Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

AP a retranslační body v Hamrech

Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod ohrozimak » 28 kvě 2009 (čtv), 18:56

Tak nám tu na kopci vyrostlo další AP prý to je INFOS připojeni sou z Plumlova parabolou a na stožáru je všesměrovka a směřuje dolu do dědiny dodal by sem i fotky ale sou v plné kvalitě a nemužu je v kreslení víc zmenšit jak na 450kb . :(

Dávám to sem jen pro info co kdyby nastaly nějaký případný problémy na našem zařízení - rušení a podobně . Když tak zkuste někdo udělat scan sítí a zjistit podrobnosti .
Naposledy upravil ohrozimak dne 19 čer 2009 (pát), 18:13, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- PL.net

Příspěvekod Karlos » 28 kvě 2009 (čtv), 19:02

A pointa?
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod tarzan » 17 lis 2009 (úte), 13:45

Je to definitivní. Na televizním stožáru je INFOS a solej to výkonem jako prase, protože i nače hrníčková 14dB parabola chytá jejich sinál z úplně jinýho směru.

Rušení je katastrofální, rychlost šla skoro na nulu....vypadá to že v Hamrech PVFree skončilo.
tarzan
 

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod Karlos » 17 lis 2009 (úte), 14:19

To je spatny.
Hod sem scan. At vime kanaly.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod JarPav2 » 17 lis 2009 (úte), 14:52

tarzan píše:Je to definitivní. Na televizním stožáru je INFOS a solej to výkonem jako prase, protože i nače hrníčková 14dB parabola chytá jejich sinál z úplně jinýho směru.

Rušení je katastrofální, rychlost šla skoro na nulu....vypadá to že v Hamrech PVFree skončilo.


Udělat menší výsadek a anténu sundat :D
JarPav2
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 248
Registrován: 04 říj 2008 (sob), 12:29
Bydliště: Kostelec na Hané

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod ohrozimak » 18 lis 2009 (stř), 0:47

Karlos píše:To je spatny.
Hod sem scan. At vime kanaly.


Stačí to tak jak sem proskenoval z Tarzanovýho rádia na dálku ?


Wireless Site Survey

SSID BSSID Channel Type Encrypt Signal Select
hamry.pvfree.net 00:60:b3:64:7e:f0 1 (B) AP no 56

ham-hamstr.pvfree.net 00:60:b3:64:7d:9c 5 (B) AP no 24

se1hamry 00:0c:42:05:a1:d7 13 (B) AP no 9

internet-99kc-tel588882111-INFOS 02:0c:42:05:a1:d7 13 (B) AP no 7

Ještě Tracert co to dělá - ty špatný hodnoty čísel prostě cestují od IPadresy po další IP přes celou linku až ven do netu víz pro srovnání níže . bývá to i horší než je vidět ted tady .

Výpis trasy k seznam.cz [77.75.72.3]
s nejvýše 30 směrováními:

1 < 1 ms < 1 ms < 1 ms xxxxxx2F8683F4 [192.xxxxx]
2 3 ms 2 ms 2 ms 10.133.22.1
3 3 ms 3 ms 3 ms 10.133.22.254
4 4 ms 3 ms 4 ms 10.133.22.130
5 40 ms 4 ms 4 ms 10.133.28.249
6 225 ms 5 ms 5 ms 10.133.28.253
7 222 ms 5 ms 5 ms 10.133.5.241
8 45 ms 5 ms 8 ms 10.133.5.254
9 6 ms 8 ms 6 ms igw.italska.pvfree.net [10.133.2.244]
10 7 ms 6 ms 8 ms ipa125.gw4.pvfree.net [93.99.60.125]
11 241 ms 24 ms 121 ms v160.bb1.pop1.brn.sloane.cz [77.48.243.89]
12 47 ms 50 ms 48 ms v107.tr3.pop1.pra.sloane.cz [62.240.161.1]
13 77 ms 61 ms 61 ms direct-dial.dialtelecom.cz [82.119.252.89]
14 67 ms 77 ms 68 ms prg-asbr2-kkk-ten1-4.dialtelecom.cz [82.119.246
30]
15 12 ms 13 ms 13 ms seznam1.dialtelecom.cz [89.235.0.30]
16 11 ms 11 ms 11 ms http://www.seznam.cz [77.75.72.3]

Trasování bylo dokončeno.



Výpis trasy k seznam.cz [77.75.72.3]
s nejvýše 30 směrováními:

1 < 1 ms < 1 ms < 1 ms xxxxxx2F8683F4 [192xxxxxx]
2 2 ms 2 ms 2 ms 10.133.22.1
3 3 ms 2 ms 3 ms 10.133.22.254
4 4 ms 4 ms 5 ms 10.133.22.130
5 4 ms 4 ms 4 ms 10.133.28.249
6 5 ms 5 ms 5 ms 10.133.28.253
7 8 ms 6 ms 43 ms 10.133.5.241
8 6 ms 276 ms 8 ms 10.133.5.254
9 242 ms 7 ms 8 ms igw.italska.pvfree.net [10.133.2.244]
10 195 ms 5 ms 7 ms ipa125.gw4.pvfree.net [93.99.60.125]
11 65 ms 6 ms 7 ms v160.bb1.pop1.brn.sloane.cz [77.48.243.89]
12 12 ms 11 ms 9 ms v107.tr3.pop1.pra.sloane.cz [62.240.161.1]
13 10 ms 12 ms 10 ms direct-dial.dialtelecom.cz [82.119.252.89]
14 245 ms 23 ms 11 ms prg-asbr2-kkk-ten1-4.dialtelecom.cz [82.119.2
30]
15 12 ms 11 ms 10 ms seznam1.dialtelecom.cz [89.235.0.30]
16 13 ms 10 ms 11 ms http://www.seznam.cz [77.75.72.3]


Jinak rychlost internetu funguje jak kdy jednou to jede tak jak má co je povoleno na AP a z toho to spadne během pár sekund rapidně dolu a nejede vubec a čekáme co bude .

MĚŘENO VE - 23.55 hod --Rychlost připojení k internetu: 3,275 Mbit/s Rychlost stahování dat: 409,3 kByte/s Rychlost odezvy (ping):
nezjištěno

23.56 hod --Rychlost připojení k internetu: 1,508 Mbit/s Rychlost stahování dat: 188,5 kByte/s Rychlost odezvy (ping):
nezjištěno

A to je ještě slušný jinak to padá na max rychlost kolem 500 kByte/s
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod Badla » 18 lis 2009 (stř), 1:07

ohrozimak píše:SSID BSSID Channel Type Encrypt Signal Select
hamry.pvfree.net 00:60:b3:64:7e:f0 1 (B) AP no 56
internet-99kc-tel588882111-INFOS 02:0c:42:05:a1:d7 13 (B) AP no 7

ten vysilac ale nema ani v nejmensim vliv na funkcnost ci rychlost freenetackych linek... vyjimecne se Infos presunul na opacnou stranu frekvencniho spektra. My mame prvni kanal 1 a Infos ma posledni kanal 13. I signalove to vypada alespon z tohoto skenu ok. Hledat problem je potreba v tomto pripade jinde.
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod ohrozimak » 18 lis 2009 (stř), 1:14

Tak to já nevím kde jinde by byla chyba . udělal sem to víckrát pro srovnání .

Ještě snad ping na AP ? odpovídá nějak divně chvílema .

C:\Documents and Settings\>ping 10.133.22.1

Příkaz PING na 10.133.22.1 s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=243ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=172ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=102ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=32ms TTL=63

Statistika ping pro 10.133.22.1:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 32ms, Maximum = 243ms, Průměr = 137ms

C:\Documents and Settings\>ping 10.133.22.1

Příkaz PING na 10.133.22.1 s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=2ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=2ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=2ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=2ms TTL=63

Statistika ping pro 10.133.22.1:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 2ms, Maximum = 2ms, Průměr = 2ms

C:\Documents and Settings>ping 10.133.22.1

Příkaz PING na 10.133.22.1 s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=2ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=214ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=142ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=3ms TTL=63

Statistika ping pro 10.133.22.1:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 2ms, Maximum = 214ms, Průměr = 90ms

C:\Documents and Settings>ping 10.133.22.1

Příkaz PING na 10.133.22.1 s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=2ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=2ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=182ms TTL=63
Odpověď od 10.133.22.1: bajty=32 čas=113ms TTL=63

Statistika ping pro 10.133.22.1:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 2ms, Maximum = 182ms, Průměr = 74ms
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod Karlos » 18 lis 2009 (stř), 2:03

Ani bych se nedivil kdyby to bylo tou navysenou rychlosti co si chtel.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod ohrozimak » 18 lis 2009 (stř), 13:29

Karlos píše:Ani bych se nedivil kdyby to bylo tou navysenou rychlosti co si chtel.


Kajo to navýšení rychlosti nebylo jen z mojí hlavy byl to požadavek členů co tu sou - psal sem přece že si stěžují u mě osobně že to je hrůza jak to poslední dobou jede - jelo tak proto sem to tu ventiloval taky veřejně . Jinak po navýšení té rychlosti to jelo svižněji a neviděl sem nikde problém ten se vyskytl asi tak až po 2 - 3 dnech po navýšení tím pádem to asi nebude mít na nic vliv . Jen je záhada že z tracertu když ho udělám víckrát po sobě tak ty špatný vysoký pakety se přesouvají jak se jim chce jednou sou na trase od nás vměr Vícov kostel a Vlach pak zase dobrý a vyskytnou se o pár IP adres jinde směr Ohr a PV ale proč ??
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod pospi » 19 lis 2009 (čtv), 11:01

ohrozimak píše: Jen je záhada že z tracertu když ho udělám víckrát po sobě tak ty špatný vysoký pakety se přesouvají jak se jim chce jednou sou na trase od nás vměr Vícov kostel a Vlach pak zase dobrý a vyskytnou se o pár IP adres jinde směr Ohr a PV ale proč ??

Ze se do toho ho pletu ale to neni zadna zahada. Kdyz se zamyslis jak funguje tracert a podivas se na posledni vypis pingu co sem dals, tak zjistis, ze chyba je prave v pripojeni na ap (10.133.22.1) a ne nikde dal.
Mimochodem aby se ten ping zopakoval vic nez ctyrikrat, tak pouzivej ping -t (konec pres ctrl+c). Stejne tak je dobry testovat i vetsim paketem, napr: -l 256
Uživatelský avatar
pospi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 155
Registrován: 14 zář 2004 (úte), 10:38
Bydliště: sidliste svobody 18/70

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod ohrozimak » 19 lis 2009 (čtv), 17:03

pospi píše:
ohrozimak píše: Jen je záhada že z tracertu když ho udělám víckrát po sobě tak ty špatný vysoký pakety se přesouvají jak se jim chce jednou sou na trase od nás vměr Vícov kostel a Vlach pak zase dobrý a vyskytnou se o pár IP adres jinde směr Ohr a PV ale proč ??

Ze se do toho ho pletu ale to neni zadna zahada. Kdyz se zamyslis jak funguje tracert a podivas se na posledni vypis pingu co sem dals, tak zjistis, ze chyba je prave v pripojeni na ap (10.133.22.1) a ne nikde dal.
Mimochodem aby se ten ping zopakoval vic nez ctyrikrat, tak pouzivej ping -t (konec pres ctrl+c). Stejne tak je dobry testovat i vetsim paketem, napr: -l 256


Jasan díky za info --- Jinak od včerejšího večera to jede už dobře páč někdo někde udělal nějakou debordelizaci myslím v Ohrozimi ? páč tam skončilo načítání tracertu a potom se to najednou rozjelo a zatím se to drží a jede to jak má. DÍKY DERATIZÁTOROVI SPRÁVCI ŽE VYHNAL NEPOSEDNÝ SKŘÍTKY . :ok:

Ještě prosím mohl by někdo nahodit Statistiky- Hotsanic u nás na AP hamry nějak je už 3 den kouslej
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Vetřelec v Hamrách --- Prý je to -- INFOS ??

Příspěvekod Kvicala.R » 19 lis 2009 (čtv), 18:03

ohrozimak píše:Ještě prosím mohl by někdo nahodit Statistiky- Hotsanic u nás na AP hamry nějak je už 3 den kouslej

hotovo
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)


Zpět na 22-Hamry

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník