Víkendový výpadek AP Spojenci

Náměstí spojenců - dočasný krátkodosahový přístupový bod (v budoucnosti bude zrušen)

Víkendový výpadek AP Spojenci

Příspěvekod Jiri.Hadas » 24 kvě 2004 (pon), 10:32

V sobotu se "kousnul" Linux na stroji, na kterém běží AP, a přestal komunikovat s okolím. Závadu jsem odstranil resetem až dnes, po příchodu do práce...

(Teď už vím, proč se AP postavená na Linuxu a ovladači HostAP vybavují tzv. "resetátory") 8)
Jiri.Hadas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 124
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Družstevní 11

Příspěvekod lyon667 » 24 kvě 2004 (pon), 12:01

Jakou ta mas verzi HostAP a firmwaru? Pouzivam HostAP 0.2.0 a chodi celkem bez problemu, jen se mi ted vyskytl problem, ze mi jedna z karet na smrzicky router po svem obcasnem resetu odmita vypnout ALC, takze nefunguje regulace, coz mozna zpusobuje starsi firmware 1.3.6.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Jiri.Hadas » 24 kvě 2004 (pon), 15:34

HostAp mám 0.1.3 (stable), a firmware je původní - nevím jak se dá verze zjistit...

Edit: firmware 1.3.6

Teď jsem se zrovna z fóra na CzFree dozvěděl, že je nějaký CzFree patch na HostAP, ale ten by měl řešit trochu jiný problém...
Naposledy upravil Jiri.Hadas dne 25 kvě 2004 (úte), 12:22, celkově upraveno 1
Jiri.Hadas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 124
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Družstevní 11

Příspěvekod ondrag » 24 kvě 2004 (pon), 15:46

Jiri.Hadas píše:HostAp mám 0.1.3 (stable), a firmware je původní - nevím jak se dá verze zjistit...


hostap_diag wlan0
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8185
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod ondrag » 25 kvě 2004 (úte), 10:48

... starší PC + starší disky mají tendenci se občas divně kousnout:
- vše co je v paměti funguje
- co potřebuje přístup na disk zmrzne

Tedy routování jede, ale třeba ssh sice otevře port, ale k loginu se nedostane.

Hodně pomůže vymenit IDE kabel (i když to žádnou chybu nehlásilo), u routerů (kde se disk tolik nepoužívá) vypnout UDMA a nechat PIO mód

U hostap jsem viděl ještě doporučení ohledně přerušení, paramert -u hdparm
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8185
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod lyon667 » 25 kvě 2004 (úte), 12:22

ondrag píše:... starší PC + starší disky mají tendenci se občas divně kousnout


Tento problem jsem mel napr u KT133 cipsetu, starsi desky pro Pentium I nastesti UDMA v naproste vetsine nemaji.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Jiri.Hadas » 25 kvě 2004 (úte), 12:26

Na http://www.czfree.net/patches/ je ke stažení HostAP už s aplikovaným CzFree patchem, má označení hostap-cvs-030302-czf-2.

Máte ho někdo odzkoušený? V čem je lepší?
Jiri.Hadas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 124
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Družstevní 11

Příspěvekod ondrag » 25 kvě 2004 (úte), 12:31

lyon667 píše:starsi desky pro Pentium I nastesti UDMA v naproste vetsine nemaji.


Hmm, já zatím tedy viděl jen desky které DMA měly, chodí většinou na UDMA3 (ATA33)... U přídavných ISA IDE řadičů to většinou zvládá MDMAx. Jádra mají většinou zakompilovaný default na DMA, takže se do PIO musí nutit.

Ale stačí tam dát novější IDE kabel, nejlépe 80 žil (i když to vypadá zbytečně)

(Pokud se do staršího stroje ještě dá nový, rychlý disk, je z toho dělo :twisted: , je vidět že výkon CPU je pro provoz op.sys. "zbytečný")
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8185
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod lyon667 » 25 kvě 2004 (úte), 12:43

ondrag píše:Hmm, já zatím tedy viděl jen desky které DMA měly, chodí většinou na UDMA3 (ATA33)... U přídavných ISA IDE řadičů to většinou zvládá MDMAx. Jádra mají většinou zakompilovaný default na DMA, takže se do PIO musí nutit.

Ale stačí tam dát novější IDE kabel, nejlépe 80 žil (i když to vypadá zbytečně)

(Pokud se do staršího stroje ještě dá nový, rychlý disk, je z toho dělo :twisted: , je vidět že výkon CPU je pro provoz op.sys. "zbytečný")


S DMA problem neni, pokud myslis DMA jako direct memory access, ten snad disk pouziva vzdy, ale problemovy je UltraDMA rezim, ktery nezvladaji i nektere cdromky a ja s nim mel problem na zminovanem cipsetu.

S 80-zilovymi muze byt problem v tom, ze mivaji zalepeny 1 pin, takze musis vrtat spendlikem :)

Pokud jde o zatez systemu, tak nejlepe jsou na tom jednoznacne disky scsi.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space


Zpět na 10-Spojenci

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron