Domácí síť

Diskuze na témata, která se přelévají od někud někam a nelze je uchopit jednoznačným názvem.
Pravidla fóra
Toto forum je sice virtuální hospoda, ale tak jako v té skutečné nemůžeš vypouštět z úst cokoliv, neb bys přes ně dostal, tak i zde nemůžeš plácat cokoliv.
Za urážlivé, vulgární, politické, rasistické či xenofobní příspěvky přijde nepochybně reakce adminů = smazání příspěvku nebo i smazání tvého přístupu na fórum.
Na takové plkání si najdi jiný prostor a duše. které jsou tomu nakloněny - např. http://www.dfens-cz.com
Hranici, kde končí humor, dokáže jistě rozumný člověk rozpoznat.

Domácí síť

Příspěvekod bony » 02 led 2009 (pát), 18:21

Prosím o radu jak nastavit domácí síť pomocí wifi routru a PC 1 (Win XP) a PC2 (Win Vista) za natem. Tak aby bylo možné využívat Wifi část routru jak pro připojeni k netu tak k připojení po síťi k druhému PC. Děkuji
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1372
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Re: Domácí síť

Příspěvekod morpheus » 02 led 2009 (pát), 18:49

jak nastavit sit (nastaveni pc)? nebo jak nastavit wifi-router do rezimu s prekladem adres (nat)?
o jaky se jedna wifi-router?
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3795
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Re: Domácí síť

Příspěvekod Karlos » 02 led 2009 (pát), 18:52

Tak normalne klasicky.V routeru do WAN zapojis privodni kabel,do LAN zapojis stolni PC a na WIFI pripojis NB pripadne PC.Klasicky zapojeni jaky si uz delal urcite nekolikrat.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Domácí síť

Příspěvekod bony » 02 led 2009 (pát), 19:00

Karlos píše:Tak normalne klasicky.V routeru do WAN zapojis privodni kabel,do LAN zapojis stolni PC a na WIFI pripojis NB pripadne PC.Klasicky zapojeni jaky si uz delal urcite nekolikrat.
Jo to je jasné to mám hotovo, ale já potřebuji nastavit domácí síť a to abych se dostal z jednoho PC do druhého.
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1372
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Re: Domácí síť

Příspěvekod P.V.-KILLER » 02 led 2009 (pát), 19:08

Nasdilet slozku.
Pro rychly pristup na druhe pc zadat v prikazovem radku "\\IP_ADRESU"

nebo si udelat zabezpecenejsi spojeni pres FTP.
Uživatelský avatar
P.V.-KILLER
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 285
Registrován: 01 říj 2004 (pát), 14:17
Bydliště: Ohrozim / BRNO

Re: Domácí síť

Příspěvekod Galileo » 02 led 2009 (pát), 19:16

Kdyby to nechodilo, tak zkontroluj, jestli provoz neblokuje firewall.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Domácí síť

Příspěvekod bony » 02 led 2009 (pát), 19:30

Děkuji za rady, pokusim se to otestovat, jen nevim zda nebude problem mezi XP na jednom PC a Vistama na druhem PC... ?
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1372
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Re: Domácí síť

Příspěvekod morpheus » 02 led 2009 (pát), 19:39

pokud jde o kombinaci xp & vista... pocitace by mely byt ve stejne skupine

1. Oba počítače se musejí nacházet ve stejné podsíti

2. Na počítači s Windows Vista musí být nastaven typ připojení DOMA . (Lze změnit v Start – Síť - Centrum sítí a sdílení - Vlastní nastavení - Privátní, Centrum sítí a sdílení - Zjištění sítě - Zapnuto, Centrum sítí a sdílení - Sdílení souborů - Zapnuto)

3. Připojení funguje lépe pokud je na obou počítačích nastavena stejná skupina. ( U Windows Vista : Start – Ovládací panely – Systém a údržba – Systém – Název počítače, doména a nastavení pracovní skupiny - Změnit nastavení – Změnit . U Windows XP : Start – Ovládací panely Výkon a údržba – Systém – Název počítače – Změnit . )

4. Nyní by měly být počítače viditelné přes Start – Síť u Windows Vista a Start – Místa v síti – Zobrazit počítače ve skupině u Windows XP. Ve Windows Vista můžete nastavit sdílení Start – Počítač – výběr jednotlivé složky – menu přes pravé tlačítko – Sdílet – výběr Uživatelů oprávněných přistupovat ke složce – Sdílet.

Pokud chcete aby z Windows Vista bylo možné sdílet složku bez jména a hesla , musíte to povolit v Start-Síť-Centrum sítí a sdílení u položky Sdílení chráněné heslem změnit nastavení na Povoleno , nyní je umožněno při nastavení sdílení přidat uživatele Guest který představuje uživatele bez jména a hesla.
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3795
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Re: Domácí síť

Příspěvekod bony » 02 led 2009 (pát), 19:46

děkuji otestuji
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1372
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Re: Domácí síť

Příspěvekod Badla » 02 led 2009 (pát), 22:58

morpheus píše:2. Na počítači s Windows Vista musí být nastaven typ připojení DOMA . (Lze změnit v Start – Síť - Centrum sítí a sdílení - Vlastní nastavení - Privátní, Centrum sítí a sdílení - Zjištění sítě - Zapnuto, Centrum sítí a sdílení - Sdílení souborů - Zapnuto)

nemusi, jen je potreba u daneho typu pripojeni (je to neco jako sitovy profil) povolit sdileni souboru a tiskaren v "Centru siti a zabezpeceni"
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6088
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Domácí síť

Příspěvekod bony » 27 led 2009 (úte), 23:04

Děkuji všem za pomoc, už to jede.
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1372
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov


Zpět na Virtuální Hospoda

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron