ka-spel » 13 dub 2007 (pát), 13:49

catman píše:potvrdit musím opakované náhodné padání, ať jsem kdekoliv :-(


Padáním myslíš, že se vůbec nepřipojíš nebo i to, že vše se tváří, že funguje a přitom druhá strana zprávy nedostává?
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Příspěvekod Martass » 28 kvě 2008 (stř), 14:41

Server icq.com zase pěkně padá, viz. např. ping na tento server..
Martass
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1099
Registrován: 21 zář 2005 (stř), 1:26
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod catman » 28 kvě 2008 (stř), 14:59

nepřipojím se nativním ICQ, ani Jabber-exportem, ani Kopete, ani Mirandou :( Win ani Lin
Jabber hraje jak divý
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Další

Zpět na Instantní messaging

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron