AP Vlach - 5GHz

AP a retranslace ve Vícově

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Kalibr » 29 pro 2015 (úte), 19:18

Luunni píše:na 2,4 Ghz? Vždyt jedu na 5 GHz? Tak sem z toho trošku jelen. A jaké nástroj případně odkaz, je nejlepší na změření rychlosti?

Přívodní linka je stejná jak pro 2,4 tak pro 5Ghz. A to, že je vás Luňáčků připojených ve Vícově více jsem opravdu netušil.
Jeden na 2,4 a druhý na 5Ghz.
Ještě, že nejsi třeba Novák :D :D :D

Vyzkoušej to prosím a dej info, díky..
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1865
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Luunni » 09 led 2016 (sob), 9:09

Do včera (cca do polende) to bylo už dobry. Nyní se někde něco podědlalo.

C:\Users\Radim>tracert www.seznam.cz

Výpis trasy k www.seznam.cz [77.75.79.53]
s nejvýše 30 směrováními:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 689 ms 321 ms * vlan0013.vicov-vlach.vicov-vlachrb1.net.pvfree.
et [10.133.28.33]
3 * 439 ms 268 ms ether5.vitkovice.net.pvfree.net [10.133.31.242]

4 559 ms 8 ms 227 ms vlan0707.xr5.net.pvfree.net [10.133.31.1]
5 * 605 ms * 10.133.224.15
6 289 ms * * 212.79.104.125
7 * * * Vypršel časový limit žádosti.
8 10.133.28.42 hlásí: Cílový hostitel není dostupný.

Trasování bylo dokončeno.
Luunni
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 163
Registrován: 10 lis 2005 (čtv), 9:11
Bydliště: Vícov 176

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod catman » 09 led 2016 (sob), 12:24

už na prvním skoku máš vysoký čas - problém je s tvým připojením na vysílač. Prosím, zkus se zeptat souseda, co je připojený na stejný sektor, zda má stejné potíže... Díky
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Luunni » 09 led 2016 (sob), 17:09

Tak už je vše OK a nic jsem s tím nedělal tak nevím. Nešlo to ani u souseda (Jeřábek Stanislav) Tady je momentálně měření ode mě:
C:\Users\Radim>tracert www.seznam.cz
Výpis trasy k www.seznam.cz [77.75.79.53]
s nejvýše 30 směrováními:
1 3 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 7 ms 4 ms 13 ms vlan0013.vicov-vlach.vicov-vlachrb1.net.pvfree.n
et [10.133.28.33]
3 6 ms 5 ms 4 ms ether5.vitkovice.net.pvfree.net [10.133.31.242]
4 10 ms 3 ms 3 ms vlan0707.xr5.net.pvfree.net [10.133.31.1]
5 9 ms 7 ms 10 ms 10.133.224.15
6 11 ms 7 ms 7 ms gw4.pvfree.cz [212.79.104.125]
7 12 ms 12 ms 13 ms pvfree-vl3808.nfx.cz [78.108.106.14]
8 12 ms 13 ms 12 ms nix4.seznam.cz [91.210.16.195]
9 13 ms 18 ms 11 ms 77.75.75.222
10 13 ms 11 ms 11 ms www.seznam.cz [77.75.79.53]
Trasování bylo dokončeno.
C:\Users\Radim>

a tady je měření od uživatele Jeřábek Stanislav:
C:\Users\jana>tracert www.seznam.cz
Tracing route to www.seznam.cz [77.75.77.39]
over a maximum of 30 hops:
1 7 ms 2 ms 2 ms 192.168.0.1
2 2 ms 2 ms 2 ms 192.168.1.1
3 7 ms 4 ms 4 ms vlan0013.vicov-vlach.vicov-vlachrb1.net.pvfree.
et [10.133.28.33]
4 7 ms 4 ms 4 ms ether5.vitkovice.net.pvfree.net [10.133.31.242]
5 7 ms 7 ms 7 ms vlan0707.xr5.net.pvfree.net [10.133.31.1]
6 8 ms 6 ms 6 ms 10.133.224.15
7 6 ms 5 ms 6 ms gw4.pvfree.cz [212.79.104.125]
8 18 ms 15 ms 14 ms pvfree-vl3808.nfx.cz [78.108.106.14]
9 14 ms 17 ms 16 ms nix2.seznam.cz [91.210.16.194]
10 15 ms 15 ms 21 ms 77.75.75.210
11 18 ms 15 ms 15 ms www.seznam.cz [77.75.77.39]

Trace complete.
Luunni
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 163
Registrován: 10 lis 2005 (čtv), 9:11
Bydliště: Vícov 176

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod catman » 09 led 2016 (sob), 23:33

hmm, pravděpodobně nějaké rušení...
když se to bude opakovat, zkus vlézt do svéh Ubiquiti...záložka Wireless...Survey = oscanuje slyšitelné sítě
udělej PrintScreen a obrázek pošli sem nebo do emailu správců...

Návod zkusím udělat na web :)

zatím zjednodušeně:
Stiskni klávesu PrintScreen ....obrázek obrazovky se zkopíruje do schránky....spusť prográmek Malování (v menu Start nebo Win+R...mspaint...Enter) ......stiskni Ctrl+V .....obrázek z paměti se vloží do malování

Tam ho můžeš posunovat, ořezat, upravit, zmenšit atd.
Nakonec uděláš: Soubor....Uložit jako.... název třeba scan.PNG .....nepoužívat formát BMP - je to strašně velké pro vkládání!!! a soubor odešli
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Luunni » 11 led 2016 (pon), 19:24

jj, printscreen zvládam, pokud něco nastane, tak provedu :-) nyní zatím vše stále v pořádku. Poslední měřená rychlost někde kolem cca 8 Mb
Luunni
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 163
Registrován: 10 lis 2005 (čtv), 9:11
Bydliště: Vícov 176

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod xslove » 19 úno 2017 (ned), 0:29

Ahoj ve spolek,
potřeboval bych poradit nebo nasměrovat na jádro problému. Mamina si ztěžuje, že ji několikrát denně na cca hodinu vypadne dostupnost k Internetu. Měl jsem za to, že bude problém v mém Ovislinku. Náhodou jsem seděl u počítače (nejsem osobně již trvalý obyvatel), když se to stalo. Zkusil jsem ping na AP-Vlach 10.133.0.28 a kupodivu tady spojení bylo. Na ping např. seznam.cz to neprocházelo. Kdyby byla potíž na mém ovislinku, neměl bych se dostat ani k Vlachovi, ne? Teď si nejsem jist, jestli byly v tuto inkriminovanou chvíli při ipconfig/all vypsány DNS servery. Je možný, že by z nějakého důvodu docházelo k vymazání adres DNS? Nebo je problém úplně v něčem jinde?
xslove
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 3
Registrován: 11 čer 2012 (pon), 10:38

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod catman » 20 úno 2017 (pon), 23:25

vymazat asi nee, spíš bys měl vyzkoušet, zda DNS odpovídá alespoň na ping, jestli máš dostupnou bránu - ping, tracert na 8.8.8.8
Případně nslookup nějaké obvyklé adresy (www.seznam.cz) i nějaké málo obvyklé (www.fbi.gov) ....ověříš, jestli ti DNS opravdu překládá adresy, nebo jede z cache ...atd
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12193
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod zulu » 29 srp 2017 (úte), 9:29

Výpis trasy k nix.cz [195.47.235.3]
s nejvýše 30 směrováními:

1 < 1 ms < 1 ms < 1 ms SMCWBR14S-N4.ralinktech.com [192.168.2.1]
2 1 ms 1 ms < 1 ms 192.168.1.1
3 2 ms 2 ms 1 ms vlan0013.vicov-vlach.vicov-vlachrb1.net.pvfree.
et [10.133.28.33]
4 4 ms 4 ms 3 ms ether2.vicov-kost.net.pvfree.net [10.133.28.2]
5 9 ms 4 ms 4 ms vlan2212.hamry.net.pvfree.net [10.133.22.66]
6 14 ms 192 ms 6 ms wlan1.hamstrel.net.pvfree.net [10.133.22.145]
7 77 ms 8 ms 8 ms ether2.sobesuky.net.pvfree.net [10.133.22.154]
8 216 ms 15 ms 21 ms wlan2.zarovice.net.pvfree.net [10.133.43.6]
9 143 ms 29 ms 21 ms 10.133.43.10
10 32 ms 17 ms 26 ms vlan0711.xr5.net.pvfree.net [10.133.6.41]
11 136 ms 27 ms 14 ms eth2.igw.pvfree.net [10.133.224.15]
12 31 ms 181 ms 37 ms ipd252.gw2.pvfree.net [185.138.47.252]
13 3611 ms 3193 ms 3640 ms v146.bb2.pop1.brn.sloane.cz [88.146.242.1]
14 135 ms 25 ms 30 ms cz-prg02a-ra2-vla110.net.upc.cz [84.116.222.109

15 3991 ms 3645 ms * cz-prg01a-ri1-ae6-0.aorta.net [84.116.135.234]
16 2298 ms 2101 ms 2825 ms gw4.nix.cz [91.210.16.245]
17 52 ms 157 ms 22 ms info.nix.cz [195.47.235.3]

Trasování bylo dokončeno.
Co se kde porouchalo ? 3991ms, 2825ms atd
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod masterpaja » 29 srp 2017 (úte), 19:42

byla vypnuta elektřina na hlavním přívodu do Vícova, tím pádem to jelo záložní trasou. Od asi 15 hod by to mělo být vše OK.
Uživatelský avatar
masterpaja
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 619
Registrován: 06 led 2010 (stř), 20:15
Bydliště: Určice 296

Předchozí

Zpět na 28-Vícov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků