Stránka 1 z 10

OKRUZNI 169-173

PříspěvekNapsal: 01 črc 2004 (čtv), 9:33
od Don_Carlos
AP finálně schválen družstvem !!!

Nic už nebrání realizaci.

O víkendu jdu nafotit výhledy a změřit signál z ostatních AP...

PříspěvekNapsal: 01 črc 2004 (čtv), 11:08
od jerry
Dobrá práce Done_Carlosi :)
If you need my help with installation etc., don't hesitate to fullcontact me :lol:

PříspěvekNapsal: 01 črc 2004 (čtv), 14:51
od jaroslav.zaboril
Bezva práce.

PříspěvekNapsal: 02 črc 2004 (pát), 7:55
od catman
Máš s družstvem sepsanou smlouvu ( nějakou základní podobu můžu dodat ) ? Je to nutné udělat, aby to mělo pevný základ.
Jinak blahopřeju k dobrému výkonu :wink: !!

PříspěvekNapsal: 02 črc 2004 (pát), 9:16
od Don_Carlos
catman: diky za nabidku, pokud bude potreba tak bych se ozval. Zatim jsem domluveny s yenikem. Smlouvu samozrejme resime.

PříspěvekNapsal: 02 črc 2004 (pát), 10:45
od yenik
2catman:
použijeme soubor dokumentace

- Žádost o umístění zařízení
- Technická zpráva + grafická přiloha
- Návrh smlouvy


(žádost podle vzoru "jablonka", tech. zpráva a návrh smlouvy podle predlohy "kostelecka 17" nebo jejiho klonu "smrzice")

PříspěvekNapsal: 15 črc 2004 (čtv), 12:15
od Don_Carlos
yenikovi se zadařilo nahodit nafocené výhledy do sekce Pokrytí, tak se na ně mrkněte...

věci na AP

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 2:17
od ondrag
Jak to vypadá? Čeká se jen na smlouvu?

Můžu tedy pro Okružní již začít stavět a konfigurovat APčko?

Co všechno je "na skladě" a co bude ještě potřeba? Teď (v pondělí) budu něco objednávat u I4, tak to k tomu můžu přihodit, ať se rozmělní poštovné...

(PC by asi bylo)

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 8:40
od Don_Carlos
Veškerý potřebný HW je připraven u yenika...
Jakmile se vrátí z dovolené, bude se AP řešit dál...

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 9:35
od ondrag
Don_Carlos píše:Veškerý potřebný HW je připraven u yenika...


Jaký?

Jestli myslíš D-Link a Asus, tak to je nedostačující... (Yenik to předčasně koupil a teď se to snaží někde "udat". Použití se na to najde, to bych neměl strach)
Je třeba to už od začátku udělat pořádně, dočasná řešení se bohužel často stávají řešením konečným...

A antény jsou? Síta nebo paraboly a štěrbinovka?

Na Okružní bude teď 3x wifi (2x směrovka, 1x AP), v budoucnu 2x ronja a 3x wifi - to už bude na PC+Asus nebo 2x PC

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 15:43
od Don_Carlos
ondrag píše:
Don_Carlos píše:Veškerý potřebný HW je připraven u yenika...


Jaký?

Jestli myslíš D-Link a Asus, tak to je nedostačující... (Yenik to předčasně koupil a teď se to snaží někde "udat". Použití se na to najde, to bych neměl strach)
Je třeba to už od začátku udělat pořádně, dočasná řešení se bohužel často stávají řešením konečným...

A antény jsou? Síta nebo paraboly a štěrbinovka?

Na Okružní bude teď 3x wifi (2x směrovka, 1x AP), v budoucnu 2x ronja a 3x wifi - to už bude na PC+Asus nebo 2x PC


Jo, myslim D-Link a ASUS. Ma i nejake anteny co byly planovany na AP MaVa. Jake nevim...
Jednani s druzstvem probehlo v duchu stavajiciho stavu site. Tj. 1xAP a 1xsmerovka na Sarku. Na to AP se snad, tak jako klienti, muze napojit i AP B.Nemcove, nebo se pletu?
O tom, ze by se tam umistovaly Ronji si zatim muzeme nechat zdat.
To je hudba daleke budoucnosti. Uz jen proto, ze se to na stavajici stozar nevleze ani nahodou, a taky protoze bude probihat rekonstrukce domu a strechy a bude se zrejme delat i novy anteni stozar. Umisteni dalsiho (naseho) stozaru nevidim jako realne. A take by se o tomto muselo znovu s druzstvem jednat.
Musime se chovat trochu seriozne a na urovni a ne stylem "podas prst a utrhne ti celou ruku".
V teto chvili je dulezite podepsat smlouvu o umisteni AP, v takovem stavu, aby byl schopen provozu, tak jako nase ostatni AP. Co bude dal, uvidime...

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 15:56
od ondrag
Don_Carlos píše:Tj. 1xAP a 1xsmerovka na Sarku. Na to AP se snad, tak jako klienti, muze napojit i AP B.Nemcove, nebo se pletu?



Ano, tak jsou postavena stávající AP a proto ta síť nefunguje :cry:

Uplink na sousední AP musí být dělán oboustranně směrovým spojem, směrovka-všesměrovka lze použít pouze jako nouzová záložní linka...

Don_Carlos píše:Umisteni dalsiho (naseho) stozaru nevidim jako realne.


Což je ovšem v _píp__ (pardon, ale mám toho dost jak se vše nedaří...). Takže klukům v Určicích a Moravské můžu teď říct, že mají smůlu...

(Moravská si nyní může o signálu z Italské tak nechat zdát a ZŠ Čechovice budou chvíly trvat)

Vlastní stožár a možnost upgrade je prostě podmínkou, jinak je to jen klientský bod pro místní LAN... :?

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 16:07
od Don_Carlos
I kdyz nejsem zadny odbornik na wifi je mi jasne, ze mezi AP jsou urcite lepsi smerovky proti sobe.
Jestli se tam umisti jedna nebo dve bych jako problem nevidel (vzhledem k jejich velikosti). Pak uz to ale opravdu chce to PCcko.

Tyto informace jsem ovsem nemel (ze bychom tam chteli mit stozar).
O ronji se nemluvilo a 1xAP a 1-2 smerovky se tam vejdou. Vic uz ale sotva...

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 16:29
od ondrag
Don_Carlos píše:O ronji se nemluvilo a 1xAP a 1-2 smerovky se tam vejdou. Vic uz ale sotva...


Výhled a vzdálenost si říká o Ronju 8) (je tam podle fotek přímá viditelnost? já ty střechy nepoznám...)

Je ten stožár aspoň pevný? Pak by se jistě dalo domluvit namontování nějakých ramen...

Cílový stav v budoucnu:
- šárka - ronja
- němcové - ronja
- moravská - bod-bod wifi
- určice - bod-bod wifi
- AP

(Řešení není tak drahé, funkční páteř přitáhne do sdružení váhající uživatele)

Na páteřní/routovací bod patří, pokud to možnosti umístění dovolí, PC. HW AP jsou dnes s porovnáním s PC dražší (D-link+Asus=5500,-; PC + 2xXI626=4300,-), ale jsou menší a mají podstatně nižší spotřebu.
HW AP bych viděl na umístění někde na stožárech (např. pila Soběsuky), v malých prostorách (pravděpodobně případ GJW) nebo pokud jednotlivé spoje budou od sebe příliš vzdáleny (lepší natahnout 50m TP než koaxu)

Pravděpodobně půjde udělat (ještě to budu testovat jak mi kolega TP ronju postaví) sestava Asus, D-link, Ronja - tedy komplet HW AP s 2 uplinky a místní LAN

PříspěvekNapsal: 19 črc 2004 (pon), 20:44
od romanmil
Když je tu debata o vlastním stžáru, tak aspoň vzhledem k TV anténám by bylo vhodné vybudovat stžár vlastní. Ono přece jenom při vlnové délce cca 37cm - 3,5m není vhodné našlapat na stožár co se tam vejde. Ona ta STA má už tak něco za sebou :cry: