Jabber server - výpadky

Seznam aktuálně spuštěných síťových služeb uvnitř PVfree.net insfrastruktury (DNS, WWW, jabber,..)

Jabber server - výpadky

Příspěvekod Mac » 09 čer 2006 (pát), 8:51

Co se děje s jabber serverem, že je od včerejška mimo provoz ?
Mac
 

Re: Jabber server - výpadky

Příspěvekod beerman » 09 čer 2006 (pát), 9:01

Mac píše:Co se děje s jabber serverem, že je od včerejška mimo provoz ?

Pusť si ICQ, to jede skvěle! :twisted:
Uživatelský avatar
beerman
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 372
Registrován: 19 črc 2005 (úte), 7:27
Bydliště: Krokova 18, Prostějov

Příspěvekod Karlos » 09 čer 2006 (pát), 10:07

Me jde porat oboje.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Mac » 09 čer 2006 (pát), 13:37

Karlos píše:Me jde porat oboje.


Hm to je divné. Mě se PSI na jabber server od včerejška nepřipojí. Bavím se o jabber serveru pvfree. Je nějaká statistika výpadků ? Na server dopingnu, ale komunikace prostě nejede. Kde hledat problém, jabber opravdu jede ?
Mac
 

Příspěvekod david » 09 čer 2006 (pát), 14:15

Mac píše:
Karlos píše:Me jde porat oboje.


Hm to je divné. Mě se PSI na jabber server od včerejška nepřipojí. Bavím se o jabber serveru pvfree. Je nějaká statistika výpadků ? Na server dopingnu, ale komunikace prostě nejede. Kde hledat problém, jabber opravdu jede ?


Já se přidám... Taky mi to nejede. Ale nejsem si jistý, jestli je to jenom v práci nebo i doma.

A pouzivam Gaim.
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1259
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod Jiri.Hadas » 09 čer 2006 (pát), 15:25

Ahoj,

Jabber server normálně jede, problém je spíš v tom, že je umístěný u mě v práci - a připojený na bod GJW...
V tuto chvíli mám lost 37%, a občas je to i horší... :(

(Ale zajímavé je, že ICQ mi přes tutéž linku funguje normálně)
Jiri.Hadas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 124
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Družstevní 11

Příspěvekod morpheus » 09 čer 2006 (pát), 15:26

Mac píše:Hm to je divné. Mě se PSI na jabber server od včerejška nepřipojí. Bavím se o jabber serveru pvfree. Je nějaká statistika výpadků ? Na server dopingnu, ale komunikace prostě nejede. Kde hledat problém, jabber opravdu jede ?
mam PSI a bez problemu, nemas jabber prihlaseny na nejakem jinem stroji s nastavenym automatickym pripojovanim po preruseni spojeni, to uz se mi take stalo...
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3795
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod Jiri.Hadas » 09 čer 2006 (pát), 15:49

Právě jsem testoval funkčnost - odpověděl mi Santa, Morpheus a Kaspel.
Takže jede...
Jiri.Hadas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 124
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Družstevní 11

Příspěvekod david » 09 čer 2006 (pát), 18:02

Jiri.Hadas píše:Právě jsem testoval funkčnost - odpověděl mi Santa, Morpheus a Kaspel.
Takže jede...


Doma mi jabber jede, ale v práci ani ťuk. Problém možná bude někde na bráně. Jestli není na firewallu nejaky pravidlo, ktery ho zablokovalo.
Co na to Catman?
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1259
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod catman » 09 čer 2006 (pát), 21:15

catman právě dorazil domů :-( mrknu se
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod beerman » 12 čer 2006 (pon), 6:57

Stále se nelze připojit k Jabber serveru zvenku. :cry:
Uživatelský avatar
beerman
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 372
Registrován: 19 črc 2005 (úte), 7:27
Bydliště: Krokova 18, Prostějov

Jabber ?

Příspěvekod Mac » 12 čer 2006 (pon), 8:33

Ano, je to jak píše Beerman. Dnes 8.40 stav stejný. Nepřipojím se. Nemůžu se připojit k Jabber serveru z vnější sítě - tedy z práce. Doma v pohodě jede. Předesílám, že v naší síti k žádným změnám nastavení na výstupu (firewol) nedošlo. Takže předpokládám problém někde na bráně Freenetu a nastavení firewolu. Až do čtvrka milého týdne jsem se i z vnější sítě normálně připojil. Může na to nějaký ze správců odpovědět ? Díky
Mac
 

Příspěvekod Badla » 12 čer 2006 (pon), 8:53

potvrzuji predpoklad, ze jabber nejede zvenku.. zkousel jsem na brane zapsat pravidlo na preposilani portu 5222 a 5223 zvnitrku ven, bohuzel ani to nepomaha....
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6084
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod catman » 12 čer 2006 (pon), 9:22

to pravidlo tam d8vno je
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod lyon667 » 12 čer 2006 (pon), 10:05

Pochopitelne dalsi problem s novym firewallem, stejne jako upozornoval kaspel v jinem threadu. Nekdo vytvarel pravidla z dhcp a obrovske mnozstvi IP adres zustalo zakazano, stejne jako jabber server.

Edit: jabber povolen, spousta dalsich veci zustava imho stale blokovana. Zadam o povoleni zabit toho, kdo tohle vymyslel :evil:
Naposledy upravil lyon667 dne 12 čer 2006 (pon), 10:08, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4508
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Další

Zpět na Aktivní služby v síti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron