Provoz, poruchy

Přístupové body v Kralicích

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Karlos » 08 říj 2012 (pon), 14:34

Dneska vymenen PC za RB a wrap. Vsechno by melo uz fungovat.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Karlos » 23 dub 2013 (úte), 9:39

Dobrý den,

z vážných technických důvodů jsme nuceni přesunout AP Kralice-bytovka na adresu Čechůvská 265.
Tento přesun proběhne dne 26.4.-27.4.2013 a bude nutné nasměrovat si své přijímací antény.
Po dobu tohoto přesunu bude vysílač mimo provoz.

Za tyto komplikace se velice omlouváme.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Galileo » 28 dub 2013 (ned), 16:22

Už je AP na novém místě funkční? Nemůžu se dostat do RBéček s uplinky a sektory. Neměnily se jejich IP adresy? Teď volal Dudík, že nejede.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Karlos » 28 dub 2013 (ned), 16:40

Je to cely predelany ale jak to vi slezi a badla.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod rsvejk » 28 dub 2013 (ned), 17:08

casem se to urcite objevi ve fisu - myslim ip mikrotiku atd ...
Uživatelský avatar
rsvejk
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1986
Registrován: 09 úno 2005 (stř), 12:34
Bydliště: Šárka

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod bony » 28 dub 2013 (ned), 17:11

A nebyl nahodou p. Dudik na 2.4Ghz?
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1365
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Galileo » 28 dub 2013 (ned), 17:23

Karlos píše:Je to cely predelany ale jak to vi slezi a badla.

Tak autora prosím někam popis. Ideálně do poznámky ve FIS, ať je to pořád dostupné.
Poslední dobou při telefonátech mi největší dobu zabere než zjistím, jak je to vlastně udělané. Už je těch AP tolik, že se to nedá všechno pamatovat.
Romame, ale Dudík volá teď :-)
Bony Dudík byl a je na 5G.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Badla » 28 dub 2013 (ned), 17:29

Galileo píše:Už je AP na novém místě funkční? Nemůžu se dostat do RBéček s uplinky a sektory. Neměnily se jejich IP adresy? Teď volal Dudík, že nejede.

dudik jede od sameho pocatku, kdy se to presunulo a je chycenej na 5GHz... teda alespon jeho radio je chyceny.... takze asi neni poradne pretocenej (slabe TX/RX signaly tomu i odpovidaji).. IP adresy zustaly puvodni.
Co se adres tyka a zapojeni, tak na novem miste je pouze RB433 s puvodni IP routeru (10.133.0.36), ktere cely bod i ridi a k nemu je do eth0 pripojen domaci se svou LAN, do eth1 a eth2 jsou pripojene Nanobridge m5 smerujici na husak(uplink) a stetovice 10.133.36.35 (5GHz-protejsek prepnut na stejnou frekvenci, musi jeste vymenit antena).
Do FISu vse zada a predela podle reality dle domluvy slezi2 v tydnu, jen co se k tomu dostane po pracovnim vikendu.
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Galileo » 28 dub 2013 (ned), 19:24

Badla píše:dudik jede od sameho pocatku, kdy se to presunulo a je chycenej na 5GHz... teda alespon jeho radio je chyceny.... takze asi neni poradne pretocenej (slabe TX/RX signaly tomu i odpovidaji).. IP adresy zustaly puvodni.

Ano Dudík je chycenej a po wifi jede - to je v pořádku. Ale z nějakého nepochopitelného důvodu dostává stará DNS 0.36 a 0.25. Vše (router i PC) má nastaveno na automatiku a na PC dostává toto.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Badla » 28 dub 2013 (ned), 21:28

Galileo píše:
Badla píše:dudik jede od sameho pocatku, kdy se to presunulo a je chycenej na 5GHz... teda alespon jeho radio je chyceny.... takze asi neni poradne pretocenej (slabe TX/RX signaly tomu i odpovidaji).. IP adresy zustaly puvodni.

Ano Dudík je chycenej a po wifi jede - to je v pořádku. Ale z nějakého nepochopitelného důvodu dostává stará DNS 0.36 a 0.25. Vše (router i PC) má nastaveno na automatiku a na PC dostává toto.

ostatni dostavaji spravne 37.37 a 37.38 ... zrejme ma dynamiku pouze na IP a DNSka ma nekde natvrdo... MK mu je urcite nepodsouva.. nema jak.
btw - proc neni na MK nastaveno Allow Remote Requests? Pak by mu fungovalo i to 0.36 mimochodem ;)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Badla » 29 črc 2014 (úte), 9:37

posledni dobou (cca 2-3 tydny) se v mape u kralice2, resp. jeho RBcek objevuji celkem casto odezvy v radu desitek ms (obcas i stovek, ale taky i beznych jednotek) - mam info, ze net v Kralicich se chova "zrejme" z tohoto duvodu podivne... vetsinou jede ok, ale obcas behem dne se to chova bud jako pomala pripojka, nebo i nekolik sekund nejde nacist webova stranka... popisuji ciste ze subjektivniho pohledu clena. Testy na ping ci tracert se chovaji celkem v pohode (teda az na tu obcasnou odezvu v radu malo desitek ms).
Muzete se kluci mrknout, zda neni zasrusen spoj, neni nekde podezrele vysoke vytizeni CPU na nekterem MK ci jina mozna pricina? Jen pro upresneni - zavadne odezvy se projevuji az na samotnem AP kralice2, tj. po ACHP jede vse zcela ok.
Diky.
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Galileo » 03 led 2016 (ned), 10:44

AP nejede, víte někdo co je tam za problém? Díky.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod slezi2 » 03 led 2016 (ned), 10:54

RB v Kralicích umřelo,vyměněno.
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1322
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín

Předchozí

Zpět na 36-Kralice na Hané

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron