Problem s compexem

AP a retranslace ve Vícově

Problem s compexem

Příspěvekod stan » 08 pro 2006 (pát), 10:54

Mohl by mi někdo prosím poradit jaké je vlastně to snadné a hlavně vhodné nastavení tohoto hardwaru pro připojení do sítě pvfree? Už si s tím chvilku hraju a nějak se mi nedaří. (mimochodem mám zřejmě ten kousek co testoval Karlos, protože po zapnutí byl nastaven na AP cechovice.pvfree.net, coz je od taberyho také dobré, prodávat bazarové kousky vydávané za nové). Ale k tomu nastavení. Pokud nastavím režim klient, tak se PC nedostane k DHCP serveru na APčku (zřejmě proto, že compex chce mít na LAN portech pořád tu svou lokální IP a při pokusu ji změnit neustále hlásí, že nelze mít stejnou podsíť na WAN i LAN). Největší úspěch měl zatím režim wifi router, který umožnuje schovat vnitřní síť za NAT. Až na to, že si nechce vzít korektní IP od APčka (to ale nemusí být nutně chyba na "mém přijímači"), což jde vyřešit nastavením pevné IP. Ale i v tomto režimu jde pouze pingat, ale prohlížeč čeká na něco co mu asi nikdy nedorazí. Tak bych se chtěl zeptat, jestli je zapotřebí nějaký jiný firmware, nebo nějaká finta na to aby zařízení fungovalo jako jednoduchý bridge.
A ještě jedna věc k systému změn hardwaru. Protože jsem chtěl tímto zařízením nahradit původní hardware který jsem používal déle než rok bez nejmenších problémů (teď jsem chtěl přidat druhé PC, které jsem doteď připojoval k netu jen občas a to prostřednictvím prvního PC), chtěl jsem vědět od správců, jaký je postup. Na tento dotaz mi odpověděli mailem, že je zapotřebí vyplnit žádost jako při novém připojení a do poznámky připsat, že se jedná o změnu. Až do teď všechno jasné a perfektní, ale po vyplnění žádosti pak dojde (jak jsem byl upozorněn v prvním mailu z důvodu ušetření IP adresy) k odpojení původního zažízení, takže maily od té doby včetně těch od správců si už nepřečtu, i když o nich vím, protože mi přijde upozornění na mobil (mobil je nezobrazí protože používají nepodporovanou znakovou sadu). Ovšem nové zařízení pak jak se zdá nemusí fungovat stoprocentně (je jedno z jakých důvodů) a tak se situace pro jednu ušetřenou IP adresu značně komplikuje. Tak bych navrhoval, aby pro změny bylo možné nejprve nechat na nějakou dobu i původní připojení na vyřešení případných problémů s "novým" zařízením a pak jej teprve rušit. Tímto bych zároveň chtěl poprosit správce, jestli by nebylo možné mi to původní připojení na nějaký čas obnovit, než se podaří vyřešit to compexní nastavení.
Děkuji za pozornost a případné rady.
Stan
stan
 

Příspěvekod Karlos » 08 pro 2006 (pát), 12:11

to STAN::Ten kousek sem testoval pres noc a hlavne zaruku mas 2 roky tak nevim o co ti jde.
Jinak to bylo nastaveny a me to kompletne fungovalo.IP od AP jsem odstal a na stranky sdruzeni sem se taky dostal.Takze sby si mel byt rad ze sem ti usetril praci a cas s nastavenim. :lol:

Prispevek je psan z IP 10.133.28.134 takze ti to asi jde. :wink:
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

o co mi jde !!!!!

Příspěvekod stan » 08 pro 2006 (pát), 14:27

Příspěvek je psán z IP 10.133.28.184 (to je adresa na mém PC s původní kartou) a ta je přidělena jen jako nečlenovi, takže se s ní dostanu tak leda na tyhle stránky.

to Karlos:
Pokud se nechceš podívat jestli není zase někde špatně nastavená MAC adresa nebo něco zapomenuté (nebo mi alespoň nepovolíš tu původní kartu), tak mi asi nepomůžeš. A pokud ti to jak tvrdíš šlo, tak mě to nejde. A psal jsem jaké jsou projevy, tj. nedostanu přidělenu správnou IP adresu (PC) a do sítě se s tím compexem dostanu jen při nastavení pevné IP v PC, ale můžu jen pingat případně vyzkoušet tracert (to vše funguje i do internetu), to je vše co můžu.
A pokud tě nadzvedlo to že jsem se zmínil o tom, že už to někdo (asi teda ty) testoval, tak mě na tom vadí jen to že rozbalená a použitá věc je vydávána za novou (to je celkem nezvyklé, alespoň u solidních obchodníků), bylo by v pořádku, kdyby mi řekli, že to bylo zkoušené a ne že to jen rozbalili aby zkontrolovali co je uvnitř. Ale to je celkem jedno, to byla jen poznámka.
Já bych byl rád, pokud bych si mohl alespoň přečíst maily, což teď OPRAVDU!!! nelze, protože v současném stavu mi funguje kromě těchto stránek jen SMTP.
stan
 

Příspěvekod Karlos » 08 pro 2006 (pát), 14:37

Vsak se to rozbalilo a muselo to vyzkouset jestli to funguje.To mi pripada celkem normalni u novyho HW kterej jeste nebyl predtim na prodej.Nebudem to resit a vyresime tvoje pripojeni.

Ja ti stim pomuzu 8)
Naposledy upravil Karlos dne 08 pro 2006 (pát), 14:54, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Karlos » 08 pro 2006 (pát), 14:53

Ja brane jsou povoleny 28.134 a 28.157.

Na v DHCP na AP MAC sedi s DB.
AP prideluje 28.184 na MAC 00:14:85:0a:82:bc (chico)

v DB mas 10.133.28.134 00:0d:61:2c:1b:b8 a 10.133.28.157 00:30:4f:14:cf:99
Tak kde je chyba?Nemenil si HW?Zkontroluj si MAC.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

MAC

Příspěvekod stan » 08 pro 2006 (pát), 14:59

MAC adresy jsem zkontroloval a sedi s tim co pises.
HW jsem nemenil takze to jeste zkusim s tim druhym PC.
stan
 

Příspěvekod Karlos » 08 pro 2006 (pát), 15:06

Na tim compexu stacilo jen zmenit jmeno AP.

Ja sem to zkousel prave kvuli takovejm pripadum.Netestoval jsem to kvuli sobe ale kvuli takovejm jako ty(cti ti co maji compexa poprve).

DHCP na AP jede,takze si to musel jeste nejak prenastavit ne?
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Badla » 08 pro 2006 (pát), 15:54

Karlos píše:Ja brane jsou povoleny 28.134 a 28.157.

Na v DHCP na AP MAC sedi s DB.
AP prideluje 28.184 na MAC 00:14:85:0a:82:bc (chico)

v DB mas 10.133.28.134 00:0d:61:2c:1b:b8 a 10.133.28.157 00:30:4f:14:cf:99
Tak kde je chyba?Nemenil si HW?Zkontroluj si MAC.


28.134, resp. 28.157 je IP pocitacu, 28.171 ma mit ten Compex

tak je to zapsano vsude - DHCP, Hotsanic, Squid, Prometheus... pokud ti APcko prideluje automaticky 28.184 ci neco z rozsahu 28.176-28.189, tak je to pro nej nezname zarizeni a dava ti rozsah street adres, ale i v takovem pripade pokud mas v PC nastaveny IP vyse uvede IP 134,157 tak by ti melo vse chodit.... pokud tomu tak neni, pak nemas compexe v bridge modu, ale v NAT modu a tudiz jsi cely schovan za IP 28.184, ktera ti bude opravdu tvrdit, ze jsi NECLEN... sekundarne je totiz problem i v tom, ze tvuj Compex se vuci APcku zjevne jevi s jinou MAC adresou...
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6081
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Karlos » 08 pro 2006 (pát), 16:03

Kdyby sis ten prvni prispevek precetl vickrat tak by ses docetl ze se pripojoval nejakou jinou kartou,proto ma 28.184.
Jinak ze na brane i AP je to v poradku jsem psal o par radku vejs.
Myslim ze stan temu trochu rozumi a ze neni potreba mu to psat jako nekomu kdo nevi jak PC zapina.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Badla » 08 pro 2006 (pát), 16:12

Karlos píše:Kdyby sis ten prvni prispevek precetl vickrat tak by ses docetl ze se pripojoval nejakou jinou kartou,proto ma 28.184.
Jinak ze na brane i AP je to v poradku jsem psal o par radku vejs.
Myslim ze stan temu trochu rozumi a ze neni potreba mu to psat jako nekomu kdo nevi jak PC zapina.


ano, sepsal jsem souhr Vasi debaty, aby Stan vedel, kde hledat chybu... na APcku je ted asociovan, lec signalove je na tom dost bidne:

Kód: Vybrat vše
Tx 0 0 0 73 Rx 756 14 17 16 stanCPX  00:80:48:3f:29:ec Signal 6 rx=189835799 tx=189786589
=======


dale je chybu potreba opravdu hledat za od compexu dal...
Naposledy upravil Badla dne 08 pro 2006 (pát), 16:20, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6081
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Karlos » 08 pro 2006 (pát), 16:17

Ja se nechtel nijak dotknout. :angel:

Asi bude nejrychlejsi kdyz se na to podiva nekdo znalej compexu nebo aspon wifi radii.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Badla » 08 pro 2006 (pát), 16:23

Karlos píše:Ja se nechtel nijak dotknout. :angel:

Asi bude nejrychlejsi kdyz se na to podiva nekdo znalej compexu nebo aspon wifi radii.


promin, ale co chces resit s wifi? Compex je asocnutej, je bridge modu.. tudiz pokud si nastavi Stan IP adresu 134 nebo 157 na jednom z pocitacu napevno, tak se mu to rozbehne... tim odzkousi, ze neni problem s konfiguraci na brane... a pak teprve muze hledat, kde je problem, ze mu IP adresa neni pridelovana automaticky.... coz uz opravdu muze byt problem compexu...
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6081
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

complex

Příspěvekod stan » 08 pro 2006 (pát), 17:30

tak tady jsou vysledky dalsiho neuspesneho pokusu. (proto jsem na nic nereagoval, protoze jsem se pres nej sem nedostal)
- na CPX nastaven rezim "Client mode" coz podle systemu je "inherent bridge" a podle manualu je to v podstate take bridge pripojujici se vzduchem k AP a umoznujici zviditelneni zarizeni na LAN.
- vysledek :
1 - PC si nemuze vzit IP adr. z AP
2 - kdyz ji nastavim rucne (na PC) tak muzu pingat uvnitr pvfree i do internetu (napr www.seznam.cz). bohuzel to je vse co je mi v tomto rezimu umozneno a prohlizec nalezne server a cekaaaaaa...... Ostatni protokoly jako POP3 apod. samozrejme taky neprojdou.
3 - prave mi pipnul mobil ze mi Karlos poslal mail (diky moc, ale asi si ho dnes neprectu, bo mi to maily nestahne, viz predchozi prispevky)
4 - pokud si nekdo ze znalych troufa na tuto zahadu hlavolamu, tak rad treba i prijedu s krabickou a priucim se. (nebo klidne pro nekoho prijedu).

Ale jinak budu potrebovat, aby mi bylo obnoveno puvodni nastaveni ktere jelo.

Diky vsem za ochotu a za pomoc
stan
 

Tisicere diky

Příspěvekod stan » 08 pro 2006 (pát), 20:11

uz je to vyresene, byl tady Karlos a uspesne vyresetoval ten Compex a pak uz to slo raz na raz.
Dekuji vsem za pomoc.
stan
 

Příspěvekod catman » 08 pro 2006 (pát), 22:47

http://wiki.pvfree.net/index.php/Nastav ... imu_bridge

V bridge modu Compex se na APčku prezentuje MAC, která je označena jako EthernetMAC !!!
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Další

Zpět na 28-Vícov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron