VÍCOV

AP a retranslace ve Vícově

Příspěvekod catman » 11 zář 2007 (úte), 22:27

dle tehdejších datasheetů měly 180st a cca 14dB v horozontu. Ale málem o tom začínám pochybovat. Zkus to prosím změřit
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12194
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod zulu » 11 zář 2007 (úte), 22:42

catman píše:dle tehdejších datasheetů měly 180st a cca 14dB v horozontu. Ale málem o tom začínám pochybovat. Zkus to prosím změřit


Taky se mě to nezdá, protože vzdálenost AP→Klient asi 100m,devatenáctka parabola a --asus,který musí valit skoro naplno aby měl signál asi 17. Pokud jestě není chyba mezi anténou a asusem ( spoje,kabel) tak asi nebude ten signál. To by šlo snad zkusit leda noťasem s wifinou, nebo néé??
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod Kvicala.R » 11 zář 2007 (úte), 22:48

zulu píše: A ještě, jsou tam dvě antény a jaký mají asi vysílací úhel ? Protože teď tady jeden klient se chce připojit ale nevím jestli není moc z úhlu (znojil)


Já se tam byl dnes kouknout, když sem projížděl.. Není spíš problém ta lípa v cestě? Minimálně má pořádně ořízlou fresnelku, ne-li zacloněnou úplně. Bohužel na mapy.cz se nějak spletly a pod číslem 203 mi web ukázal jiný barák, tak sem mu to připojil. Ale v žádném případě nepovolí nikdo ze správců na tak krátkou vzdálenost kombinaci 21dBi parabola a 19dBm na asusovi!

Ještě sem dotyčnému včera večer volal - asi se mě lekl, tak to položil a pak pro jistotu nebral telefon. :evil:
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod zulu » 11 zář 2007 (úte), 23:04

"Ještě sem dotyčnému včera večer volal - asi se mě lekl, tak to položil a pak pro jistotu nebral telefon."

Říkal mě o tom (telefonátu) ale nějak prý mu blbne tel.(pomalu nic neslyší). Dnes jsem byl na střeše, antény jdou vidět, má to na tyčce a to je nad stromana ( ale jak dorostou, tak nevím,nevím....) spíš si myslím- ty spoje a pigtail nebo ten úhel. Mám to teď doma a zítra to budu testovat doma.A co se týká signálu, ten jsem nastavil asi na 8 dbm, ale jak si tam připojil, tak jsem mu musel z domu přidat(stejně to nepomohlo) a už to tak zůstalo. Teď je to odpojené.
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod Karlos » 12 zář 2007 (stř), 11:31

Jestli si ten pigtail kupoval v tabery tak ho zkus vymenit.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod zulu » 12 zář 2007 (stř), 12:40

Nejdříve ho vyzkouším a pokud bude nějaký vadný tak asi ano.
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod zulu » 12 zář 2007 (stř), 21:02

Takže, pro všechny co to četli--po připojení doma na svoji anténu signál-- wifimon 26/asus 8 dbm.
Připojení přes orginál pigtail -wifimon 3/asus 8dbm--to znamená vadný svod. Při podrobném průzkumu jsem zjistil, že asi bude chyba v matičce SMA (dlouhý začátek bez závitů (ten rantl)), protože se při zašroubování opírá již o plast na asusu a tak nemá asi dotek. A teď "babo raď "--obrousit SMA (ale pokud to nebude fungovat hrozí ztráta záruky-reklamace) nebo zkusit v obchodě vyměnit za jiný (může být ale stejný).
Tak co?:::Vaše návrhy:::?
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod morpheus » 12 zář 2007 (stř), 21:24

zulu píše:Tak co?:::Vaše návrhy::: ?
Karlos píše:Jestli si ten pigtail kupoval v tabery tak ho zkus vymenit.

osobne uz jsem uspesne vracel vymenou 2 kusy
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod Kvicala.R » 13 zář 2007 (čtv), 8:05

zulu píše: A teď "babo raď "--obrousit SMA (ale pokud to nebude fungovat hrozí ztráta záruky-reklamace) nebo zkusit v obchodě vyměnit za jiný (může být ale stejný).
Tak co?:::Vaše návrhy:::?


Pokud nebude schůdná ani jedna varianta, tak nakrimpovat nový konektor - investice asi ještě 30 Kč. Jo není nad to si dělat kabely sám. :lol:
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod zulu » 13 zář 2007 (čtv), 8:57

Já si je taky dělám sám ale toto je pomoc kamarádovi a ten si ten pigtail koupíl (ani nevím kde).
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod Karlos » 13 zář 2007 (čtv), 10:20

Pigtail se v tabery meni bezproblemu kus za kus.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod zulu » 14 zář 2007 (pát), 19:19

Vše opraveno přihláška byla odesléna 11.9 -prosím znovu připijit -Znojil Josef
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod Karlos » 14 zář 2007 (pát), 19:22

Cim to teda bylo?
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod zulu » 14 zář 2007 (pát), 19:27

Špatně nakrimpovaný konektor u pigtailu u antény, vytáhl jsem ho rukou asi moc nedržel. Po napájení všechno funguje jak má být.
zulu
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 174
Registrován: 14 zář 2005 (stř), 15:01
Bydliště: Vícov 176

Příspěvekod Karlos » 14 zář 2007 (pát), 20:12

zulu píše:Špatně nakrimpovaný konektor u pigtailu u antény, vytáhl jsem ho rukou asi moc nedržel. Po napájení všechno funguje jak má být.

Klasika. :lol:
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

PředchozíDalší

Zpět na 28-Vícov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron