Síť

x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
x
Pravidla fóra
x
x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
Mnoho informací naleznete na webu http://www.pvfree.net
x
x

Příspěvekod Aquinský » 21 zář 2005 (stř), 13:46

Notebook by se připojoval přes wifi vestavěnou v routeru, který jsem uváděl na začátku "Microcom 3125 Broadband Router WiFi 11g". Všechny ostatní PC by se k němu připojovaly kabelem.
Sestava by vypadala takto:

Anténa...Koax...AP-OvislinkWL1120...UTP kabel...Microcom 3125 Broadband Router WiFi 11g__2UTP kabely...2PC a přes wifi notebook

Co tedy potřebuješ:
AP 1ks OvisLinkWL1120AP
Router 1ks Microcom 3125 Broadband Router WiFi 11g
Konektory 6ks RJ45
Krytky na kon. 6ks
UTP kabel Musíš změřit
Síť. karta 2ks REPOTEC 100/ 10 Mb, PCI,

Toto je sestava, která bude fungovat a nezruinuje Tě.
Konec konců wifi kartu kterou teď používáš můžeš prodat.
Uživatelský avatar
Aquinský
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 94
Registrován: 08 pro 2004 (stř), 2:33
Bydliště: Hloučelní 17

Příspěvekod romanmil » 21 zář 2005 (stř), 21:39

Řešení je hodně, jde jen o to se rozhodnout :D :D :D
romanmil
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 562
Registrován: 02 led 2004 (pát), 21:57
Bydliště: Tylova 32, Prostějov

Příspěvekod romanmil » 22 zář 2005 (čtv), 8:32

Na sítě mám titul UB -(úplně blbý)-ptal jsem se v ANFO kde mě řekli cenu
okolo 8000Kč, což se mě zdá hodně


jestli se nepletu, řečená cena byla na klíč a se zárukou funkčnosti 6.500 :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nešiř prosím BLUDY
romanmil
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 562
Registrován: 02 led 2004 (pát), 21:57
Bydliště: Tylova 32, Prostějov

Příspěvekod neighbour » 22 zář 2005 (čtv), 9:38

ja mam doma sit 2 pc a notebook (ten neni pripojen do pvfree...) resenou
Kód: Vybrat vše
AP - - - - - Ovislink WL-1120AP(client).......hub(8 portu)......PC's

vse fast ethernet 100MBit/s..
notebook nemam potrebu pripojovat ke FREE.NETu, stejne si ho segra porad taha do brna kvuli skole, ale nebyl by problem...

od spravcu sem dostal 3 IP (ovis + kazdy pc - s notebookem bych mel 4...)

cena:
ovis+antena - 2000,- (http://www.i4shop.net)
hub - +-500,- (ja mam starsi z druhe ruky za 300,-)
sitovky + kabelaz - dle potreb - ceny si muzes najit na internetu

reseni s vlastni wifi by bylo treba s dalsim ovisem v rezimu pripojenym bud primo do ovisa - klienta nebo do hubu v rezimu ap... pokud by stacila standartni antenka tak by stal asi 1240,-(http://www.i4shop.net)

Obrázek

ta jednicka je muj pripad - cena celkem byla asi 2800,- komplet...
taky sem se sitema zacinal, nejsu zadnej expert, ale chodi mi to spolehlive...
neighbour
 

Příspěvekod Mita » 22 zář 2005 (čtv), 11:10

To Zulu:
Na ASUS WL-500g se můžeš také podívat tady.
http://www.czfree.net/forum/forumdispla ... forumid=22

Já ho mám od ledna a jede mi v pohodě. Akorát po koupi jsem ho hned reklamoval a jinak OK.
Mita
 

Příspěvekod zulu » 22 zář 2005 (čtv), 14:44

Dík všem za odpovědi,ale když oželím připojení notebooku přes WIFI, tak se mě nejvíce zamlouvá připojení č. 1(dokonce i s obrázkem) od--neighboura.
Případné zapojení notebooku se dá také přes LAN,nebo později dle obrázku č. 2.
A cena? Ta je vynikající!!

Ještě si to troch promyslím(""dvakrát měř a jednou řež"") a půjdu na to.
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod radekpv » 22 zář 2005 (čtv), 17:14

zulu píše:A cena? Ta je vynikající!!

Ještě si to troch promyslím(""dvakrát měř a jednou řež"") a půjdu na to.


Cena není všechno. :wink:
radekpv
 

Příspěvekod neighbour » 22 zář 2005 (čtv), 18:13

radekpv píše:
zulu píše:A cena? Ta je vynikající!!

Ještě si to troch promyslím(""dvakrát měř a jednou řež"") a půjdu na to.


Cena není všechno. :wink:


cena neni vsechno, ale pro hodne lidi je to rozhodujici faktor... ja sam s timto resenim (1.) doma po pul roce fungovani nemam nejsmensi problemy...
s pouzitim ovise v rezimu ap nemam zkusenosti, na masove nasazeni pry moc stabilni neni, ale 1-2 klienty myslim zvladne bez problemu... to at posoudi nekdo kdo to ma vykoumany...
neighbour
 

Příspěvekod catman » 22 zář 2005 (čtv), 22:01

na několika místech nám jede WL1120 s pověšenými 5-8 klienty.... ani o nich nevíme....min. půl roku v provozu
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod zulu » 23 zář 2005 (pát), 14:36

Takže jsem trochu popřemýšlel a došel k názoru že nejlepší bude asi ten
ASUS 500g, když oželím připojení WIFI po domě ale jen do zásuvek Rj45.
Pokud to funguje jak si myslím, to znamená:
Anténa-->kabel do--->ASUS (přidělena jedna adresa od srávce) a jelikož ASUS má výstup 4xLAN do kterých si můžu připojit třeba----> 2PC a dát jim svou adresu a třeba za 10 dní připojit další 1PC a dodat mu další adresu,nebo do čtvrtého výstupu LAN připojit SWITCH z dalšími třeba 5 výstupy a do výstupů připojit dalších 5 PC, kterým dodám zase svou adresu(to je jen příklad)---budou se všechna PC(za výstupy LAN u ASUSU) k přístupovému bodu na obci chovat jen jako jedno PC(jedna adresa)? Bude moci každé PC komunikovat mezi sebou(v rámci vnitřní sítě po domě) a přistupovat každý sám k síti PvFree.net a internetu?
Zapojení podle obrázku 1 podle -neighboura-je sice také dobré, ale pokud momentálně připojím jen 2PC a dostanu od správce adresy,za 10 dní připojím další PC musel bych otravovat správce o další adresu,nebo když změním kartu v PC tak také. JE TO TAK ???
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod Mita » 23 zář 2005 (pát), 14:40

Uvažuješ správně. Je to tak.
Mita
 

Příspěvekod Mita » 23 zář 2005 (pát), 14:57

Já mám navíc ještě nakonfigurován ASUS WL-500g jako PrintServer. Mám připojenou tiskárnu po USB k ASUSU a používám ji jako síťovou tiskárnu.
Mita
 

Příspěvekod zulu » 23 zář 2005 (pát), 15:21

Mita píše:Uvažuješ správně. Je to tak.


Alespoň je vidět jak se človek v tomto fóru rychle učí.
Je potřeba číst,číst,číst,číst,číst,číst atd.

Ale stejně než začnu tak to radši ještě promyslím,jak jsem již jednou řekl

Dvakrát měř a jednou řeŠ !!!
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod catman » 23 zář 2005 (pát), 20:51

ale pozor! pokud si připojíš svoje domácí PC - třeba 3-4, je to tvoje věc, o rychlost se podělíte, protože dostanete jen jednu linku a tím to hasne. ALe pokud správce zjistí, že se pokoušíš podvádět a připojuješ za flašku souseda, přijdeš o členství a máš nadobro smůlu ty i soused !!!
nepodezřívám, jen to mimochodem uvádím.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod zulu » 23 zář 2005 (pát), 22:42

Že bude jedna linka a že se budu dělit s děckama, to je mě jasné.
Ja si stejně většinou jen prohlížím a čtu články a pokud děti budou chtít něco stahovat(většinou fotky ze souzěží), tak si prostě počkají.

A pokud jde o připojení souseda, tak nejbližší je asi tak 150-200m a ten určitě nedude mít zájem o síť a internet, ten má zájem o jiné věci, nehledě na to, že takové připojení by se muselo řešit vzduchem a to by mě tak mohlo ohrát.

Hlavně se mě jedná o to, že když budou děti u PC něco hrát(hru)a já budu potřebovat něco zjistit, nebo napsat tak je nebudu muset vyhánět jako třeba teď.
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi - NEAKTUALNI-UZAMČENO !!

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron