Poruchy v Přemyslovicích

Přístupové body v Přemyslovicích

WRAP

Příspěvekod jklapka » 01 bře 2008 (sob), 23:52

catman píše:při bouřce dnes umřel wrap na globusu, který zajišťuje přívod pro bytovku-doktora a pro škola-kostel .
Miloš Solovský a Jirka Klapka to zjistili navečer a před chvílí odjeli z klubovny s náhradním zařízením (bylo uloženo na skladě jako majetek OU) .
Bohužel ale venku je vichřice, pokud tedy někdo urgentně potřebuje přístup do sítě, může si ještě teď večer vzít náhradní díl od nich a s baterkou vyšplhat nahoru na globus a vyměnit to tam. Jinak to (bohužel tradičně :( ) zůstane na těch dvou . Ovšem vichřice má ustat až zítra večer.

Díky blesku odešel i wrap ve Ptení, náhradní cesta končí v Hluchově :-(



Byli jsme tam vylezli az do 3. casti "ADATÁBLA" :) ale pak jsme se otocili a slezli dolu bo to vydavalo neprijemne praskave zvuky a s poryvy vetru se gule vychylovala cca v prumeru o 0,5m a bylo to citit, nic prijemneho :-( snad to bude s pocasim zitra lepsi.
jklapka
 

Příspěvekod jiří 455 » 23 dub 2008 (stř), 8:01

Od soboty 19.4.2008 nám nejede internet s AP doktor, anéna východ. Není to asi závada na našem Ovislinku. Přesto jestli máte někdo kdo jste připojeni ze stéjného bodu(antény východ),připojení v pořádku napište prosím .
jiří 455
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28 úno 2006 (úte), 19:24

Příspěvekod jiří 455 » 23 dub 2008 (stř), 13:31

Ještě dopoledne tady byla odpvěď i s kopií wifimonu, která by tu závadu vysvětlovala a stratila se. Opravdu bych rád bych věděl proč to nefunguje.
jiří 455
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28 úno 2006 (úte), 19:24

Příspěvekod Galileo » 23 dub 2008 (stř), 19:33

jiří 455 píše:Ještě dopoledne tady byla odpvěď i s kopií wifimonu, která by tu závadu vysvětlovala a stratila se. Opravdu bych rád bych věděl proč to nefunguje.

Váš ovis není na routeru vůbec asociovaný. Aktuálně je teď připojených 5 klientů. Zkuste zkontrolovat anténu, nasměrování, kabely.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod catman » 23 dub 2008 (stř), 20:08

jiří 455 píše:Ještě dopoledne tady byla odpvěď i s kopií wifimonu, která by tu závadu vysvětlovala a stratila se. Opravdu bych rád bych věděl proč to nefunguje.

příspěvek byl zcela mimo mísu, nic nevysvětloval a spíš vnášel zmatek - smazán, aby nemátl uživatele

dnes byly úřední hodiny na klubovně (jako každou středu 16-17 ), kdybys si krámek dovezl, mohl to někdo zkontrolovat a případně nastavit. Mohl ses poradit, co a jak dělat... S Jirkou jsi mluvil? Co ti říkal? Nemluvil? Proč?


http://wiki.pvfree.net/index.php/Co_del ... m_co_delat
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod jiří 455 » 24 dub 2008 (čtv), 20:58

Ten svuj kramek asi nemam špatný, protože jsem se připojil přes anténu západ a ta mě pustila jen na pvfree, S anteny zapad mam signal jak jsem již psal na spravce. Jsem rád že si můžem tykat.
jiří 455
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28 úno 2006 (úte), 19:24

Příspěvekod jiří 455 » 24 dub 2008 (čtv), 21:03

Neobtěžoval bych kdybych nevěděl, že chyba není u mě, psal jsem prvně na správce a s Jirkou jsem se nekontaktoval jak jsem ti psal v emailu. Připojených tam bývá podstatně víc účastníků.
jiří 455
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 16
Registrován: 28 úno 2006 (úte), 19:24

Příspěvekod catman » 24 dub 2008 (čtv), 22:04

už mě to nebaví, pořád chodit kolem horké kaše - takže JASNĚ A NAPOSLEDY: Problém řešil v neděli Jirka Klapka s Milošem Solovským. Pokud to doposud nejde, musíš zajít za nimi, optat se na příčinu a pomoci s odstraněním problému. Telefonovat?-NE! , lamentovat ve fóru?-NE! Konzultace a konkrétní čin? - ANO!
už nevím, jak jinat to napsat, nebudu se k tomu už vyjadřovat. A na střechu tam nepolezu, mám zdravotní potíže. :evil: :x
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod kominek » 27 dub 2008 (ned), 14:00

Minimálně na doktorzapad.pvfree.net nefunguje dhcp server. Minimálně to IP adresy nepřiděluje me a sousedce (kominek, popelkovi - jsme pres jedno AP)
Při ručním zadání IP adres do klientských PC je připojení funkční. Mrkněte prosím někdo kdo máte přístuo na doktora jestli není shozenej dhcp demon. Díky
Uživatelský avatar
kominek
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 88
Registrován: 05 lis 2005 (sob), 16:46
Bydliště: Přemyslovice 446

Příspěvekod Karlos » 27 dub 2008 (ned), 14:22

Mate recht Cecilko. :lol:
Nee,tedka vazne.Nekdo s ip 10.133.143.134 kopiroval uzivatele kuty z vychodu na zapad nebo obracene a nezmenil host u IP.Takze tam bylo 2x stejna jmena.Kdo to byl necht se prizna bez muceni.Neni si schopen si po sobe zkontrolovat zda dhcp jede ci ne.

PS:Uz jsem to opravil.DHCP jede.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7610
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod jklapka » 24 kvě 2008 (sob), 19:36

Karlos píše:Mate recht Cecilko. :lol:
Nee,tedka vazne.Nekdo s ip 10.133.143.134 kopiroval uzivatele kuty z vychodu na zapad nebo obracene a nezmenil host u IP.Takze tam bylo 2x stejna jmena.Kdo to byl necht se prizna bez muceni.Neni si schopen si po sobe zkontrolovat zda dhcp jede ci ne.

PS:Uz jsem to opravil.DHCP jede.


priznavam se sice pozde ale lepe nez nikdy. obcas se stava ze si forum prectu az hooodne neaktualne. BTW: Tak jsem se uklepnul, stat se to muze, jako by se ti to nikdy nestalo. :wink:
jklapka
 

Příspěvekod Karlos » 24 kvě 2008 (sob), 20:31

jklapka píše:jako by se ti to nikdy nestalo. :wink:

Jo,co chvila ale dycky si zkontroluju zda jede ci ne.
Kdyz pri restartu dhcp je v conf neco spatne tak ti to vypise.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7610
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod jklapka » 25 kvě 2008 (ned), 14:44

Karlos píše:
jklapka píše:jako by se ti to nikdy nestalo. :wink:

Jo,co chvila ale dycky si zkontroluju zda jede ci ne.
Kdyz pri restartu dhcp je v conf neco spatne tak ti to vypise.



to vim ale kdyz clovek specha tak to nekontroluje , a to byla chyba. Ale to uz bych ted neresil.

Dnes od 10:00 do 14:00 mohli lide z doktora a bytovky zaznamenat vypadky, bylo to zpusobeno predelavanim struktury spoju.
jklapka
 

Příspěvekod Trancer » 26 kvě 2008 (pon), 18:58

jklapka píše:
Karlos píše:
jklapka píše:jako by se ti to nikdy nestalo. :wink:

Jo,co chvila ale dycky si zkontroluju zda jede ci ne.
Kdyz pri restartu dhcp je v conf neco spatne tak ti to vypise.



to vim ale kdyz clovek specha tak to nekontroluje , a to byla chyba. Ale to uz bych ted neresil.

Dnes od 10:00 do 14:00 mohli lide z doktora a bytovky zaznamenat vypadky, bylo to zpusobeno predelavanim struktury spoju.


Děláš s tim ještě něco, nebo je to už hotový? Protože od včerejška zaznamenávám rapidní pokles rychlosti a výpadky

Statistika ping pro 195.47.235.3:
Pakety: Odeslané = 60, Přijaté = 53, Ztracené = 7 (ztráta 11%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 23ms, Maximum = 77ms, Průměr = 29ms
Trancer
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 8
Registrován: 22 led 2007 (pon), 22:37

Příspěvekod catman » 26 kvě 2008 (pon), 21:47

a co tak tracert - nebyl by ?
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

PředchozíDalší

Zpět na 143,144,145, 95 -Přemyslovice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron