wifi po bytě

x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
x
Pravidla fóra
x
x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
Mnoho informací naleznete na webu http://www.pvfree.net
x
x

wifi po bytě

Příspěvekod emil69 » 17 zář 2012 (pon), 11:52

Dobrý den, mám dotaz na zavedení wifi po domě. Měl jsem doma IT, kterému se nepovedlo zprovoznit roater na wifi pro náš byt, já sám jsem ryzí uživatel, takže mi to nic neříká. Udělat bod¨přímo na pc šlo, ale na roateru nebylo možné. Stále hlásí nekomunikaci. Je ještě nějaká finta, která se musí použít na toto zapojení? Byl zadám MAC PC i IP. Jediná možnost prý ještě je v přejmenování MAC PC na MAC roateru.
děkuji za radu.
emil69
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 12
Registrován: 17 zář 2012 (pon), 11:23

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Karlos » 17 zář 2012 (pon), 12:18

Zadna finta tam neni, jen se to nastavi a funguje. Pokud neni wifi router vadnej tak by mel IT zkusit stesti treba v kuchyni nebo na zahradce.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Galileo » 17 zář 2012 (pon), 13:07

Pokud jsi do PVfree připojený přes wifi, kde je NAT, tak pozor, aby na wifi pro byt byl jiný rozsah IP adres. Pokud obě zařízení mají defaltní IP 192.168.1.1, tak je to problém. Pak je nutné na jednom z nich nastavit jiný rozsah, např. pro byt dát 192.168.2.x
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Karlos » 17 zář 2012 (pon), 13:13

Galileo píše:Pokud jsi do PVfree připojený přes wifi, kde je NAT, tak pozor, aby na wifi pro byt byl jiný rozsah IP adres. Pokud obě zařízení mají defaltní IP 192.168.1.1, tak je to problém. Pak je nutné na jednom z nich nastavit jiný rozsah, např. pro byt dát 192.168.2.x

Toto ale jestli nezna nekdo tak si nemuze rikat IT. :oD
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: wifi po bytě

Příspěvekod emil69 » 19 zář 2012 (stř), 10:45

nic z toho nepomohlo, vkládám reakci IT:
Jsem v panelovem dome, kde je to rozvedeno centralne, pocitam bod na strese, nasledne switch a z nej dal do jednotlivych bytu. do routeru pripojeno na wan, na který je naklonovana mac adresa (mac PC), která byla zadana při registraci na pvfree.net . na wan nastavena ip, maska, brana, dns stejne jake jsou prideleny pc, který od vas dostava automaticky. Vyzkouseno i pridelovani automaticky na wan, ale taktez bez efektu. Vyzkouseny 2 routery ruznych vyrobcu, vysledek vždy stejny. Akorat u druheho routeru ping napr. na seznam.cz byl s hroznymi vypadky, ale internet nejel.
Naposledy upravil emil69 dne 19 zář 2012 (stř), 11:55, celkově upraveno 1
emil69
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 12
Registrován: 17 zář 2012 (pon), 11:23

Re: wifi po bytě

Příspěvekod catman » 19 zář 2012 (stř), 10:57

774 902003 domluv se na sluzbe od cloveka co sice neni IT ale nastavi to do fungujici podoby :)


Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Karlos » 19 zář 2012 (stř), 13:55

Jak jsem psal,pokud to IT neumi nastavit tak by mel zkusit jinej obor. :lol:
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: wifi po bytě

Příspěvekod emil69 » 25 zář 2012 (úte), 12:51

byl se zde na to dívat i Kocourek ml. a ani jemu se to nepodařilo rozběhnout. Problém asi bude na straně PVfree. Prosím o kontrolu switche na střeše a připojení kabelu(zda není překřížen nějaký spoj apod.) pro náš vchod (sídl.Svobody, blok 5, vchod 19), problém může být jedině tam. Bylo zkoušeno několik routrů (i starších) a i přímo v šachtě (rozvodem doma to tedy není). :?:
emil69
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 12
Registrován: 17 zář 2012 (pon), 11:23

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Karlos » 25 zář 2012 (úte), 13:06

Proc jste se na tom nedomluvil primo s kocourkem? Je spravce jako ostatni.
Kdyby bylo neco spatne na kabelu nebo vedeni tak by to neslo ani na tom pc a ani ostatnim by nejely wifiny doma.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Galileo » 25 zář 2012 (úte), 13:29

A PC zapojený přímo na kabel shora jede? Pokud ano, tak musí jet i router.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: wifi po bytě

Příspěvekod catman » 25 zář 2012 (úte), 13:37

Pc i nb funguji. Z routeru se na switchi neobjevi vubec nic. Pristup ke switchi...klicum...ma pry jen karlos. Router byl v bridge i v natu...neprosel ani packet. Arp tabulka tu
Mac nevidi. S nb router komunikuje spravne......napada me krizeny kabel...rotery to neumi ale nb ano

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: wifi po bytě

Příspěvekod emil69 » 25 zář 2012 (úte), 16:22

s Kocourkem jsem se domlouval, že se na to někdo podívá, ale nic se neděje. net jede i na chodbě, ale router prostě ne. Nikdo jiný wifi ve vchodě nemá (samí důchodci), tak to je jen můj problém. Dle IT je jediná možnost zkřížený kabel na střeše. Pak už mě napadá jen infos, který máme tady ve vchodě natažen. :shock:
emil69
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 12
Registrován: 17 zář 2012 (pon), 11:23

Re: wifi po bytě

Příspěvekod catman » 25 zář 2012 (úte), 17:10

je to domluva jak u blbejch na huře :(

Emile, zajdi prosím za předsedou vašeho baráku a domluv s ním zapůjčení klíčů od střechy, kde jsou switche. Údajně má klíče pouze on a nějaká paní, která je ochotná je půjčit pouze Karlosovi, kterému se tam nechce.
Až je budeš mít, zavolej mi na 776 701 700
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Karlos » 25 zář 2012 (úte), 18:20

catman píše:Karlosovi, kterému se tam nechce.

Proc to prekrucujes? Jsem rikal ze na to nemam dneska cas. Nic vic.
Krizenej kabel se muze prekrympovat i u klient dole takze klice od strechy netreba ale tim to nebude si myslim. Switch nahore je pro asi 6 vchodu, ne jen pro jeden.
Problem bude spis v kabelu ze strechy k pc,bud koncovky nebo kabel nekde poskozen. Zkusit vymenit koncovku u pc.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: wifi po bytě

Příspěvekod Karlos » 26 zář 2012 (stř), 13:51

Zitra po 15h probehne vymena switche ve vchode 18. Uvidime jestli to pomuze.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Další

Zpět na Otázky a odpovědi - NEAKTUALNI-UZAMČENO !!

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron