Stránka 10 z 10

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2009 (stř), 10:41
od catman
obecně:
od vysílače dostaneš přidělenou adresu 10.133.xx.yy a k tomu přísluší nějaká brána 10.133.xx.zz

Pingat pak můžeš na adresu brány 10.133.xx.zz

a nebo přímo na adresu APčka ve tvaru 10.133.0.xx.

Příklad:
dostáváš adresu 10.133.145.156 maska 255.255.255.192 a brána 10.133.145.129

Pingat tedy na zkoušku můžeš na
10.133.145.129 - adresa brány, tedy síťová karta v APčku - tam by ses měl dopingat vždy
nebo
10.133.0.145 - adresa stroje samotného .

Co z těchto dvou pingů zjistíš? Pokud ti odpovídá brána, je jisté, že máš funkční spojení na vysílač.
Pokud ti odpovídá i adresa stroje, je funkční i routování (směrování). Pokud ale stroj neodpovídá a neodpovídá ani třeba Globus (10.133.0.143 nebo Kostelecká 10.133.0.9 ), může být chyba v tom, že máš špatně zadanou adresu brány a nebo je chyba na vysílači.
Z výpadků (packetloss) a rozdílů časů (jitter) se dá určit i kvalita spoje. Ovšem, nejde to jen ze 4 pingů, proto je rozumné zkusit pingů víc a třeba i delší packety (standardně 64bitů) :

ping 10.133.0.145 -n 30 -l 128 (-n 30 = 30 pingů, -l 128 = délka packetu, kterým pingáš)

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2009 (stř), 12:57
od milda.k
tak to je to co jsem potreboval,polopaticky to vysvetlit.diky moc.
jen me napadlo,kdyz mi neodpovida napr.ap skola ma cenu zkouset puingat na ap globus

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2009 (stř), 19:07
od JarPav2
Taky se přidávám s poděkováním Catmanovi za vysvětlení. A když už se tady o tom tak rozepisuje, možná by se mohl upravit odkaz na Wiki stránce Hlášení poruch (http://wiki.pvfree.net/index.php/Hlaseni_poruch), který vede právě na seznam AP, u kterých jsou uvedeny adresy sítí... (http://wiki.pvfree.net/index.php/Pristupove_body). Dal bych tam třeba odkaz na Mapu stavu sítě (http://mail.pvfree.net/db.png). Ale je to jen návrh, třeba máte svůj důvod, proč je to tak, jak to je :wink: .

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2009 (stř), 20:10
od catman

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2009 (stř), 22:56
od JarPav2
catman píše:http://wiki.pvfree.net/index.php/Pristupove_body klidně to oprav


Změněno, snad nás za to nikdo "nezdrbe". Když tak mám pro jistotu starou verzi uloženou...

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 24 čer 2009 (stř), 9:10
od paveldf
Právě mi na helplinku volala paní z obecního úřadu Přemyslovice, že nejede v celé obci připojení (mapa tuto situaci potvrzuje).
Údajně je výpadek elektřiny v oblasti Globusu, ráno na chvilku vypadl proud v celé obci.
Vypadá to, že se kvůli tomu nepřesměroval provoz na jinou trasu.
Mohl by se na to někdo ze správců podívat a přesměrovat ručně?
Díky.

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 24 čer 2009 (stř), 10:12
od Karlos
Nechci aby to vypadalo nejak spatne ale aby se to presmerovalo tak by ta zalozni trasa musela byt funkcni.

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 24 čer 2009 (stř), 10:20
od catman
ani z Růžova ani z Hluchova není žádná aktivita protistrany
Alcoma z Kostelecké taky bez signálu - - - - ta elektrika asi pořád nejde

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 24 čer 2009 (stř), 10:45
od paveldf
Další telefonáty z Přemyslovic na helplinku, nicméně e.on hlásí:
Kód: Vybrat vše
Od: 24.06.2009 07:30 Do: 24.06.2009 14:30   
Vypnutá oblast:
celá obec Růžov. západní část obce Přemyslovice ve směru od Růžova po státní silnicii k č.274 a 92./zůstane v provozu celý spodní konec./ Dále farma ZD vč. CEKOM, celý areál fa. XAVERgen.

Tím padá náhradní trasa ze Ptení přes Růžov, protože tam je taky výpadek.
Jak je to s Hluchovem a bytovkou, nevím, ale nic bych za to nedal, že to taky bude dole.
Takže kde nic není, ani smrt nebere.
Já bohužel musím "brát" helplinku, ale to je můj problém.
Omlouvám se správcům, že jsem otravoval, porucha nejspíš není na našem přijímači.

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 24 čer 2009 (stř), 12:04
od rsvejk
konecne ta helplinka ma nejaky vystup , ze se vi kdo a co na ni vola ! Jen tak dal, drzim palce ..

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 29 čer 2009 (pon), 22:21
od Kvicala.R
Povolil sem zebře cestu do Růžova. po bouřce odpadl segment sítě a netuším proč to měla touto cestou zakázané. test spoje z obou stran 1,2M. prosím o případné info o ztrátovosti spoje.

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 06 črc 2009 (pon), 12:25
od radekpv
Zřejmě odešel switch na LAN Přemyslovice kostel

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 06 črc 2009 (pon), 15:21
od JIRKAS
myslíš ty co sou spojeni na kostelu přes LANku? 4 lidi?(asi)

Re: Poruchy v Přemyslovicích

PříspěvekNapsal: 06 črc 2009 (pon), 17:17
od slezi2
radekpv píše:Zřejmě odešel switch na LAN Přemyslovice kostel




switch restartován.vadný port č.3

je tam edimax 5port