Situace ve Smržicích

Přístupové body ve Smržicích

Re: Vez kostela byla dobyta

Příspěvekod ka-spel » 15 bře 2004 (pon), 12:37

yenik píše::pvfree5: VEZ KOSTELA BYLA DOBYTA :pvfree5:

Dne 24.1.2004 jsem se osobne setkal s fararem smrzickeho kostela. Jmenuje se Dan (jeho ovecky mu rikaji "otec Dan") a je to mlady, velmi prijemny a moderni clovek. Proste na me udelal mod dobry dojem.


Toho faráře znám osobně. "Slouží" i jinde, takže by neměl být problém dobýt i jiné kostelní věže. :lol:
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Příspěvekod yenik » 02 dub 2004 (pát), 11:15

Ahoj,
kde ten otec Dan ještě slouží?
yenik
 

Příspěvekod lyon667 » 30 kvě 2004 (ned), 14:01

Je zakoupena vetsina potrebneho materialu na stavbu AP Smrzice. Pristi tyden bychom meli dle planu vyrobit dve sterbinove anteny pro pristpovy bod (smer zapad a vychod), takze pokud vse dobre pujde, behem vikendu se pokusime zrealizovat a rozjet moznost asociace k nodu Smrzice-kostel, prozatim bez konektivity do zbytku PVfree.

Prispevky na naslednou realizaci smerovych spoju na ONE a Ohrozim vitany!!!! Chybi cca 2000 - 3000 Kc.

Seznam investic k 30. 5. 2004 zde.
Naposledy upravil lyon667 dne 03 čer 2004 (čtv), 11:11, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod radekpv » 30 kvě 2004 (ned), 22:05

minulý týden mi volal pan MIKLÁŠ (firma SAS, telefon snad 582 331 582) a poprosil, že až budem chtít realizovat bod na kostele, aṫ se s ním spojíme a dohodnem se na frekvencích.
radekpv
 

Příspěvekod lyon667 » 30 kvě 2004 (ned), 22:09

Firmu SAS bohuzel neznam. Kdo to ma byt a kde ma AP? Pro nas pristupovy bod jsem zvolil kanal 13, zda se byt prazdny siroko daleko.

radekpv píše:minulý týden mi volal pan MIKLÁŠ (firma SAS, telefon snad 582 331 582) a poprosil, že až budem chtít realizovat bod na kostele, aṫ se s ním spojíme a dohodnem se na frekvencích.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod radekpv » 30 kvě 2004 (ned), 22:13

dělal tam AP pro Makovce, poté co na kostele instaloval AP VAHAL??? má prý problémy a musí neustále chodit resetovat.
radekpv
 

Příspěvekod lyon667 » 30 kvě 2004 (ned), 22:17

Aha, tak uz vim. No chtelo by to zjistit problemy jakeho charakteru to ma, ani nevim co ma za HW, protoze to vse schovali az nahoru pod strechu a tam jsem se zatim podivat nebyl. Jinak bych se nedivil, kdyby problemy delal breezenet, ktery tam ma vahal jako uplink do PV.

Jinak pri instalaci to jeste projedu Kismetem.

radekpv píše:dělal tam AP pro Makovce, poté co na kostele instaloval AP VAHAL??? má prý problémy a musí neustále chodit resetovat.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod yenik » 07 čer 2004 (pon), 13:14

Tak at si tam treba daji resetator...

Navod je na www.simandl.cz, nebo se muzeme domluvit a udelame jim ho. Ja jsem pro dobre vztahy.

Mimochodem, psal mi clovek od Vahala, ze by te chtel kontaktovat. Byl nejaky kontakt? Nejspis pres forum. (nick Palic nebo palic2)
yenik
 

Příspěvekod lyon667 » 07 čer 2004 (pon), 13:20

yenik píše:Tak at si tam treba daji resetator...


Makovec tam ma pokud vim HWAP, cili zadny resetator se nekona.

Jinak smrzice-01 ted bezi na kanalu 6, coz me prilis nepotesilo, protoze spoj na ONE musi byt na kanalu 7. Potencialne by mohl vzniknout problem v ruseni, ale smrzice-01 ma polarizaci vertikalni a ONE horizontalni, takze alespon neco..
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod radekpv » 07 čer 2004 (pon), 13:53

micos je na radnici na 7 kanále :cry: - polarizace vertikální :wink: od prosince. (původně byli na 5. ) a co naděláš? nic. Když jsem jim volal a požádal je o změnu, nestalo se nic.
radekpv
 

Příspěvekod yenik » 07 čer 2004 (pon), 16:48

Treba by zafungoval treba email adresovany na CTU... a CC do infosu... (pokus vtip)

Hele, a co kdybychom se pokusili nasadit pseudo-optimalni variantu = volit si kanaly 1, 5, 9, a 13 ? Alespon v ramci nasi site bychom to meli dodrzovat odstupy alespon o 4 kanaly.

A tam, kde bude treba pouzit naprikald kanal 9 a on bude obsazeny, pouzit kanal sousedni (8 nebo 10) s opacnou polarizaci, nez ma ta obsazena 9.

K teto koordinaci by nam navic mohl poslouzit prehled pokryti vlastnimi sektory a taky alespon zakladni znalost okolnich zdroju (viz navrh technickych doporuceni- scan okolnich zdroju )

Strasne se mi to chce udelat do mapy v ramci jejiho odbroukovavani, ale obtizne si na to hledam cas...
yenik
 

Příspěvekod radekpv » 08 čer 2004 (úte), 7:58

byl jsem na jedné akci, kde byl mimochodem pán s ČTÚ: (Volná parafráze) "Je jim jedno, co se ve 2.4GHz děje, pokud nejsou překročeny vyzářené výkony. Nebudou dělat arbitra ohledně vzájemného rušení"
radekpv
 

Příspěvekod lyon667 » 08 čer 2004 (úte), 9:12

yenik píše:A tam, kde bude treba pouzit naprikald kanal 9 a on bude obsazeny, pouzit kanal sousedni (8 nebo 10) s opacnou polarizaci, nez ma ta obsazena 9.


Hm, treba u zrovna u sterbinovek to je problematicke, ale u ostatnich spoju by to slo.

radekpv píše:byl jsem na jedné akci, kde byl mimochodem pán s ČTÚ: (Volná parafráze) "Je jim jedno, co se ve 2.4GHz děje, pokud nejsou překročeny vyzářené výkony.


Lze nejakym zpusobem regulovat Asus WL-500? U ostatnich HWAP si nedelam iluze, ale tento, ma-li se stat prvkem kompaktnich HW reseni, mel by neco takoveho umet. Jinak doporucuji regulovat nejen pristupove body, ale i klienty a to ne kvuli limitum, ale hlavne kvuli celkovemu zaruseni nasi vzacne fyzicke sitove vrstvy.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod radekpv » 08 čer 2004 (úte), 9:37

wl500 - 1 - 84 mW
radekpv
 

Příspěvekod ondrag » 08 čer 2004 (úte), 9:39

lyon667 píše:Lze nejakym zpusobem regulovat Asus WL-500?


Ano :P
Kód: Vybrat vše
~ # wl txpwr vykon
txpwr   Set tx power in milliwatts.  Range [1, 84].


Přes web rozhraní je regulace přímo v dBm (default je plný výkon - 19dB, 84mW)
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8242
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

PředchozíDalší

Zpět na 4, 33-Smržice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron