Poruchy v Přemyslovicích

Přístupové body v Přemyslovicích

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod catman » 27 kvě 2009 (stř), 10:41

obecně:
od vysílače dostaneš přidělenou adresu 10.133.xx.yy a k tomu přísluší nějaká brána 10.133.xx.zz

Pingat pak můžeš na adresu brány 10.133.xx.zz

a nebo přímo na adresu APčka ve tvaru 10.133.0.xx.

Příklad:
dostáváš adresu 10.133.145.156 maska 255.255.255.192 a brána 10.133.145.129

Pingat tedy na zkoušku můžeš na
10.133.145.129 - adresa brány, tedy síťová karta v APčku - tam by ses měl dopingat vždy
nebo
10.133.0.145 - adresa stroje samotného .

Co z těchto dvou pingů zjistíš? Pokud ti odpovídá brána, je jisté, že máš funkční spojení na vysílač.
Pokud ti odpovídá i adresa stroje, je funkční i routování (směrování). Pokud ale stroj neodpovídá a neodpovídá ani třeba Globus (10.133.0.143 nebo Kostelecká 10.133.0.9 ), může být chyba v tom, že máš špatně zadanou adresu brány a nebo je chyba na vysílači.
Z výpadků (packetloss) a rozdílů časů (jitter) se dá určit i kvalita spoje. Ovšem, nejde to jen ze 4 pingů, proto je rozumné zkusit pingů víc a třeba i delší packety (standardně 64bitů) :

ping 10.133.0.145 -n 30 -l 128 (-n 30 = 30 pingů, -l 128 = délka packetu, kterým pingáš)
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod milda.k » 27 kvě 2009 (stř), 12:57

tak to je to co jsem potreboval,polopaticky to vysvetlit.diky moc.
jen me napadlo,kdyz mi neodpovida napr.ap skola ma cenu zkouset puingat na ap globus
milda.k
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 90
Registrován: 06 pro 2006 (stř), 21:40
Bydliště: Přemyslovice

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod JarPav2 » 27 kvě 2009 (stř), 19:07

Taky se přidávám s poděkováním Catmanovi za vysvětlení. A když už se tady o tom tak rozepisuje, možná by se mohl upravit odkaz na Wiki stránce Hlášení poruch (http://wiki.pvfree.net/index.php/Hlaseni_poruch), který vede právě na seznam AP, u kterých jsou uvedeny adresy sítí... (http://wiki.pvfree.net/index.php/Pristupove_body). Dal bych tam třeba odkaz na Mapu stavu sítě (http://mail.pvfree.net/db.png). Ale je to jen návrh, třeba máte svůj důvod, proč je to tak, jak to je :wink: .
JarPav2
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 248
Registrován: 04 říj 2008 (sob), 12:29
Bydliště: Kostelec na Hané

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod catman » 27 kvě 2009 (stř), 20:10

Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod JarPav2 » 27 kvě 2009 (stř), 22:56

catman píše:http://wiki.pvfree.net/index.php/Pristupove_body klidně to oprav


Změněno, snad nás za to nikdo "nezdrbe". Když tak mám pro jistotu starou verzi uloženou...
JarPav2
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 248
Registrován: 04 říj 2008 (sob), 12:29
Bydliště: Kostelec na Hané

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod paveldf » 24 čer 2009 (stř), 9:10

Právě mi na helplinku volala paní z obecního úřadu Přemyslovice, že nejede v celé obci připojení (mapa tuto situaci potvrzuje).
Údajně je výpadek elektřiny v oblasti Globusu, ráno na chvilku vypadl proud v celé obci.
Vypadá to, že se kvůli tomu nepřesměroval provoz na jinou trasu.
Mohl by se na to někdo ze správců podívat a přesměrovat ručně?
Díky.
Uživatelský avatar
paveldf
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 294
Registrován: 20 úno 2006 (pon), 14:54
Bydliště: Žeranovská 23, Prostějov

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod Karlos » 24 čer 2009 (stř), 10:12

Nechci aby to vypadalo nejak spatne ale aby se to presmerovalo tak by ta zalozni trasa musela byt funkcni.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod catman » 24 čer 2009 (stř), 10:20

ani z Růžova ani z Hluchova není žádná aktivita protistrany
Alcoma z Kostelecké taky bez signálu - - - - ta elektrika asi pořád nejde
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod paveldf » 24 čer 2009 (stř), 10:45

Další telefonáty z Přemyslovic na helplinku, nicméně e.on hlásí:
Kód: Vybrat vše
Od: 24.06.2009 07:30 Do: 24.06.2009 14:30   
Vypnutá oblast:
celá obec Růžov. západní část obce Přemyslovice ve směru od Růžova po státní silnicii k č.274 a 92./zůstane v provozu celý spodní konec./ Dále farma ZD vč. CEKOM, celý areál fa. XAVERgen.

Tím padá náhradní trasa ze Ptení přes Růžov, protože tam je taky výpadek.
Jak je to s Hluchovem a bytovkou, nevím, ale nic bych za to nedal, že to taky bude dole.
Takže kde nic není, ani smrt nebere.
Já bohužel musím "brát" helplinku, ale to je můj problém.
Omlouvám se správcům, že jsem otravoval, porucha nejspíš není na našem přijímači.
Uživatelský avatar
paveldf
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 294
Registrován: 20 úno 2006 (pon), 14:54
Bydliště: Žeranovská 23, Prostějov

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod rsvejk » 24 čer 2009 (stř), 12:04

konecne ta helplinka ma nejaky vystup , ze se vi kdo a co na ni vola ! Jen tak dal, drzim palce ..
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1988
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod Kvicala.R » 29 čer 2009 (pon), 22:21

Povolil sem zebře cestu do Růžova. po bouřce odpadl segment sítě a netuším proč to měla touto cestou zakázané. test spoje z obou stran 1,2M. prosím o případné info o ztrátovosti spoje.
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod radekpv » 06 črc 2009 (pon), 12:25

Zřejmě odešel switch na LAN Přemyslovice kostel
radekpv
 

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod JIRKAS » 06 črc 2009 (pon), 15:21

myslíš ty co sou spojeni na kostelu přes LANku? 4 lidi?(asi)
Uživatelský avatar
JIRKAS
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 272
Registrován: 25 bře 2006 (sob), 19:43
Bydliště: Přemky

Re: Poruchy v Přemyslovicích

Příspěvekod slezi2 » 06 črc 2009 (pon), 17:17

radekpv píše:Zřejmě odešel switch na LAN Přemyslovice kostel




switch restartován.vadný port č.3

je tam edimax 5port
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1322
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín

Předchozí

Zpět na 143,144,145, 95 -Přemyslovice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron