AP skola - provoz a poruchy

Přístupové body v Přemyslovicích

AP skola - provoz a poruchy

Příspěvekod david » 20 bře 2007 (úte), 16:07

Dnešní výpadky elektřiny měli bohužel neblahý vliv na AP skola. Pevný disk to neustál a porouchal se :-(
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1257
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Re: AP skola - provoz a poruchy

Příspěvekod Badla » 20 bře 2007 (úte), 18:22

david píše:Dnešní výpadky elektřiny měli bohužel neblahý vliv na AP skola. Pevný disk to neustál a porouchal se :-(


jirka klapka mi v nedeli rikal, ze bude mit v zaloze nachystany dalsi disk pro pripad problemu s kostelem... tudiz, pokud ho jiz stihnul nachystat, tak ho muze ted pouzit v skole ;)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: AP skola - provoz a poruchy

Příspěvekod david » 20 bře 2007 (úte), 20:23

Badla píše:
david píše:Dnešní výpadky elektřiny měli bohužel neblahý vliv na AP skola. Pevný disk to neustál a porouchal se :-(


jirka klapka mi v nedeli rikal, ze bude mit v zaloze nachystany dalsi disk pro pripad problemu s kostelem... tudiz, pokud ho jiz stihnul nachystat, tak ho muze ted pouzit v skole ;)


Ondrag už připravuje nové disky a když to vyjde, tak zítra ráno provedu výměnu.
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1257
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod david » 21 bře 2007 (stř), 9:40

Dnes ráno jsem provedl výměnu HDD na AP škola. Router naběhl bez problémů a síť běží.
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1257
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod david » 26 čer 2008 (čtv), 10:14

Po včerejší bouřce umřelo AP škola.

Byl proveden restart, ale PC nenaběhlo. Přesnější informace nejsem schopen na dálku zjistit. Prosím tedy někoho, aby zjistil na škole pravý stav věci.

Doporučil bych asi pro jistotu navštívit školu s připraveným náhradním PC.


EDIT: Mluvil jsem s Jirkou Klapkou a může tam zajít večer. Mohl by mu prosím někdo vydat ze skladu připravené PC pro případ, že by tam bylo něco porouchané?
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1257
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod catman » 26 čer 2008 (čtv), 12:08

david píše:..... připravené PC .....
:D :D

měl by tam být monitor - co to píše? Jirka jstě není jediný, co umí číst
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12194
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod david » 26 čer 2008 (čtv), 13:38

catman píše:
david píše:..... připravené PC .....
:D :D

měl by tam být monitor - co to píše? Jirka jstě není jediný, co umí číst


No to pochybuju, ze je tam monitor.....

Tak jsem si to overil a monitor tam neni. A proc taky, ze?
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1257
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod jklapka » 26 čer 2008 (čtv), 16:50

david píše:
catman píše:
david píše:..... připravené PC .....
:D :D

měl by tam být monitor - co to píše? Jirka jstě není jediný, co umí číst


No to pochybuju, ze je tam monitor.....

Tak jsem si to overil a monitor tam neni. A proc taky, ze?



Monitor tam není protoze 1 je na bytovce a 2. je putovní. Jelikož na škol.e byla ups tak se tam uz dlouho nemuselo nic resit , kdyby tam ale misto TRUST UPS byla SMARTka tak se to mohlo v klidu vypnout a pak jen zajit nahodit. To je ale jedno monitor neni
jklapka
 

Příspěvekod catman » 26 čer 2008 (čtv), 17:41

posledně jserm Jirkovi dva dával

Směju se jen myšlence, že by, nedejpánbůh, některý ze správců zašel na klubovnu, ze servisního skladu dal do některého stroje na klubovně (je jich tam jen 60) nainstalovaný disk, náhradní karty a domluvil se s Jirkou, kdy si to chce vzít. Ta myšlenka mě pobavila :roll:

Snad se najde někdo, kdo alespoň dokáže odemčít klubovnu a Jirkovi dát to PC Siemens - předpokládám, že nějaké karty doma máš...
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12194
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod catman » 26 čer 2008 (čtv), 19:49

S Jirkou jsme na klubovně nachystali nový router, nahráli záložní konfiguraci.

Jirka právě router na škole vyměnil, vše běží jak má. Jirko, děkuji ti za zástup bezejmenných (a lhostejných).

Dosavadní router bude prozkoumán a bude v Přemkách jako náhradní stroj.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12194
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod JIRKAS » 26 čer 2008 (čtv), 20:12

Taky Ti děkuji.
:wink:
Uživatelský avatar
JIRKAS
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 272
Registrován: 25 bře 2006 (sob), 19:43
Bydliště: Přemky

Příspěvekod david » 27 čer 2008 (pát), 11:47

catman píše:posledně jserm Jirkovi dva dával

Směju se jen myšlence, že by, nedejpánbůh, některý ze správců zašel na klubovnu, ze servisního skladu dal do některého stroje na klubovně (je jich tam jen 60) nainstalovaný disk, náhradní karty a domluvil se s Jirkou, kdy si to chce vzít. Ta myšlenka mě pobavila :roll:

Snad se najde někdo, kdo alespoň dokáže odemčít klubovnu a Jirkovi dát to PC Siemens - předpokládám, že nějaké karty doma máš...


Myslel jsem si, že to takhle funguje.

Bohužel postupně tady přicházím o iluze... :-(
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1257
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod » 27 čer 2008 (pát), 14:31

catman píše:posledně jserm Jirkovi dva dával

Směju se jen myšlence, že by, nedejpánbůh, některý ze správců zašel na klubovnu, ze servisního skladu dal do některého stroje na klubovně (je jich tam jen 60) nainstalovaný disk, náhradní karty a domluvil se s Jirkou, kdy si to chce vzít. Ta myšlenka mě pobavila :roll:

Snad se najde někdo, kdo alespoň dokáže odemčít klubovnu a Jirkovi dát to PC Siemens - předpokládám, že nějaké karty doma máš...

Oni taky nemají všichni přístup k záloham routrů. takže mu nemůží stroj nakonfigurovat.
Uživatelský avatar
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 773
Registrován: 19 pro 2005 (pon), 19:50
Bydliště: Vrahovická Prostějov

Příspěvekod Badla » 27 čer 2008 (pát), 14:47

Pú píše:takže mu nemůží stroj nakonfigurovat.

at se snazim, jak se snazim, tak to nemuzu rozkodovat... to je napsano v Matrixu? KU.VA, ctete po sobe ty prispevky, chlapi, uz me to fakt dost sere, to Vase srani na cestinu... :evil:
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod catman » 27 čer 2008 (pát), 17:47

Pú píše:
catman píše:posledně jserm Jirkovi dva dával

Směju se jen myšlence, že by, nedejpánbůh, některý ze správců zašel na klubovnu, ze servisního skladu dal do některého stroje na klubovně (je jich tam jen 60) nainstalovaný disk, náhradní karty a domluvil se s Jirkou, kdy si to chce vzít. Ta myšlenka mě pobavila :roll:

Snad se najde někdo, kdo alespoň dokáže odemčít klubovnu a Jirkovi dát to PC Siemens - předpokládám, že nějaké karty doma máš...

Oni taky nemají všichni přístup k záloham routrů. takže mu nemůží stroj nakonfigurovat.


čti znovu, co jsem psal !!! Vzít stroj + strčit do něj nahráté disky ze skříně + strčit do něj náhradní karty za skříně - - - kde je řeč o konfiguraci ???

Jirka myslí dopředu a pravidelné zálohy svého okolí má u sebe k dispozici, k tomu nikoho nepotřebuje
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12194
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Další

Zpět na 143,144,145, 95 -Přemyslovice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron