Stránka 1 z 1

Dva routery za sebou a DHPC

PříspěvekNapsal: 27 zář 2014 (sob), 14:09
od lubsol
Zdravím,
Mám doma dva routery, jeden funguje jako AP router, druhý jako klient. Nemám možnost vést net z jedné místnosti do druhé kabelem, proto to musím řešit takto.

Místnost A - router Asus. (192 168 2 1)
V této místnosti mám ve zdi připojku na net, do té jsem zapojil router Asus a v něm povolil DHPC. Internet funguje, vše jede jak má.

Problém je ale na straně klienta ve druhé místnosti...

Místnost B - TP-Link - klient. (192 168 3 1)
Zde mám PC, IP Telefon a sítový disk.

Všechno tohle zařízení je připojeno kabelem k routeru,který příjímá signál od Asusa z druhé místnosti.

Problém ale nastává s DHPC službou. Já potřebuji, aby všem zařízením které mám doma, přiděloval adresy ten Asus. Tzn aby všechny byli ve stejné sítí. (192.168.2.1)

Když jsem vše nastavil tak jak jsem potřeboval, net mi přes ten tp link neprošel. Až jsem zapl v TP linku DHPC, potom jsem se dostal na net jak z PC, tak se probudil telefon i disk(Jenže s adresou 192 168 3 x). Tak to ale nechci. Když se podívám do nastavení tp linku on sám má adresu přidělenou od Asusa.

Jak tedy prosím vás, docílím toho, aby se tp link choval jako prostý switch? A veškeré zařízení které do něj připojím bude mít adresu od Asusa (tzn 192 168 2 x)?

Re: Dva routery za sebou a DHPC

PříspěvekNapsal: 27 zář 2014 (sob), 19:09
od Kalibr
lubsol píše:Jak tedy prosím vás, docílím toho, aby se tp link choval jako prostý switch? A veškeré zařízení které do něj připojím bude mít adresu od Asusa (tzn 192 168 2 x)?


Ahoj, záleží co to je za TPlink a co se dá nastavit.

"Několik provozních režimů – snadné vytvoření sítě WLAN
Podporuje provozní režimy AP klient, most, opakovač a AP a umožňuje tak různým bezdrátovým aplikacím poskytovat uživatelům dynamičtější a komplexnější operace při používání přístupového bodu. Podpora několika provozních režimů dále usnadňuje budování bezdrátové sítě v oblastech bez dostupnosti kabelů a pomáhá eliminovat místa bez bezdrátového signálu."



Pokud je to něco podobného, tak si ho dej do stejného rozsahu, např. 192.168.2.x a nastav třeba ten opakovač, nebo most (bridge)

Re: Dva routery za sebou a DHPC

PříspěvekNapsal: 27 zář 2014 (sob), 20:59
od lubsol
Jedná se o TP Link TL-WR743ND.

Zkoušel jsem režim WISP Client Router, kde mi šel net, ale jen se zapnutým DHPC, po vypnutí to spadlo.
Zkoušel jsem i AP Bridge i režim Only Client ale ve těchto případech nešel net vůbec.

Ještě teda vyzkouším repeater se stejným rozsahem.

Re: Dva routery za sebou a DHPC

PříspěvekNapsal: 27 zář 2014 (sob), 21:57
od Badla
potrebujes toto (wireless repeater) :
http://cz.tp-link.com/resources/simulat ... /Index.htm

WISP client vzdy udela jen router s NATem, tudiz musis mit zapnute DHCP, nebo natvrdo IPcko ve strojich.. ale nic to stejne neresi, protoze to v te krabicce preklada at chces nebo ne.

Re: Dva routery za sebou a DHPC

PříspěvekNapsal: 27 zář 2014 (sob), 22:20
od lubsol
Dík. Nakonec jsem se k tomu taky dostal. Zkoušel jsem jestě možnost WDS repeater, ale to nešlo.

Dík za pomoc.