Poruchy, vypadky, udrzba

AP v obci Krumsín

Příspěvekod catman » 20 úno 2008 (stř), 19:56

vyřešil Petr Janeček - stroj se zastavil na hlášce BIOSU - asi je death baterka na základní desce :-( - nutno vyměnit a nastavit BIOS. AP je v provozu
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Alva » 20 úno 2008 (stř), 20:03

Děkujeme p. Janečkovi za nápravu!
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Příspěvekod Badla » 20 úno 2008 (stř), 22:20

http://baterie-a-nabijeni.alza.cz/varta ... d54140.htm

doporucuji min. 10ks koupit na klubovnu
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod radekpv » 20 úno 2008 (stř), 22:40

Vždyt mi david říkal, že jich pár dodáš - jinak jsem je už mohl vzít.
radekpv
 

Příspěvekod Badla » 20 úno 2008 (stř), 23:27

radekpv píše:Vždyt mi david říkal, že jich pár dodáš - jinak jsem je už mohl vzít.

ano, ale dlouhodobe to nema smysl... jedna baterka se ztrati ve skladu behem 14 dnu.. kdyz na to bude krabicka a v ni cca 10 kousku, tak uz je pravdepodobnost zasatroceni mala... a vic kusu zas nema smysl brat, protoze samovybijeci proud baterek je do cca 3-5 let znici
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Kvicala.R » 05 dub 2008 (sob), 3:47

Mohl by mi někdo trošku pokročilejší poradit, proč tak rychle spadne přenosová rychlost mezi ath a wrapem v hamrech?
Kód: Vybrat vše
hamry-wrap1:~# wget -O/dev/null http://10.133.22.134/test.txt
--07:41:12--  http://10.133.22.134/test.txt
           => `/dev/null'
Connecting to 10.133.22.134:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 79,605,760 (76M) [text/plain]

1% [                                     ] 811,256      182.91K/s    ETA 07:01

Prvních pár vteřin to jede kolem MB, ale pak to padá hluboko pod tuto mez.

Předpoklad je, že by mělo být testování z protější strany rovnocenné.. ale není :( (že by velikost souboru)?
Kód: Vybrat vše
rumsin1:~# wget -O /dev/null http://10.133.22.129/test.txt
--04:46:11--  http://10.133.22.129/test.txt
           => `/dev/null'
Connecting to 10.133.22.129:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 1,695,744 [text/plain]

100%[==================================================================================>] 1,695,744   1018.45K/s    ETA 00:00
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Porucha?

Příspěvekod Alva » 08 kvě 2008 (čtv), 20:55

Ahoj. Neví někdo něco o tom, jestli je v Krumsíně funkční AP (hřiště)? Kamarádka se nemůže připojit. Ipconfig píše:
Kód: Vybrat vše
Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:
Přípona DNS podle připojení . . . : tady nic není
Popis . . . . . . . . . . . . . . : tato položka není v nabídce
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : tato položka není v nabídce
Protokol DHCP povolen . . . . . . : tato položka není v nabídce
Automatická konfigurace povolena  : tato položka není v nabídce
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 10.133.23.202
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.192? (nevím přesně)
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 10.133... (konec si nepamatuju)
Server DHCP . . . . . . . . . . . : nevím jistě
....

Tento problém přetrvává již od včerejška.
Díky za odpověď!

Jo, ještě sem si vzpomněl - když sem tam byl a zkoušel ping nebo tracert, tak mi to napsalo větu (přesně si ji nepamatuju) "adresu nelze převést na IP adresu".
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Re: Porucha?

Příspěvekod Kvicala.R » 08 kvě 2008 (čtv), 21:55

t-alva píše:Ahoj. Neví někdo něco o tom, jestli je v Krumsíně funkční AP (hřiště)? Kamarádka se nemůže připojit. Ipconfig píše:
Kód: Vybrat vše
Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:
Přípona DNS podle připojení . . . : tady nic není
Popis . . . . . . . . . . . . . . : tato položka není v nabídce
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : tato položka není v nabídce
Protokol DHCP povolen . . . . . . : tato položka není v nabídce
Automatická konfigurace povolena  : tato položka není v nabídce
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 10.133.23.202
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.192? (nevím přesně)
Výchozí brána . . . . . . . . . . : 10.133... (konec si nepamatuju)
Server DHCP . . . . . . . . . . . : nevím jistě
....

Tento problém přetrvává již od včerejška.
Díky za odpověď!

Jo, ještě sem si vzpomněl - když sem tam byl a zkoušel ping nebo tracert, tak mi to napsalo větu (přesně si ji nepamatuju) "adresu nelze převést na IP adresu".



Nemá prostě vyplněnou adresu DNS serveru. DHCP tam jede. Ať provede diagnostiku. Bez ní asi nic nevymyslíme. Doufám, že má zaplou volbu DHCP... Sám sem jí to zařízení kdysi nastavoval a jelo.. Když oscanujete okolí, vidí ten asus AP? Není to náhodou od bouřky/většího větru? nevidím ani žádost o přidělení IP...
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Re: Porucha?

Příspěvekod Alva » 08 kvě 2008 (čtv), 22:30

Kvicala.R píše:Nemá prostě vyplněnou adresu DNS serveru. DHCP tam jede. Ať provede diagnostiku. Bez ní asi nic nevymyslíme. Doufám, že má zaplou volbu DHCP... Sám sem jí to zařízení kdysi nastavoval a jelo.. Když oscanujete okolí, vidí ten asus AP? Není to náhodou od bouřky/většího větru? nevidím ani žádost o přidělení IP...


Jestli má zaply DHCP nevím, já to zařízení neoživoval, takže o tom nemám informace. Skenování jsem neprováděl, protože mě to nenapadlo, a krom toho to ani neumím :? Pokud vím, tak v PV (a snad i v Krumsíně?) pršelo, padaly kroupy v pondělí večer, v noci. Jestli to mohlo něco porušit nevím. PC měla od večera vypnuté (teď nevím jistě, jestli říkala, že v ÚT odpoledne ještě NET šel). Od oka se mi nezdá, že by anténa byla nějak mimo původní směr.
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Příspěvekod Kvicala.R » 08 kvě 2008 (čtv), 22:57

Zařízení sem jí kdysi nastavoval já a určitě tam je NAT. pingne na 192.168.1.1? at presne opise co vyhodi ipconfig /all
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod Alva » 09 kvě 2008 (pát), 5:48

Kvicala.R píše:Zařízení sem jí kdysi nastavoval já a určitě tam je NAT. pingne na 192.168.1.1? at presne opise co vyhodi ipconfig /all

Dobře, zkusím to dnes zjistit.
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Příspěvekod Kvicala.R » 16 zář 2008 (úte), 21:53

Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Re: Poruchy, vypadky, udrzba

Příspěvekod Galileo » 19 srp 2010 (čtv), 18:02

Nejede ani jedno AP v Krumsíně. Nevíte někdo co se děje?
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Re: Poruchy, vypadky, udrzba

Příspěvekod slezi2 » 14 lis 2010 (ned), 17:18

Tento víkend proběhla přestavba AP1 i AP2.Výsledkem je lepší konektivita na hlavním spoji i na AP2=bytovka.
Hlaste sem případné problémy s připojením.
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1322
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín

Re: Poruchy, vypadky, udrzba

Příspěvekod janeckovi » 15 lis 2010 (pon), 12:15

Ahoj,

po včerejší přestavbě AP mám problémy s připojením k Internetu. Dostanu se pouze na úvodní stránky portálů, např. seznam.cz, centrum.cz, jinak nikam. Nejde mně ani odesílat a přijímat pošta, nedostanu se na stránky pvfree.net, ani na wifimon AP2. Předem díky za pomoc. janeckovi
janeckovi
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 4
Registrován: 23 dub 2006 (ned), 15:22

PředchozíDalší

Zpět na 23-Krumsín

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník