PORUCHY - VÝPADKY

AP a retranslace ve Vícově

PORUCHY - VÝPADKY

Příspěvekod ohrozimak » 23 srp 2005 (úte), 14:44

Pokud se vyskytnou problémy tak psát sem . Díky
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Příspěvekod ohrozimak » 11 zář 2005 (ned), 19:02

Někde se na spoji Vícov - Hamry něco pokazilo - Wifimon ukazuje mezi AP jen minimální signál byla tam - 0- což sme se divili že to vubec jde .Doladily se anteny spoje na obou AP a nepomohlo to říkal Tarzan. AŽ při restartu počítače se to rozchodilo ale signál jen 12 - víc se s toho nevyždímá ale jak sleduji dnes od včerejšího restartu už je tam zase jen signál 6 . Tak nevíme co se stalo ale Vícovský AP se už 2x za 14 dní muselo restartovat asi tam bude něco pomalinku - KO. :roll: Muže se na to někdo kouknout s těch co tomu rozumí ? Díky --- Jinak i PINGY sou šílený z Hamer na Vícov a dál na Pv . Z domu na AP- Ham pingám- 1 ms a do Vícova byly dřív 3-4 ms a ted Prostě hodně ---------

Request timed out
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=80ms TTL=64
Request timed out
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=41ms TTL=64
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=8ms TTL=64
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=64ms TTL=64
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=4ms TTL=64
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=9ms TTL=64
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=53ms TTL=64
Reply from 10.133.0.28: bytes=32 times=44ms TTL=64

Ping statistics for 10.133.0.28:
Packets: Sent = 10, Received = 8, Lost = 2 (20% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Příspěvekod ondrag » 11 zář 2005 (ned), 19:44

ohrozimak píše:Někde se na spoji Vícov - Hamry něco pokazilo

Ano, spoj je špatný. Pokud tam bylo víc, tak teď nejsou antény dobře zaměřeny nebo nejsou v pořádku konektory.... Je vůbec přímá viditelnost?

Jinak v žádném případě AP ručně zbytečně nerestartovat! Tím lze spáchat více škody jak užitku. Navíc, potřebuji vidět AP v chybovém stavu.

BTW: AP Hamry bude chtít předělat HW i SW.
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8213
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod ohrozimak » 11 zář 2005 (ned), 20:00

Anteny sou prý nastaveny proti sobě tak nevím říkal mi to Tarzan víc nevím . Jinak přímá viditelnost je mezi AP vícov a hamry -- někde sou tady i fotky . Jinak -- BTW: AP Hamry bude chtít předělat HW i SW. Proč ?
Bazy tam dal jiný PC se 4 Pci sloty a chodí to v pohodě jak se zdá - jen nás tu zlobí FTP strašně pomali to tahá data 700Mb tak za 3 hodiny :? . Jinak AP Hamry slouží i pro spoje do Soběsuk a Krumsína .
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Příspěvekod lyon667 » 11 zář 2005 (ned), 21:01

ondrag: AP hamry ma vymenen HW, jen tam zustal CZF-debian....

ohrozimak: jeste jednou budes nekoho otravovat s tim, ze ti sosani filmu trva dyl nez normalne, tak te normalne zabanuju...
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod ohrozimak » 16 zář 2005 (pát), 12:20

Ten Vícov je nějakej prokletej linka Víc - Hamry zase bez signálu hmm divný :roll: Když se vyměnila karta vše bylo - OK a nejednou nic že by zase - KO ?
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Příspěvekod catman » 16 zář 2005 (pát), 22:18

sledovat aktivitu jiných připojených lidí, nárust rušení, aktivitu jiných sítí atd.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12194
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod lyon667 » 16 zář 2005 (pát), 22:47

ohrozimak píše:Ten Vícov je nějakej prokletej linka Víc - Hamry zase bez signálu hmm divný :roll: Když se vyměnila karta vše bylo - OK a nejednou nic že by zase - KO ?


Rekl jsem to nekolikrat a rikam to znova: strana Vicov je v poradku!! Problem je v Hamrech nebo na trase...

Proc si to myslim? Kdyz vypadne link, karta ve Vicove slysi naprosto bez problemu vzdalene body, jako spoj Hamry - Strelnice, ci vsesmerovku Infosu z Krumsina. Ani po rucnim resetu karty vsak neni antena na stozaru v Hamrech videt, z cehoz zcela logicky vyplyva, ze signal z Hamer do Vicova proste nedoleti...
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod lyon667 » 23 zář 2005 (pát), 11:23

Dnes v obci Vicov nejde elektrina. Proto je vypadek spoje mezi PV a zbylou casti site, ktera je napojena pres Vicov - tedy Hamry, Krumsin a Sobesuky. Vypadek bude trvat pravdepodobne do 15:00.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod ondrag » 23 lis 2005 (stř), 1:14

Hmm, v routeru Vícov-Vlach odešla síťovka...

Vymění ji někdo? Náhradní mám..
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8213
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod bazypv » 23 lis 2005 (stř), 10:43

Jsem do konce tydne v Brne.
Pokud to staci tak bych ji mohl vymenit v sobotu.
Uživatelský avatar
bazypv
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 678
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Brno

Opraveno

Příspěvekod elf » 27 lis 2005 (ned), 18:19

Sítovka v routeru u Vlacha vymenena. Jedna stará se mi válela doma. Fse zase funguje.
elf
 

Příspěvekod ohrozimak » 20 úno 2006 (pon), 20:58

Koukám pravidelně na wifimon Vícov- Vlach a myslím si že těch pár lidí ze signálem nad - 30 když to tam pustí naráz tak to zaruší AP koukal sem že se zvednou i Pingy . Ti co mají vysoký signál MUŽETE TO JEŠTĚ TROCHU STÁHNOUT - zarušuje se tím AP a potom se zhorší i spoj k Ohrozimi .

Tx 0 0 0 212498 Rx 2 0 0 189539 TriskovaOvis 00:4f:62:03:15:d2 Signal 33 rx=78314443 tx=78434743
==================================

Tx 0 0 0 474565 Rx 47739 35453 46921 146402 00:4f:62:05:1c:54 Signal 31 rx=78458057 tx=78458056
================================

Tx 0 0 0 170974 Rx 2 0 0 156163 bedaOvis 10.133.28.174 00:4f:62:03:cd:c0 Signal 33 rx=78468892 tx=78468892
==================================

Tx 0 0 0 1437274 Rx 0 0 0 1229094 JezkoviOvis 10.133.28.189 00:4f:62:03:c1:5e Signal 31 rx=78469218 tx=78469218
================================

Tx 0 0 0 184551 Rx 2 0 0 133842 BurzakOvis 00:4f:62:03:bb:96 Signal 31 rx=78468918 tx=78447901
================================

Některým to sem tam vyletí i na signál 36 a drží . :?

Tahle linka kolísá kdysy tam bývalo Quality:61/92 Signal level:-61 Noise level:-99

Ted to vypadá takhle -- wlan1 802.11b ESSID:"ohr-vic.pvfree.net" Mode:Managed
10.133.28.254 00:60:B3:6E:20:2E Frequency:2.432GHz Rate:11Mb/s
Quality:42/92 Signal level:-67 Noise level:-98
===========================================
a Quality padá i na 38-44/92
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Příspěvekod zulu » 20 úno 2006 (pon), 21:41

or Zpráva
ohrozimak
PříspěvekZaslal: 20 únor 2006 (po), 19: Předmět:
Koukám pravidelně na wifimon Vícov- Vlach a myslím si že těch pár lidí ze signálem nad - 30 když to tam pustí naráz tak to zaruší AP koukal sem že se zvednou i Pingy . Ti co mají vysoký signál MUŽETE TO JEŠTĚ TROCHU STÁHNOUT - zarušuje se tím AP a potom se zhorší i spoj k Ohrozimi .

Tx 0 0 0 212498 Rx 2 0 0 189539 TriskovaOvis 00:4f:62:03:15:d2 Signal 33 rx=78314443 tx=78434743
==================================

Tx 0 0 0 474565 Rx 47739 35453 46921 146402 00:4f:62:05:1c:54 Signal 31 rx=78458057 tx=78458056
================================

Tx 0 0 0 170974 Rx 2 0 0 156163 bedaOvis 10.133.28.174 00:4f:62:03:cd:c0 Signal 33 rx=78468892 tx=78468892
==================================

Tx 0 0 0 1437274 Rx 0 0 0 1229094 JezkoviOvis 10.133.28.189 00:4f:62:03:c1:5e Signal 31 rx=78469218 tx=78469218
================================

Tx 0 0 0 184551 Rx 2 0 0 133842 BurzakOvis 00:4f:62:03:bb:96 Signal 31 rx=78468918 tx=78447901
================================

Některým to sem tam vyletí i na signál 36 a drží . Confused

Tahle linka kolísá kdysy tam bývalo Quality:61/92 Signal level:-61 Noise level:-99

Ted to vypadá takhle -- wlan1 802.11b ESSID:"ohr-vic.pvfree.net" Mode:Managed
10.133.28.254 00:60:B3:6E:20:2E Frequency:2.432GHz Rate:11Mb/s
Quality:42/92 Signal level:-67 Noise level:-98
===========================================

Asi takhle.Ti co zde mají přehučený signál(přes 30) tomu totiž vůbec nerozumí,tím pádem si to ani neztáhnou,jde jim jenom o NET.Spíš by mě zajímalo kdo jim to zapojoval.(je možné že zahlušují).Ale je zde ještě další problém(na ten odpověděl CATMAN).Všichni noví co si koupí ovise 5460 mají z výroby zapnutý DHCP a ten dělá možná také problémy v síti protože přiděluje adresy i do wifi(všady kolem sebe kde vidí).Mám s tím problém doma a zatím nemůžu viníka odchitit.
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod ondrag » 20 úno 2006 (pon), 21:59

Signál je OK mezi cca 20 až řekněme 35 (v čistém prostředí jde kvalita nahoru i se slabším signálem)

ohrozimak píše:Tx 0 0 0 474565 Rx 47739 35453 46921 146402 00:4f:62:05:1c:54 Signal 31 rx=78458057 tx=78458056

Tenhle má špatně nasměrovanou anténu...

ohrozimak píše:Tahle linka kolísá kdysy tam bývalo Quality:61/92 Signal level:-61 Noise level:-99

Ted to vypadá takhle -- wlan1 802.11b ESSID:"ohr-vic.pvfree.net" Mode:Managed
10.133.28.254 00:60:B3:6E:20:2E Frequency:2.432GHz Rate:11Mb/s
Quality:42/92 Signal level:-67 Noise level:-98
===========================================
a Quality padá i na 38-44/92


Hmm, trochu klesl signál a vzrostl šum... Signál může hodně kolísat v závislosti na počasí, ale ten šum nee - ten je z externího zdroje a klienti AP to nejsou. (I když je to kanálově blízko...)
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8213
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Další

Zpět na 28-Vícov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník