Stránka 3 z 3

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 04 říj 2012 (čtv), 23:04
od catman
prosím, potřebuju kontakt na osobu, která má klíče a od které se ty klíče dají v pátek odpoledne půjčit

potřebuju vědět, ve kterém vchodě má emil69 příslušný switch

potřebuju vědět, zda emil69 bude v pátek odpoledne doma

:idea: :idea: Nyní popíšu zázračný, tajný a jistě nečekaný supersložitý postup: jsem ochoten a schopen vzít wifi od emil69, vzít klíče, odemknout půdu a vylézt nahoru ke switchi, připojit wifi ke switchi 2m kabelem do libovolné dírky a vyzkoušet notebookem, že to (ne)funguje přes ten router. Pokud bude výsledek kladný, je vadný kabel k Emilovi do bytu, jinak je vadný router. Mohu případně demonstrovat na jiném routeru.

:!: Kdyby se náhodou našel nějaký superman, spiderman nebo jiný xxxman , který by zvládnul uvedený postup ( je to ale strašně náročné a vyžaduje to dvě vysoké školy a doktorát z jaderné kybernetiky), tak by to mohl udělat sám i bez toho, aby musel čekat na "spásu z nebes" .

:| Božmůj, dej ať se najde....... :roll: :wink:

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 05 říj 2012 (pát), 13:17
od emil69
v pátek odpoledne budu doma, ale routrem to není, bylo jich vyzkoušeno více :|

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 05 říj 2012 (pát), 16:51
od catman
catman píše:prosím, potřebuju kontakt na osobu, která má klíče a od které se ty klíče dají v pátek odpoledne půjčit

potřebuju vědět, ve kterém vchodě má emil69 příslušný switch


informace nedodány= není to už na mě. Protože jsem ale prozradil ten supersložitý postup, jistě někdo zvládne navštívit předsedu bytového družstva a s klíčema to zajít vyzkoušet na půdu.

...a nebo si prostě zavolat placený servis http://wiki.pvfree.net/index.php/Co_del ... m_co_delat , když je to takový problém..

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 05 říj 2012 (pát), 17:39
od emil69
opravdu děkuji za řešení či návod na něj. Již na to nemám nervy a budu nucen přejít na Infos. Opravdu skvělé!!! :oD

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 05 říj 2012 (pát), 18:39
od Karlos
14dni se tady resi blbosti a zbytecne ztraci drahocenny cas spravcu,kdyby se zavolalo nekomu z teho seznamu tak to mohlo byt davno vyreseny. Nevim proc jste to davno neudelal, jestli kvuli penezum tak to za ty nervy a cas urcite nestalo.

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 05 říj 2012 (pát), 19:04
od catman
emil69 píše:opravdu děkuji za řešení či návod na něj. Již na to nemám nervy a budu nucen přejít na Infos. Opravdu skvělé!!! :oD

Váš IT nezjistil nic
Honza Koc. rovněž nezjistil nic
Výměna routeru (údajně) nic nevyřešila
Výměna switche nic nevyřešila - tím to není
Tak co je (možná) vadné a co nebylo možné vyzkoušet vyměnit?....kabel. Čí je to zařízení? - Vaše. To, že vede společnými prostorami v baráku, je k řešení na Vás, když už Vám někdo (zbytečně a marně) nabízel pomocnou ruku...

Když to tedy nechcete sám řešit (přestože Vás vlastní čas nestojí), domluvte si tedy pomoc, která si zajistí klíče od půdy, otestuje kabel, otestuje router na půdě a (snad konečně) určí příčinu. Ten čas něco stojí a to bez ohledu na to, zda je to od našich techniků nebo od Infosu či Autocontu.

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 08 říj 2012 (pon), 17:18
od emil69
nebudu si volat další IT (dle vašeho seznamu), když mnou pozvaný (za nemálo peněz!!) zjistil, kde je chyba. A kyž jsme u toho, vedení i v šachtě je tedy moje, ale já za něho zaplatil někomu z PV free a předpokládal, že je v pořádku. Nebudu za něco platit 2x. Ten, kdo to vedení dělal, to evidentně, za moje peníze, odflákl, tak ať si to opraví. Já za to zaplatil a požaduji, aby odvedená práce a výsledek byl stoprocentní. Jestli tak pracuje někdo i v práci, tak potěž.

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 08 říj 2012 (pon), 20:30
od catman
emil69 píše:nebudu si volat další IT (dle vašeho seznamu),

to je jen doporučení, nikoliv příkaz
emil69 píše:když mnou pozvaný (za nemálo peněz!!) zjistil, kde je chyba.

to je Vaše volba koho a za kolik jste si pozval. Chybu ale nezjistil, jinak by ji nepochybně opravil. A pokud za zjištění chyby považujete konstatování "doma je to dobré, je to jinde", tak je to opravdu zcestné vnímání pojmu diagnostika. Dva lidé nezávisle na sobě zjistili, že PC funguje OK, router nikoliv. Už zde se rýsuje fakt, že kabelem ani switchem to asi nebude...asi.
emil69 píše:A kyž jsme u toho, vedení i v šachtě je tedy moje, ale já za něho zaplatil někomu z PV free a předpokládal, že je v pořádku. Nebudu za něco platit 2x.

dokud to někdo zodpovědně nezměří a nevyzkouší, nebudete mít nikdy jistotu, že je vadný kabel nebo něco jiného. Ale když na kabelu funguje PC i NB, tak to asi problém kabelu nebude...
emil69 píše:Ten, kdo to vedení dělal, to evidentně, za moje peníze, odflákl, tak ať si to opraví. Já za to zaplatil a požaduji, aby odvedená práce a výsledek byl stoprocentní.

kabel, stejně jako auto, mobil, lednička, šňůra od vysavače, žárovka ....se může pokazit, např. díky hlodavcům na půdě, poškozením v šachtě, chodbě, v bytě apod. - zkontroloval jste jej v celé délce ???
emil69 píše:Jestli tak pracuje někdo i v práci, tak potěž.

Ubezpečím Vás, že nepracuje. Kdyby totiž jakýkoliv řemeslník měl běhat po paneláku a shánět si klíče od sklepa, půdy, vchodu, prádelny....když spolumajitel baráku nemá zájem to udělat, ačkoliv vyžaduje opravu odpadu, střechy, výtahu, mandlu ... Zcela jistě vím, že by se otočil na podpatku se slovy "až budete mít klíče, zavolejte" .

Ještě jednou navrhuji: sežeňte klíče od půdy a zavolejte mi, až je budete mít v ruce. O placení se můžeme bavit, až bude jednoznačně určena příčina. Pokud klíče shánět nechcete, nemám důvod k Vám jezdit a diagnostikovat příčinu problémů. Ztrácet čas dalším zbytečným psaním rovněž nebudu.

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 08 říj 2012 (pon), 20:51
od Karlos
emil69 píše:nebudu si volat další IT (dle vašeho seznamu), když mnou pozvaný (za nemálo peněz!!)

Rozdil od nasich techniku je ten ze pokud je chyba na strane sdruzeni tak nic neplatite, narozdil od ostatnich kterym platite i kdyz nic nevyresi. Hlavni je ze se problem vyresi hned na miste a nemusi se o tom tady psat romany na pokracovani.

Re: wifi po bytě

PříspěvekNapsal: 09 lis 2012 (pát), 21:37
od Karlos
Je nejaky pokrok? Kde byl problem? V te spojce?