pripojne body

x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
x
Pravidla fóra
x
x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
Mnoho informací naleznete na webu http://www.pvfree.net
x
x

pripojne body

Příspěvekod neutrin » 28 črc 2005 (čtv), 16:33

pripojne body oznacene modre jako napr dolni2sarka jsou co zac ... jako spravce je zapsan jenik ..... je mozno tyto body pouzit k rozsireni site ... konkretne zrovna tento bod (mam zajem o pripojeni ale v dislokaci prizemi nemam optickou viditelnost ostatnich bezdratovych bodu ale tento bod se nachazi primo ve stejne budove - dolni30)

diky
neutrin
 

Re: pripojne body

Příspěvekod monrico » 28 črc 2005 (čtv), 16:58

neutrin píše:pripojne body oznacene modre jako napr dolni2sarka jsou co zac ... jako spravce je zapsan jenik ..... je mozno tyto body pouzit k rozsireni site ... konkretne zrovna tento bod (mam zajem o pripojeni ale v dislokaci prizemi nemam optickou viditelnost ostatnich bezdratovych bodu ale tento bod se nachazi primo ve stejne budove - dolni30)

diky


Nad mapou je tlacitko legenda :idea:
Zjistis tam, ze zelene jsou body v provozu, modre jsou planovane body.
monrico
 

Příspěvekod catman » 28 črc 2005 (čtv), 18:41

V mapě je plno bodů, které nejsou aktualizované a přes veškeré výzvy na to jejich majitelé kašlou :-( . Pokud tě zajímají přístupové body, tak ty jsou označeny duhovou kuličkou, v případě funkčních bodů jsou kuličky se zářením kolem sebe.
Dolní 30 není funkční bod a bohuřel asi ani nebude. Představenstvo (nebo jednotlivec? ) má pro neziskovku jako jsme my docela vysoké požadavky, které nemůžeme nebo spíš nechceme akceptovat.
Jediným východiskem řešení v tomto domě je zřízení místní kabelové sítě LAN, kdy si jednotlivci požádají Společenstí o povolení k natažení kabelu ze svého bytu do horního patra, kde může být umístěno zařízení k příjmu signálu a tento rozbočovat pro vechny uživatele ( nejlevnější varianta).
Ve zmíněném domě je připojen náš člen V.Nevrla v 13.podlaží vlastním zařízením a p.Kavička "na zkoušku" už 3. měsíc naším zařízením, které ale už potřebujeme :( .
Aktivita a impuls tedy nemůže vzejít zvenčí (od sdružení), ale zevnitř od Vás nájemníků. Věřím, že nejste sám, jistě je Vás víc a Vaše představenstvo by se tím mělo zabývat a dokonce podle zákona 151/1998? to ani nemůže odmítnout. Více snad telefonicky.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Rastaman » 29 črc 2005 (pát), 8:44

Nejsem proti... Rozhodně není problém připojit se ke mě na ovise.. jen netuším jak překonat těch 11 pater :? jestli má neutrin nějaký nápad kudy to TP v domě protáhnout, rád mu pomůžu... Já jsem připojenej, další 2 v domě mají zájem se připojit.. bude to chtít dosti TP kabelu a nějakej HUB a skušenosti, které já nemám :roll: ..
Uživatelský avatar
Rastaman
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 193
Registrován: 30 črc 2004 (pát), 15:57
Bydliště: dolni 30, prostejov

Příspěvekod neutrin » 29 črc 2005 (pát), 9:34

Ratmane ..... ne asi jen dva ja vim o 2 atim jsem ja a potencionalne jisty Mirek s 9. patra ..... site by se dali tahnout sachtou pro rozvod domovni elektricke site (u schodu tak jak se to provadelo v ostatnich budovach) a nebo po fasade a pockat na zatepleni a pod nej (resp mam zname u lidi co maji papir na praci ve vyskach)

zrizeni anteny v 9 patre smer sever /severozapad by mozna bylo mozne ale server bych musel mit doma v prizemi (Mirek neni schopen obsluhovat server hlavne kvuli absenci po cely tyden krom vykendu a schazimu i potrebna zkusenost se sitemi a sitovymi aplikacemi)

potizi je ze by se budto musel vytvorit dalsi bod (na jeho vytvoreni momentalne nemam hotovost - server bych dohromady dal ale sitove prvky hmmm asi ne) a nebo bych se musel pripojit pomoci vnitrni site na nekoho kdo uz ma antenu zrizenu a nebo je ji schopen zridit .......
neutrin
 

Příspěvekod Neutrin » 29 črc 2005 (pát), 9:38

Catmane

S panem Kavickou a sdruzenim se to popripade púokusim dohodnout osobne jako interni sit budovy s jednim pripojenim snad to pujde mladych lidi u nas pribyva a telefon prestava byt pro mnohe z nich vyhodny


Pokusim se Neutrin
Neutrin
 

Příspěvekod Rastaman » 29 črc 2005 (pát), 9:41

no ja mysle že jsi zasvěcen, ja jsem připojen, mam na balkoně ovise1120AP (aspoň myslim) a klidně když se po domě natahne TPčko a někde se da HUB nejsem proti aby se tato subsiť přeze mě připojila přes toho ovise do freenetu.. Nejsem si jistej jestli je nutné stavět server... Taky uplně přesně nevím kolik PC ten ovis zvládne, ale předpokladam že s HUBem by aspoň 5 mohl... Jsem taky na WIFI lajk.. běžnou síť tak nějak chápu..
Uživatelský avatar
Rastaman
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 193
Registrován: 30 črc 2004 (pát), 15:57
Bydliště: dolni 30, prostejov

Příspěvekod neutrin » 29 črc 2005 (pát), 10:03

Rastnmane, to jako jo slo by to ale pokud budu chtit tahat kabely po baraku bez problemu s domovni samospravou tak taky bych mel neco nabidnout a myslim si ze moznost internetu po cele budove za stejnych podminek jako pri primem pripojenim ale za polovisni naklady je slusna nabidka ...... no a mas 60 bytu kdyby se jich pripojila 1/10 uz mas 6 to nevim (ja chci 2-3 IP pro sebe mati a mozna i na muj notebook) => chce to vnitrni siti a silnejsi komunikacni prostredek (presneji popr. casem i vice anten)
neutrin
 

Příspěvekod Rastaman » 29 črc 2005 (pát), 10:11

aha tak to je jiná.. já až do teď věděl o 3 lidech v domě... to co tu píšeš sem opravdu netušil, že jen od tebe by šly 3 konekty... Nicméně u pana Kavičky je to docela neprůchozí.. Já sice jednal s panem Holinkou, ale oni o tom spolu diskutovali... Jo pozor na to Freenet není ISP... V případě problému/výpadku je na nás kdo to bude řešit/opravovat.... Jestli se chceš angažovat a nabízet v domě připojení do inetu, zřejmě to spadne na tebe když něco někde nebude fungovat... Nebo se pletu, co na tento můj blábol správci ?
Uživatelský avatar
Rastaman
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 193
Registrován: 30 črc 2004 (pát), 15:57
Bydliště: dolni 30, prostejov

Příspěvekod neutrin » 29 črc 2005 (pát), 10:21

Rastaman: to mas dozajista pravdu a proto to co vćhci navrhnout je vnitrni sit v majetku baraku .... + spravci ... nejsem jedinej v baraku kdo dela c PC na admin urovni tak si myslim ze spravcu by se tam par naslo ..... a pokud ne tak alespon povoleni tahnout sit vnitrkem a nove volne sdruzeni lidi .... pripojene ke sdruzeni PVFREENET v podobe vnitrni sit volne sdruzeni (mozna zalozene jen na domluve ne oficialni - uvidime) a kazdy clen tohoto bytoveho sdruzrni clenem PVFREENETu a to jako individualni osoba ... pokud by s tim souhlasilo predstavenstvo slo by dojednat s radou PVFREENETu mozna rozsireni site o interni sit a jednalo by druzstvo .... uvidime jinak p.Holinka je vcelku v pohode a pokud jde o pana Kavicku musi se mu nabidnout dobry navhr ktery bude stat za to ne jen pro nas ale popr. i pro ostatni.
neutrin
 

Příspěvekod Rastaman » 29 črc 2005 (pát), 10:28

no abych rekl pravdu, tak s tímhle jsem za ním šel, zřejmě jsem nebyl schopen mu to dostatečně vysvětlit... Nemáš nějaký ICQ? nebo něco... zprávy přes toto forum je trochu zdlouhavé... Nicméně příští tejden budu doma sám bez dětí a bez manželky = budu mít docela čas o tomhle pokecat třeba přímo v baráku, jistě víš že na dolní 30 bydlím teprv pár měsíců, takže krom pár lidí od vidění nikoho neznám :lol:
Uživatelský avatar
Rastaman
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 193
Registrován: 30 črc 2004 (pát), 15:57
Bydliště: dolni 30, prostejov

Příspěvekod neutrin » 29 črc 2005 (pát), 10:32

Rastaman
popravde jak dlouho bydlis na dolni 30 nevim ja se tam posleni 2 roky jezdim snad jen vyspat a pokud jsem vzhuru casto sedim za konzolou nebo opravuju pocitace (vetsinou ne svoje)

moje ICQ: 274026596

Nick: Rybiska (tzrochu starsi nez Neutrin)
neutrin
 

Příspěvekod catman » 29 črc 2005 (pát), 11:10

Jsem na telefonu-viz dole v podpisu- a můžu dát zcela konkrétní rady, co je třeba řešit a jak a s kým.
Hardware může sdružení PVf zapůjčit konkrétní osobě a tato osoba bude zastupovat skupinu členů=nájemníků z vašeho domu. Zapůjčen může být i stožárek na antény i s anténami. Správu počítačového routeru, který by celý ten cirkus obsluhoval, by dělali správci PVfree. Předpoklad by byl cca 3 antény do různých AP, aby se zajistilo zálohování linek.
Celé to lze samozřejmě udělat i s jedním Ovislinkem a switchem a správa je pak na vás.

Pro začátek bych navrhoval obejít nájemníky a zjistit zájem. Lepší ale bude zavolat a poradím, co je třeba :wink:
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod neutrin » 29 črc 2005 (pát), 13:28

CATMANe jsi vcelku blizko reseni jake jsem navrhoval ja az na to ze jysem se drzel spise varianty spravce vnitrni site a pristup na 3 AP body na zaklade dohody s vami
neutrin
 

Příspěvekod neutrin » 29 črc 2005 (pát), 13:41

jelikoz jde o vyskovou budovu na dolni byly bychom schopni rozsirit pokryti a ti o dost velky kus tudiz by asi i stalo za namahu zridit tu AP
neutrin
 

Další

Zpět na Otázky a odpovědi - NEAKTUALNI-UZAMČENO !!

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník