Systém Cacti

Operační systémy, software, protokoly v naší síti - co použít, jak instalovat a konfigurovat..
Pravidla fóra
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

INFORMACE OBSAŽENÉ V TOMTO VLÁKNĚ JSOU JIŽ V MNOHA PŘÍPADECH ZASTARALÉ.

AKTUÁLNÍ INFORMACE SI OVĚŘTE RADĚJI EMAILEM U SPRÁVCŮ

A NEBO PŘÍMO NA INFOLINCE 588 207 234

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Systém Cacti

Příspěvekod JarPav2 » 07 říj 2014 (úte), 18:44

Zde je možné diskutovat a pokládat dotazy ohledně monitorovacího systému Cacti.
JarPav2
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 244
Registrován: 04 říj 2008 (sob), 12:29
Bydliště: Kostelec na Hané

Re: Systém Cacti

Příspěvekod JarPav2 » 02 pro 2014 (úte), 22:09

Tak bych měl otázku :-).
Od jisté doby uživateli guest "nejede" třetí záložka nahoře MikroTik. Vždy ho to hodí na přihlašovací stránku, po přihlášení ho to hodí na záložku Graphs.

Nešlo by to prosím opravit? Aby i uživatel guest měl přístup na záložku MikroTik?
JarPav2
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 244
Registrován: 04 říj 2008 (sob), 12:29
Bydliště: Kostelec na Hané

Re: Systém Cacti

Příspěvekod Galileo » 02 led 2015 (pát), 9:08

JarPav2 píše:Tak bych měl otázku :-).
Od jisté doby uživateli guest "nejede" třetí záložka nahoře MikroTik. Vždy ho to hodí na přihlašovací stránku, po přihlášení ho to hodí na záložku Graphs.

Nešlo by to prosím opravit? Aby i uživatel guest měl přístup na záložku MikroTik?

Taky by se mi ten mikrotik občas hodil. Je možné ho opět zviditelnit pro guesta nebo nám udělat přihlášení s vyšším oprávněním?
Díky.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1821
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Systém Cacti

Příspěvekod slezi2 » 02 led 2015 (pát), 16:42

Galileo píše:
JarPav2 píše:Tak bych měl otázku :-).
Od jisté doby uživateli guest "nejede" třetí záložka nahoře MikroTik. Vždy ho to hodí na přihlašovací stránku, po přihlášení ho to hodí na záložku Graphs.

Nešlo by to prosím opravit? Aby i uživatel guest měl přístup na záložku MikroTik?

Taky by se mi ten mikrotik občas hodil. Je možné ho opět zviditelnit pro guesta nebo nám udělat přihlášení s vyšším oprávněním?
Díky.


Nějaký spešl důvod?Všechny grafy jsou přístupné přes záložku monitor.
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1311
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín

Re: Systém Cacti

Příspěvekod Galileo » 02 led 2015 (pát), 18:59

slezi2 píše:
Galileo píše:
JarPav2 píše:Tak bych měl otázku :-).
Od jisté doby uživateli guest "nejede" třetí záložka nahoře MikroTik. Vždy ho to hodí na přihlašovací stránku, po přihlášení ho to hodí na záložku Graphs.

Nešlo by to prosím opravit? Aby i uživatel guest měl přístup na záložku MikroTik?

Taky by se mi ten mikrotik občas hodil. Je možné ho opět zviditelnit pro guesta nebo nám udělat přihlášení s vyšším oprávněním?
Díky.


Nějaký spešl důvod?Všechny grafy jsou přístupné přes záložku monitor.

Nejsem si už jistý, ale myslím, že tam byly všechny RBéčka. Při výpadku bylo tedy vidět, jak dlouho nejede. Třeba RB-Čechůvky v monitoru není. Ale jak říkám, už si nejsem jistý, tak možná kecám.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1821
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Systém Cacti

Příspěvekod slezi2 » 02 led 2015 (pát), 19:41

V cacti jsou jen RB které routují.RB které dělají jen wifi tam nejsou.
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1311
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín


Zpět na Tech Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron