poruchy, výpadky

AP na Okružní ulici poblíž křižovatky s Brněnskou

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Milo » 08 dub 2009 (stř), 10:10

Karlos píše:DHCP jede, pro jistotu sem ho restartoval.
Tak me napada jestli nahodou nepousti nekdo do site svoje dhcp.To by pak vysvetlovalo tyto problemy.

Jěště jednou děkuji, už to jede.
Akorát mi teda není jasný, jakým způsobem by dotoho někdo mohl pouštět svoje DHCP? Dá se to nějak zjistit?
Uživatelský avatar
Milo
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 07 kvě 2005 (sob), 9:33
Bydliště: Okružní 173

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Karlos » 08 dub 2009 (stř), 14:28

Tak nejakym domacim routrem kterej pousti DHCP do site no.
V logu to asi bude ale nemam cas to prochazet.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod catman » 08 dub 2009 (stř), 16:12

Milo píše:
Karlos píše:DHCP jede, pro jistotu sem ho restartoval.
Tak me napada jestli nahodou nepousti nekdo do site svoje dhcp.To by pak vysvetlovalo tyto problemy.

Jěště jednou děkuji, už to jede.
Akorát mi teda není jasný, jakým způsobem by dotoho někdo mohl pouštět svoje DHCP? Dá se to nějak zjistit?

dostal bys jinou adresu než tu "svoji"
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Milo » 08 dub 2009 (stř), 18:15

catman píše:
Milo píše:
Karlos píše:DHCP jede, pro jistotu sem ho restartoval.
Tak me napada jestli nahodou nepousti nekdo do site svoje dhcp.To by pak vysvetlovalo tyto problemy.

Jěště jednou děkuji, už to jede.
Akorát mi teda není jasný, jakým způsobem by dotoho někdo mohl pouštět svoje DHCP? Dá se to nějak zjistit?

dostal bys jinou adresu než tu "svoji"


To je mi jasné, ale dnes mi to nepřidělilo žádnou IP (než to karlos restartoval), jen jsem chtěl vědět jakým způsobem by jiné DHCP zhodilo ten na routeru, to by muselo přidělovat adresy ze stejného rozsahu ne? 10.133.15.xx A také bych tento problém rád pomohl vyřešit, pokud je to jak říká karlos.
Toť vše z mé strany.
Uživatelský avatar
Milo
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 07 kvě 2005 (sob), 9:33
Bydliště: Okružní 173

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Milo » 10 led 2010 (ned), 23:26

Prosím někoho moc hodného jestli by mohl zkontrolovat router Okružní, nejspíše se kousnul, nepingnu ani na bránu.

Děkuji Milo.
Uživatelský avatar
Milo
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 07 kvě 2005 (sob), 9:33
Bydliště: Okružní 173

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod ondrag » 10 led 2010 (ned), 23:36

Milo píše:Prosím někoho moc hodného jestli by mohl zkontrolovat router Okružní, nejspíše se kousnul, nepingnu ani na bránu.

Děkuji Milo.


Lepší? Byl dole dhcp...
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8242
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Milo » 10 led 2010 (ned), 23:39

Lepší? Byl dole dhcp...


Ještě jednou děkuji už šlape. :ok:
Uživatelský avatar
Milo
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 368
Registrován: 07 kvě 2005 (sob), 9:33
Bydliště: Okružní 173

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod ondrag » 14 úno 2011 (pon), 21:32

router je nějaký nemocný

zeranovska:~# ssh 10.133.15.197
Connection closed by 10.133.15.197
zeranovska:~# ssh 10.133.15.197
The authenticity of host '10.133.15.197 (10.133.15.197)' can't be established.
RSA key fingerprint is 95:46:90:d2:b7:b3:ac:16:7d:0b:26:44:00:de:fa:7e.
Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? yes
Warning: Permanently added '10.133.15.197' (RSA) to the list of known hosts.
root@10.133.15.197's password:
Read from remote host 10.133.15.197: Connection reset by peer
Connection to 10.133.15.197 closed.
zeranovska:~# ssh 10.133.15.197
root@10.133.15.197's password:
Connection to 10.133.15.197 closed by remote host.
Connection to 10.133.15.197 closed.
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8242
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Karlos » 14 úno 2011 (pon), 23:23

Po 6tim pokusu se mi tam podarilo prihlasit a dal jsem reboot. Vypada to na vadny HDD.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Karlos » 15 úno 2011 (úte), 16:27

V PC zustalo jen 2xATH(na zer a manh) a 2xwlan (AP a spoj na waitovu LAN).
Takze PC se dal nahradit RB433 ale muselo by se bud zrusit spoj na Zer(jelikoz to bude na optice tak mi to prijde zbytecny mit spojeny 2 AP pres wifi kdyz jsou na optice) nebo zrusit spoj na LAN Waitova ale muselo by se tam pripojit jinam( na tu sterbinu to nebylo moc slavny tehda).

PS: Do vymeny PC za RB433 jsem vypl hotsanic.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod morpheus » 15 úno 2011 (úte), 16:40

lan waitova je ten dum s temi solarnimi panely?
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Karlos » 15 úno 2011 (úte), 17:42

morpheus píše:lan waitova je ten dum s temi solarnimi panely?

Tak to nevim co maji na strese ale je to zde http://www.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=s@st=s ... 98127@z=16
Slo by to urcite pripojit na Zeranovskou nebo Manharda.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod rsvejk » 15 úno 2011 (úte), 19:27

Karlos píše:V PC zustalo jen 2xATH(na zer a manh) a 2xwlan (AP a spoj na waitovu LAN).
Takze PC se dal nahradit RB433 ale muselo by se bud zrusit spoj na Zer(jelikoz to bude na optice tak mi to prijde zbytecny mit spojeny 2 AP pres wifi kdyz jsou na optice) nebo zrusit spoj na LAN Waitova ale muselo by se tam pripojit jinam( na tu sterbinu to nebylo moc slavny tehda).


zrusil bych spoj na Zeranovskou a nebo Waitovu prepojit na 5G sektor
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Karlos » 15 úno 2011 (úte), 20:05

rsvejk píše:zrusil bych spoj na Zeranovskou a nebo Waitovu prepojit na 5G sektor

Ja si myslim ze mit 2 AP, na optice, spojeny jeste wifi je zbytecny. ANO,nekdo muze namitat ze jako zaloha je to dobry ale kdyz budou obe AP jen na optice tak jeto jedno.
Waitova je na 2,4G a nevim jestli budou chtet menit HW.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod rsvejk » 16 úno 2011 (stř), 8:49

Karlos píše:
rsvejk píše:zrusil bych spoj na Zeranovskou a nebo Waitovu prepojit na 5G sektor

Ja si myslim ze mit 2 AP, na optice, spojeny jeste wifi je zbytecny. ANO,nekdo muze namitat ze jako zaloha je to dobry ale kdyz budou obe AP jen na optice tak jeto jedno.
Waitova je na 2,4G a nevim jestli budou chtet menit HW.


souhlas
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

PředchozíDalší

Zpět na 15-Okružní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron