Stránka 1 z 1

Asus 500GX Deluxe

PříspěvekNapsal: 07 zář 2007 (pát), 19:43
od miki78
..poradí někdo jak co nejjednodušej nastavit Asus500GX Deluxe .... dle návodu mi to nejde a asi nejsem sám ...bo jak připojit k asusus když nejde příkaz v prohlížeči 192.168.1.1 ... snad někomu dík :oops:

PříspěvekNapsal: 07 zář 2007 (pát), 20:40
od morpheus
pokud http://192.168.1.1 nenabidne prihlaseni do administrace, ping na 192.168.1.1 projde?
v prohlizeci musi byt nastaveno prime pripojeni k siti (tedy zadnou proxy)...

...

(A) zkontrolovat zda na asusu sviti ledka power a ledka prislusneho eth portu
pokud nesviti ... premerit na meraku zdroj napajeni

(B) je-li napajeni ok muzeme pristoupit dale, pokud ne vymenime zdroj za jiny odpovidajicich parametru +5V, 2A, konektor mozno pouzit z vyhoreleho zdroje nebo koupit u urvalka novy za cca 10kc, na koliku je +, na obvodu -

...

mas nastavenu adresu sitove karty v PC v rozsahu 192.168.1.0/24 ?
napriklad IP 192.168.1.100 MASKA 255.255.255.0
(ne 192.168.1.1, to je vychozi adresa asusu)

...

(1) resetovat asus do tovarniho nastaveni pomoci tlacitka reset na zadni strane pristroje (nebo nasimulovat blackout eonu - pripoj/odpoj od el. energie)
pokud se chytne, tak nastavit dle navodu http://wiki.pvfree.net/index.php/Nastav ... t_a_bridge

pokud nepomuze tak

(2) flash noveho firmwaru pomoci restoration utility nebo tftp
tftp... http://wiki.pvfree.net/index.php/Oziven ... u_WL-500GP
restoration utility... http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=1076235

btw pro pristup

PříspěvekNapsal: 08 zář 2007 (sob), 20:09
od miki78
moc díky ,hned jak bude možno skusím ...snad se to povede .páč nebaví mně furt po stálém vypínání el.energie ..někoho hledat bo se doprošovat na nastevení ....nu snad to klapne bo ..moc dík :shock:

PříspěvekNapsal: 08 zář 2007 (sob), 21:34
od morpheus
miki78 píše:moc díky ,hned jak bude možno skusím ...snad se to povede .páč nebaví mně furt po stálém vypínání el.energie ..někoho hledat bo se doprošovat na nastevení ....nu snad to klapne bo ..moc dík :shock:

po blackoutech eonu je ve vetsine pripadu asus jiz resetovany v tovarnim nastaveni, takze staci jen nastavit adresu sitove karty v PC v rozsahu 192.168.1.0/24 a pote nastavit samotny asus dle navodu http://wiki.pvfree.net/index.php/Nastav ... t_a_bridge

PříspěvekNapsal: 09 zář 2007 (ned), 16:25
od radekpv
miki78 píše:moc díky ,hned jak bude možno skusím ...snad se to povede .páč nebaví mně furt po stálém vypínání el.energie ..někoho hledat bo se doprošovat na nastevení ....nu snad to klapne bo ..moc dík :shock:

tak si to nastevení ulož do souboru, po výpadku se jen připojíš na asus na adresu 192.168.1.1, naliješ ten soubor zpět a máš vystaráno.

PříspěvekNapsal: 09 zář 2007 (ned), 20:55
od catman
radekpv píše:tak si to nastevení ulož do souboru, po výpadku se jen připojíš na asus na adresu 192.168.1.1, naliješ ten soubor zpět a máš vystaráno.


nechceš napsat popis na wiki ?

PříspěvekNapsal: 09 zář 2007 (ned), 21:36
od miki78
joo návod jak nelejt nastaveni do ausus by byl fakt super ,ani nevím že by něco takového mohlo jít ... jen nevím proč po každém výpadku eon ... nelze navázat spojení ...nemůže tomu bránit firewal či antivir ..

PříspěvekNapsal: 09 zář 2007 (ned), 22:50
od morpheus
catman píše:nechceš napsat popis na wiki ?

uz jsem to tam drive psal, ale je to "schovane"... http://wiki.pvfree.net/index.php/Nastav ... T_i_bridge

PříspěvekNapsal: 11 zář 2007 (úte), 11:53
od miki78
..tak jsem skoušel spojit s asusem ,bohužel nereaguje na žádné mé příkazi ani pingy ,restart nepomohl neustále bliká kontrolka power ... očas se i stane že nesvítí lan ... nu nevím co stím

PříspěvekNapsal: 11 zář 2007 (úte), 12:22
od Karlos
miki78 píše:..tak jsem skoušel spojit s asusem ,bohužel nereaguje na žádné mé příkazi ani pingy ,restart nepomohl neustále bliká kontrolka power ... očas se i stane že nesvítí lan ... nu nevím co stím

Dones to ve stredu na klubovnu mezi 16-17 tam je otviraci doba.

PříspěvekNapsal: 11 zář 2007 (úte), 13:49
od miki78
jo jestly bude čas tak to donesu bo nevím jestly nemámnejdřív brknout frantovy61 .. třeba to oživí jako posledně ..

PříspěvekNapsal: 11 zář 2007 (úte), 14:03
od
miki78 píše:..tak jsem skoušel spojit s asusem ,bohužel nereaguje na žádné mé příkazi ani pingy ,restart nepomohl neustále bliká kontrolka power ... očas se i stane že nesvítí lan ... nu nevím co stím

kdyz mne blikala kontrolka power u asuse wl320ge tak to bylo tim ze sem mnel mezi trafem a asusem moc dlouhy kabl tak sem dal trafo co nejbliz k asusu a funguje nebo dalsi reseni je aktivni poe priznaky bylz stejne i po resetu se do nej nedalo dostat

PříspěvekNapsal: 11 zář 2007 (úte), 14:06
od miki78
..dlouhý kabel no delší toje ..ale předtím to jelo bez problému ..a tetko se to furt jen se.... , nu každopádně bych poděkoval EON za neustálé výpadky a blikání .... asi budu muset pořídit nákej transformátor bo co ...

PříspěvekNapsal: 12 zář 2007 (stř), 13:40
od miki78
tak už to jede bo mooooc bych chtěl poděkovat Catmanovi za pomoc při nastavení ..... :)

PříspěvekNapsal: 12 zář 2007 (stř), 14:37
od miki78
bo vlastně hlavně panu Kocourkovy ...a všem ostatním co maj strpení něco vysvětlovat mín skušenějším ...