AP Vlach - 5GHz

AP a retranslace ve Vícově

AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod pape » 07 říj 2010 (čtv), 1:05

Cau,
1. misto wrapa RBcko, wrap nema odladene ovladace na pripojeni vice klientu! Navic se do nej da dat 1x2.4G a 2x5G sektor
2. omni na 5G urcite NE. Ruseni ve 2,4ce budiz nam mementem na desitky let dopredu, ze takto se to delat nema. I sektor muze mit vyzarovaci diagram ve V smeru sirsi, napr. http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=40

3. Diskusi presunte ihned do fora, email spravcu k tomuto ucelu neni vhodny!

Cus

Badla, Pavel SUSTR
clen skupiny spravcu site PVfree.net, o.s.
badla@pvfree.net
ICQ 48654625

Dne 07.10.2010 0:39, Pavel Pejř napsal(a):
> Díky Karle za bleskovou reakci...
> OK, chvilku počkáme ať se můžou případně vyjádřit i ostatní správci a
> pokud k této variantě nebudou mít kluci výhrady, tak to tak může spáchat
> :-)
>
> Zajistím ještě fotky routeru ať nás něco nepřekvapí... Předpokládám, že
> do uvolněného slotu po wifi kartě půjde síťovka, která bude přes POE
> krmit wrapa???
>
> Napiš mi ještě Karle pls, zda musím podat nějakou oficiální žádost,
> která musí projít radou nebo komisí??? Nebo zda stačí tato naše
> korespondence???
>
> S pozdravem
> pape
>
>
> Dne 6.10.2010 22:06, "Karlos - správci sítě PVFree.net o.s." napsal(a):
>> Čau,
>>
>> ja bych to viděl tak že by se nahoru dal wrap a do neho omni na 2,4G
>> co tam uz je a pak omni na 5G http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1298
>> a od wrapa natahnout FTP k PC.
>> Je to nejrychlejsi a nejlevnejsi varianta. Klasicky sektory co
>> pouzivame kvuli clenitosti terenu nejsou zrovna vhodne.
>>
>> Pokud ostatni nemaji jine reseni tak spachame tuto variantu.
>>
>> ---------------------------------
>> karlos-Karel Hýbl
>> člen skupiny spravců sdružení PVFree.net
>> spravci@pvfree.net
>> 202125134
>>
>>
>> Dne 6.10.2010 18:31, Pavel Pejř napsal(a):
>>> Ahoj Karle, ahoj kluci,
>>> v příloze zasílám foto stávajícího AP Vlach (2,4Ghz)...
>>>
>>> S Františkem Vlachem jsem mluvil a souhlasí s umístěním další(ch)
>>> antény pro 5GHz pásmo...
>>> Nevím, zda by se použily sektorové antény (120st.) - ty by se mohly
>>> umístit pod stávající anténu 2,4GHz - místo nefukčního anténního
>>> síta, které se může demontovat (výškově to snad bude vyhovující)...
>>> Nebo raději použít všesměrovou anténu, která se může připevnit vedle
>>> té stávající 2,4GHz, tzn. byly by ve stejné (léty ověřené) výšce...
>>> Svod ze stáv. antény 2,4GHz je veden koax. kabelem pod krytinou
>>> střechy do routeru (cca 13m). Nevím, zda je taková délka svodu
>>> přípustná i pro pásmo 5GHz??? Nebo zda svod řešit pomocí FTP do WRAPU
>>> nebo RB (v krabici s vhodným IP), která by se dala umístit na
>>> stožárek, pod antény...
>>>
>>> S pásmem 5GHz nemám žádné zkušenosti a tak se obracím na Tebe (a
>>> samozřejmě i ostatní kluky) a budu rád, když mi sdělíte své
>>> připomínky k možné realizaci.
>>>
>>> Doufám, že ze strany sdružení nebude problém s financovaním :-)
>>> Motáž samozřejmě zajistím...
>>>
>>> S pozdravem
>>> pape
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod pape » 07 říj 2010 (čtv), 1:12

OK, zajistím také nějaký výkres s pokrytím horní části Vícova pro dvě směrovky (120 st.)...
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Karlos » 07 říj 2010 (čtv), 13:23

badla píše:misto wrapa RBcko, wrap nema odladene ovladace na pripojeni vice klientu! Navic se do nej da dat 1x2.4G a 2x5G sektor

To ja vim taky ale ondra prej porat place jak nemame penize na RBcka a ze ty RBcka co jsou skladem tak maji byt jen na nutny servis.
2x5G sektor bude lepsi ale kdyz nemame na RBcka tak nebude mit ani na 2 sektory prece.
Proto jsem navrhnul to co jsem navrhnul.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod rsvejk » 07 říj 2010 (čtv), 13:31

podle me akce, kde je zajem mistnich o vystavbu atd. by se podporit meli takze SOUHLAS.
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1986
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Badla » 07 říj 2010 (čtv), 13:35

Karlos píše:2x5G sektor bude lepsi ale kdyz nemame na RBcka tak nebude mit ani na 2 sektory prece.

to uz je minuly cas.... na RBcka i sektory se urcite penize najdou a jak psal rsvejk, kdyz je snaha mistnich, tak v tom nevidim sebemensi problem.
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Karlos » 07 říj 2010 (čtv), 14:25

Ja v tim taky nevidim problem, proto jsem navrhl aspon nejakou variantu. Kdyz je ovsem nejaky penize najdou tak tim lip, aspon to bude poradne.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Badla » 07 říj 2010 (čtv), 17:02

Karlos píše:Ja v tim taky nevidim problem, proto jsem navrhl aspon nejakou variantu. Kdyz je ovsem nejaky penize najdou tak tim lip, aspon to bude poradne.

tak
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod pape » 07 říj 2010 (čtv), 20:24

do přílohy jsem dal slíbený náčrt pokrytí...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod pape » 07 říj 2010 (čtv), 22:51

jak to tak vypadá, tak železo by bylo ujasněné:

2x sektorová anténa 120stupňů - umístí se pod stáv. anténu 2,4GHz
1x koax 2,4GHz - ze stáv. omni do RB N/RSMA (max.3m)
2x koax 5GHz - ze sektorovek do RB N/RSMA (max.3m)
1x RB v krabici s IP65 a do něj karty 1x2,4GHz + 2x5GHz
1x svod z RB do routeru kabelem FTP (max. 15m)
1x POE
1x síťová karta (ta půjde do uvolněného slotu po wifi kartě 2,4GHz)
bleskojistky by byly vhodné, ale nejsou k čemu připojit...


pokud jsem na něco zapomněl, tak mě doplňte pls...

Karla bych chtěl požádat, aby potřebný hardware objednal...

Předem děkuji

pape
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Kalibr » 07 říj 2010 (čtv), 22:57

:ok:
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1883
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Karlos » 07 říj 2010 (čtv), 22:57

Ja neobjednavam matros ale badla, to jen na upresneni.
Ja myslim ze je vse skladem,krome tech sirsich sektoru teda.
Karta pro 2,4G se pouzije CM9, umi jak 2,4 tak 5G.

Jinak je to OK.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod pape » 07 říj 2010 (čtv), 23:08

podle mě větší vyzařovací (verikální) úhel není nutný, protože oblast kterou budou nové sektory pokrývat je vůči AP téměř v rovině...
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Karlos » 07 říj 2010 (čtv), 23:13

Pak by se to mohlo treba o vikendu spachat.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod Badla » 07 říj 2010 (čtv), 23:37

Karlos píše:Pak by se to mohlo treba o vikendu spachat.

krom sektoru je opravdu asi vse skladem (nejsem si zcela jist, kolik je tam jeste RB433!). Sektory objednam zitra, ale dorazi az v pondeli/utery... takze o vikendu se da vse nachystat, predelat stavajici stav na novy a v pristim tydnu tam jen zajet namontovat 2x sektor.
PS: nakonec jsem vybral tento:
http://wifi.aspa.cz/prowax-sektorova-an ... 10-z98070/
sice je o neco drazsi, nez ty co bezne bereme, ale ma sirsi H i V vyzarovak... a podle parametru si myslim, ze bude splnovat nase prisna kriteria. Uvidime.
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: AP Vlach - 5GHz

Příspěvekod pape » 08 říj 2010 (pát), 0:14

OK, pokud by někdo z vás mi zítra byl ochoten vyskladnit dostupný materiál, tak o víkendu namontujeme co se dá :-) Přepojíme stáv. AP na nový hardware
a pak počkáme až přijdou pětkový sektory :-)
Někdo z vás kluci, ale musí do těch novejch krámů nalít software, to sám prostě nezvládnu...
pape
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 96
Registrován: 23 zář 2005 (pát), 12:55
Bydliště: Vícov

Další

Zpět na 28-Vícov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron