Stránka 1 z 2

STOP stav

PříspěvekNapsal: 19 úno 2006 (ned), 22:53
od catman
pro všechny AP je vyhlášen STOP stav. Další bezdrátová zařízení již není možno připojit. Připojení dalších PC zatím je možné.

PříspěvekNapsal: 29 srp 2006 (úte), 14:38
od david
Byly vybudovány nové body na bytovce nedaleko větřáku a na škole. Zájemci se mohou na tyto body připojit bez omezení.

PříspěvekNapsal: 29 srp 2006 (úte), 17:05
od catman
spíš by bylo vhodnější, aby se na tyto body přetočili ti, kdo to mají jako lepší body - vzdálenost, viditelnost atd....

Je nutná změna SSID ve WiFi zařízeních , otočit polarizaci antén a podat novou žádost o připojení .
Vydělají na tom všichni - klesne rušení v vertikální polarizaci, sníží se výkony a všichni si konečně nastaví RTS na 256

PříspěvekNapsal: 09 lis 2006 (čtv), 17:02
od david
V souvislosti s rozšířením sítě o nové přístupové body byl zrušen STOP stav na sektorech SEVER a JIH na AP globus.

Zůstává teda zaplněný pouze sektor STŘED. Proto prosím ty, kteří mají dobrou viditelnost na AP bytovka, aby zvážili změnu AP a uvolnili tak místo daším zájemcům, kteří jinou možnost připojení nemají.

PříspěvekNapsal: 11 led 2007 (čtv), 9:53
od david
Na AP globus - střed byl zrušen stop stav. Několik připojení bylo přesunuto na bytovku nebo doktora, takže je možné uvolněné místo využít k připojení dalších zájemců, kteří jinam nevidí.

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 0:15
od solo
Ahoj, myslím že bude nutné opět zavést STOP stav v přemkách jinak se za chvíli nedostanem ani na email a to nemluvím o placení přes internet,ten už je skoro nemožný.Je bohužel zima a všichni jsou na netu,což je chválihodné, nikoli však možné pro přem net.
Microsoft Windows XP [Verze 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Miloš>Ping 10.133.146.129

Příkaz PING na 10.133.146.129 s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 10.133.146.129: bajty=32 čas=1193ms TTL=64
Odpověď od 10.133.146.129: bajty=32 čas=1193ms TTL=64
Odpověď od 10.133.146.129: bajty=32 čas=1038ms TTL=64
Odpověď od 10.133.146.129: bajty=32 čas=727ms TTL=64

Statistika ping pro 10.133.146.129:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 727ms, Maximum = 1193ms, Průměr = 1037ms

C:\Documents and Settings\Miloš>ping nix.cz

Příkaz PING na nix.cz [195.47.235.3] s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=990ms TTL=88
Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=847ms TTL=88
Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=889ms TTL=88
Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=1010ms TTL=88

Statistika ping pro 195.47.235.3:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 847ms, Maximum = 1010ms, Průměr = 934ms

C:\Documents and Settings\Miloš> A to jede velice dobře. :yeahyeah:

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 0:23
od Karlos
Tohle je schvalne blbe?
Kód: Vybrat vše
premky-bytovka:~# date
Fri Dec 19 15:22:18 CET 2008
premky-bytovka:~#

Jinak tedka jedine sosaji http://10.133.0.146/hotsanic/networks/i ... 6.156.html a http://10.133.0.146/hotsanic/networks/i ... 6.157.html
Zrejme chyba na AP,uz jen ten PING.

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 0:47
od solo
Ano sosají,ale i tak by bylo dobré s tím něco udělat.Myslím že dva sosáci na to nemají až takoví vliv,teď si představ že se připojí ještě další lidé,a budou sosat také. :?:

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 12:13
od Karlos
Ta predstava je pro me realna,znam to z mesta.Proto sem presel na 5GHz,kde to za chvilu bude stejny jak na 2,4GHz.
Horsi to bude pro tebe.
Nemaji tam jeste panelky?Neni tam kolize na kanale?

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 14:39
od solo
Ano samozřejmě že je zde převážná většina panelek,ale nereagují na naše upozornění že tím ruší okolí.Nevím jak je přesvědčit o výměně antén.Nikdo do toho už nic nechce investovat.Možná že instalace 5GHz by bylo možné řešení.Jsem ve všech směrech připravený pomoct.

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 15:01
od catman
už na podzim jsem psal, že je třeba vyšplhat na bytovku a doplnit tam 5GHz sektorovku. Karta je tam k dispozici a čeká na anténu

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 15:21
od solo
Ok Pavle můžu se zastavit každý den od 12-15.30hod.Potřebuji vědět kde a s kým se mám spojit.Jak bude trochu počasí,hned to tam dám. :roll:

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 19:48
od catman
Mildo, zajdi pro jistotu na bytovku a mrkni do bedny, jestli odtud vede opravdu jeden kabel na stožár, co je zapojen do karty a nemá anténu...
K využití 5GHz sektoru je třeba jiné zařízení, odměnou je ale stabilita, lepší odolnost proti rušení a vyšší rychlosti.

Až bude lepší počasí, strčili bychom po revizi stávajícího zařízení (už taam nějaký ten pátek kvoká) do krabice sktorovou anténu na 5GHz a tím by se mohli připojit zájemci přímo na globus, tzn že by odlehčili stávajícím AP a byli by přímo na pátěřním spoji. Zatím ale kurefsky mrzne a nahoře je to ještě horší :(.

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 14 led 2009 (stř), 21:28
od solo
Zítra tam zajdu,a potom se ti ozvu.

Re: STOP stav

PříspěvekNapsal: 16 led 2009 (pát), 19:19
od solo
Dnes jsem byl na bytovce,a žádný volný kabel jsem tam neobjevil.Myslím že jsou všechny funkční, protaženy trubkou a svedeny do bedny.Nevím jestli tam půjde nacpat ještě jeden.