Domácí síť

x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
x
Pravidla fóra
x
x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
Mnoho informací naleznete na webu http://www.pvfree.net
x
x

Příspěvekod rsvejk » 12 lis 2006 (ned), 21:42

mam dobre zkusenosti s Linksysem WRT54G - ma dve antenky na Wi-fi a v panelaku v pohode proleze 3 zdi...
Zkousel jsem i jakysi model od SMC (ten mel jenom jednu antenku) a pres 3 zdi to neprolezlo.

rsvejk
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Domácí síť

Příspěvekod URIEL » 12 lis 2006 (ned), 22:42

Čus borci
A což takhle router Ovislink Air Live WT-2000AP ? Má s tím někdo nějaké zkušenosti ? Poradí mi někdo, zda-li je dobrý. Je u něj i zajímavá cena (alza.cz) 1843.-
URIEL
URIEL
 

Příspěvekod Merlin » 20 kvě 2008 (úte), 18:01

Zdravím, chtěl bych také poradit.
Můj kamarád má PC s Wifi kartou XI626 přes který je připojen na internet, teď si koupil notebook s wifi kartou a chtěl by na něm přes toto PC zprovoznit internet. Má takovou představu, že by to připojení bylo bezdrátové, ale myslím, že bez AP to nepůjde, to jsem zavrhl. Otázka zní, zda by to šlo vyřešit nějak kabelem např. přes síť.kartu v PC ?

PS: Podotýkám, že není připojen na síť PVfree, ale na obecní internet ve Smržicích.

Díky za odpovědi
Uživatelský avatar
Merlin
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 117
Registrován: 12 úno 2005 (sob), 18:45
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Karlos » 20 kvě 2008 (úte), 18:27

Tak moznosti je spousta.
Muze si koupit jeste jednu wifi do PC a pripojeni nasdilet,musel by mit ale zaplej PC pokud by chtel na net pres NB.Nebo pripojit NB pres sitovky kabelem a musel by mit zaplej stolni PC.
Kdyby chtel jet na NB nezavisle na PC tak musi mit 2 x AP,jednim to bude prijimat a druhym posilat do NB pokud teda chce mit NB mobilni.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod To-mr » 20 kvě 2008 (úte), 18:34

Karlos píše:Tak moznosti je spousta.
Muze si koupit jeste jednu wifi do PC a pripojeni nasdilet,musel by mit ale zaplej PC pokud by chtel na net pres NB.Nebo pripojit NB pres sitovky kabelem a musel by mit zaplej stolni PC.
Kdyby chtel jet na NB nezavisle na PC tak musi mit 2 x AP,jednim to bude prijimat a druhym posilat do NB pokud teda chce mit NB mobilni.


Hm, a nebude nejednoduší nějak radio kam by si naklonoval mac, myslím že existují radia která zvládají jak wifi přijímat tak i dále distribuovat, ale zajisté je to jen moje doměnka.
To-mr
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 906
Registrován: 19 črc 2005 (úte), 12:53

Příspěvekod Karlos » 20 kvě 2008 (úte), 18:51

Tomr píše:
Karlos píše:Tak moznosti je spousta.
Muze si koupit jeste jednu wifi do PC a pripojeni nasdilet,musel by mit ale zaplej PC pokud by chtel na net pres NB.Nebo pripojit NB pres sitovky kabelem a musel by mit zaplej stolni PC.
Kdyby chtel jet na NB nezavisle na PC tak musi mit 2 x AP,jednim to bude prijimat a druhym posilat do NB pokud teda chce mit NB mobilni.


Hm, a nebude nejednoduší nějak radio kam by si naklonoval mac, myslím že existují radia která zvládají jak wifi přijímat tak i dále distribuovat, ale zajisté je to jen moje doměnka.

To jo ale cena je vetsi jak za dve obyc radia.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Badla » 20 kvě 2008 (úte), 21:28

Tomr píše:myslím že existují radia která zvládají jak wifi přijímat tak i dále distribuovat, ale zajisté je to jen moje doměnka.

kouzelne slovicko se jmenuje URE a umi ho napr. asus 320 ... teoreticky... v praxi neodzkouseno
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod lyon667 » 20 kvě 2008 (úte), 22:20

Badla píše:kouzelne slovicko se jmenuje URE a umi ho napr. asus 320 ... teoreticky... v praxi neodzkouseno


Coz je samozrejme nepouzitelne v pripade pripojeni externi anteny.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Badla » 20 kvě 2008 (úte), 22:37

lyon667 píše:
Badla píše:kouzelne slovicko se jmenuje URE a umi ho napr. asus 320 ... teoreticky... v praxi neodzkouseno


Coz je samozrejme nepouzitelne v pripade pripojeni externi anteny.

coz je samozrejme pouzitelne, pokud nema antenu na 8m stozaru a nesedi s notasem nekde ve sklepe pod zelezobetonovou deskou... zkusil ses nekdy pripojit z notasu na APcko pod APckem? pritom sterbina ma ve vertikalu pouhych 7 stupnu... coz je min, nez smerova parabola... v ramci par metru od paraboly je signal natolik dostacujici, ze pro to brouzdani je ucel svecen prostredky ;)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod ondrag » 20 kvě 2008 (úte), 22:46

Badla píše:
lyon667 píše:
Badla píše:kouzelne slovicko se jmenuje URE a umi ho napr. asus 320 ... teoreticky... v praxi neodzkouseno


Coz je samozrejme nepouzitelne v pripade pripojeni externi anteny.

coz je samozrejme pouzitelne, pokud nema antenu na 8m stozaru a nesedi s notasem nekde ve sklepe pod zelezobetonovou deskou... zkusil ses nekdy pripojit z notasu na APcko pod APckem? pritom sterbina ma ve vertikalu pouhych 7 stupnu... coz je min, nez smerova parabola... v ramci par metru od paraboly je signal natolik dostacujici, ze pro to brouzdani je ucel svecen prostredky ;)


A bude ten svůj bordel posílat parabolou na APčko... nice :shock:
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8246
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod Badla » 20 kvě 2008 (úte), 22:57

ondrag píše:A bude ten svůj bordel posílat parabolou na APčko... nice :shock:

o tom jsme tady ale nebavili... abychom si rozumneli - ja tento zpusob neschvaluji, jen jsem psal, ze je to teoreticky i prakticky pouzitelne... psal, ze to neni do pvfree site ;)

pokud si doma pusti lokalni AP na stejnem kanale, tak tomu stejne nijak nezabranis :( ... parabola pak bude delat jen odlehcenou formu zesilovace do eteru

PS> nekde jsem onehda videl zarizeni, ktere melo fyzicky 2 interni wifi karty a umelo tuto funkcnost... jen to lokalni vysilani bylo na jinem kanale a kazda karta mela vlastni konektor... v zakladnim modu fungovaly pro diverzni prijem nebo oddeleny down/up
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod ondrag » 20 kvě 2008 (úte), 23:22

Badla píše:PS> nekde jsem onehda videl zarizeni, ktere melo fyzicky 2 interni wifi karty a umelo tuto funkcnost... jen to lokalni vysilani bylo na jinem kanale a kazda karta mela vlastni konektor... v zakladnim modu fungovaly pro diverzni prijem nebo oddeleny down/up


Ja, richtig!
[url=http://foto.pvfree.net/gallery/hardware/wx-7800a/]
Obrázek[/url]
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8246
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod ka-spel » 20 kvě 2008 (úte), 23:24

OT umožňuje nějaký ISP příjímat i na wifi z noťasu z libovolných svých AP?
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Příspěvekod lyon667 » 21 kvě 2008 (stř), 0:06

Badla píše:o tom jsme tady ale nebavili... abychom si rozumneli - ja tento zpusob neschvaluji, jen jsem psal, ze je to teoreticky i prakticky pouzitelne... psal, ze to neni do pvfree site ;)


Teoreticky i prakticky pouzitelne je to v byte ci arealu s vsesmerovou antenou, cimz dosahnes i rozsireni signalu dal (takova obdoba WDS).
V pripade pripojeni externi anteny vsak palis mimo pozadovany prostor (coz by sice dalo vyresit rozbocovacem a druhou antenou), ale, jak psal ondra, vse z tohoto virtualniho AP budes posilat zpatky na puvodni AP, cimz ho zcela uzemnis.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Lipizzaner » 21 kvě 2008 (stř), 8:47

Badla píše:... zkusil ses nekdy pripojit z notasu na APcko pod APckem? pritom sterbina ma ve vertikalu pouhych 7 stupnu... coz je min, nez smerova parabola... v ramci par metru od paraboly je signal natolik dostacujici, ze pro to brouzdani je ucel svecen prostredky ;)

Zkušebně jsem to testoval, do těch 7 m pod štěrbinou jsem signál chytil (1. patro), na 10-ti m už bez šance (přízemí). Pokud vyjdu na zahradu a jsem cca 5 m od kolmého průmětu antény, tak signál chytím, ale je nestabilní.
(L)
Uživatelský avatar
Lipizzaner
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 774
Registrován: 24 led 2005 (pon), 10:24

PředchozíDalší

Zpět na Otázky a odpovědi - NEAKTUALNI-UZAMČENO !!

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník