Provoz, poruchy

Nově opravený panelák Žeranovská 21-25 v blízkosti rybníka

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Karlos » 17 zář 2010 (pát), 12:46

To nic nemeni na tom ze ma hodne slabej signal.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Badla » 17 zář 2010 (pát), 14:21

na zeranovske jsem nahradil v bindu 0.13 nove 37.37

zkuste a hlaste skody
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod paveldf » 21 pro 2010 (úte), 14:26

Paní Feščuková i já registrujeme v posledním měsíci poměrně dost stížností na výpadky připojení na LAN Žeranovská 21, 23 a 25. Vypadá to, že se náhodně vypínají jednotlivé porty ve switchi - všichni ostatní jedou, jeden byt má výpadek. Obvykle se to "samo" během pár hodin zase spraví. Reset switche nestačí, po nějaké době se chyba objeví zase.
Mám dojem, že odchází switch (bylo tu pár skokových výpadků proudu, třeba dostal "zabrat" a pomalu se loučí).
Vzhledem k masivní reklamní kampani Infosu, který zde už má optiku (zatímco my, jestli se nepletu, pořád ještě ne - slibováno někdy na září) máme s paní Feščukovou obavy, aby lidi nezačali k Infosu utíkat.
Dovoluji si tedy zdvořile požádat o výměnu switche.
Děkuji.
Uživatelský avatar
paveldf
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 294
Registrován: 20 úno 2006 (pon), 14:54
Bydliště: Žeranovská 23, Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Don_Carlos » 14 bře 2011 (pon), 8:33

Něco se stalo na 5GHz. Nedostanu ani přidělenou ip adresu. Mrkněte na to prosím. Díky.
Uživatelský avatar
Don_Carlos
Správa financí
 
Příspěvky: 340
Registrován: 08 led 2004 (čtv), 17:05
Bydliště: Okružní 181

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Karlos » 14 bře 2011 (pon), 10:41

Nejde cely AP, zrejme tam nejde EL.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod slezi2 » 14 bře 2011 (pon), 11:34

Už to jede.Restart pc,výměna switchů tp-link za 3com.
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1322
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Don_Carlos » 14 bře 2011 (pon), 11:48

Super, blesková práce... Díky :ok:
Uživatelský avatar
Don_Carlos
Správa financí
 
Příspěvky: 340
Registrován: 08 led 2004 (čtv), 17:05
Bydliště: Okružní 181

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod paveldf » 15 led 2015 (čtv), 20:13

Na Žeranovské opět mimo provoz. Po tom včerejšku začínám být nervózní. Fakt tu máme hackery? Nebo co se to děje, že se vždycky okolo 18:30 cosi pokazí?
Uživatelský avatar
paveldf
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 294
Registrován: 20 úno 2006 (pon), 14:54
Bydliště: Žeranovská 23, Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Kalibr » 15 led 2015 (čtv), 21:10

Problem byl na Mozartove2, akorat jsem od tama prijel.
Uz je vse ok. Je k nasrani ze i v technoligii(switch) za 7litru odchazi kondiky..


Odesláno z mého GT-I9505 pomocí Tapatalk 2
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1881
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Příspěvekod bony » 15 led 2015 (čtv), 21:21

Stejny problem byl na Mozartove 4. Prestertu vse jede jak ma ;-)
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1365
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod paveldf » 16 led 2015 (pát), 17:21

Dnes po poledni to blblo opět. Už jsem to neřešil a rovnou přepnul na O2. Nebýt Sledování televize, asi bych se tam přepnul na pořád. Škoda. Máme skvělé technologie budoucnosti a stejně je to pořád poruchové. Teď ještě aby přišlo to zpoplatnění WiFi a bude po srandě. Je tenhle svět vůbec normální?
Uživatelský avatar
paveldf
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 294
Registrován: 20 úno 2006 (pon), 14:54
Bydliště: Žeranovská 23, Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Kalibr » 16 led 2015 (pát), 17:55

paveldf píše:Dnes po poledni to blblo opět. Už jsem to neřešil a rovnou přepnul na O2. Nebýt Sledování televize, asi bych se tam přepnul na pořád. Škoda. Máme skvělé technologie budoucnosti a stejně je to pořád poruchové. Teď ještě aby přišlo to zpoplatnění WiFi a bude po srandě. Je tenhle svět vůbec normální?


Pavle, pokud se rozhoduješ odejít jen na základě toho, že ti 2x po půl hodině nejde internet tak asi nemá cenu to dál řešit..
Děláme maximum pro to aby síť fungovala bezvadně, ale věštecké koule nemáme. A technologie, které používáme nejsou žádné levné šunty, přesto odchází. Dneska se dával nový switch na Mozartovu2 a bohužel se zjistilo, že jsou nafouklé kondíky na Mozartove4 dále kontrola na Žeranovské- taky kondíky. Postupně ty switche( kondenzátory vyměníme) a bude zase dobře. opravdu nechápu to zděšení když někomu nejde 5 minut internet. Okamžitě po zjištění vyrážíme problém řešit a je jedno zda je večer, sobota, neděle.. U O2 čekáš na opravu týden- nějaké zkušenosti s O2 mám..

Přikládám pár obrázků vadných kondenzátorů po 4 letech provozu v zařízení za cca 8000Kč
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1881
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Kalibr » 16 led 2015 (pát), 22:59

paveldf píše:Teď ještě aby přišlo to zpoplatnění WiFi a bude po srandě. Je tenhle svět vůbec normální?

Osobně doufám, že to neprojde, ale...
Trochu optimismu zde: http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zajimav ... ladek.html


:amplion: "Žádný konkrétní návrh na zpoplatnění wi-fi ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu neexistuje. Chci občany ubezpečit, že dokud budu ve funkci ministra, žádné nesmyslné zpoplatnění wi-fi nedovolím,“ :idea:
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1881
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod paveldf » 21 srp 2015 (pát), 21:57

Je mi to strašně trapné, ale zase otravuji já. Zároveň se omlouvám, že jsem někdy podrážděný - zkuste si to být v kůži člověka s periodickou depresí, pro kterého je internet hlavním spojením se světem. Ale to je OT, k věci...

Asi nám tu na Žeranovské zase něco zvolna odchází. Po cca 2 - 3 minutách OK provozu dochází k výpadkům v délce 15 - 30 sekund.

Tracert funguje tak, že třeba hvězdičkuje hned tady na prvním hopu, nebo normálně ukazuje všechny hopy a pak najednou začne hvězdičkovat třeba až na konci cesty, načež si to někdy rozmyslí a doběhne, jindy ne.
Poslouchám internetové rádio (TapinRadio v1.60.1) a to reaguje na výpadky sice se zpožděním (cache), ale dost nevrle (obvykle vypadne - čas připojení vypršel, někdy se po pár sekundách chytne a hraje dál), dělají to všechny stanice, české i zahraniční.
Samozřejmě blbne i Facebook, Google Disc a hry nelze hrát prakticky vůbec (padají jak hrušky).

Tipuji to na pomalý odchod routeru nebo switche (svoje zařízení jsem vyloučil, na náhradním internetu od O2 normálně šlape).
Možná by stačil reset routeru, ale cvakat pojistkama nemíním, spíš by se možná dal pustit na dálku.

Já samozřejmě můžu přejít na O2, ale jiní ne. Tak prosím, mrkněte se na to, až bude trošku vhodnější denní doba. Díky.
Uživatelský avatar
paveldf
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 294
Registrován: 20 úno 2006 (pon), 14:54
Bydliště: Žeranovská 23, Prostějov

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod slezi2 » 21 srp 2015 (pát), 22:27

Už by to mělo být v pořádku.Našel jsem s síti zavirovaný počítač.Odpojil jsem mu přístup.
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1322
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín

PředchozíDalší

Zpět na 38, 87 -Žeranovská

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron