Provoz a poruchy internetových bran - dostupnost internetu

Jak se dostat k internetu v síti PVFree.net

Re: Problém s portem 80

Příspěvekod Badla » 07 kvě 2007 (pon), 9:36

t-alva píše:Ahoj.
Nevím jestli se můj dotaz hodí přesně do tohohle vlákna, ale snad jo.
Má taky někdo kromě mě problém s tím, že se mu nezobrazí žádná WEBová stránka? Napíše to "Stránku nelze zobrazit". Nicméně ping i tracert na ty stránky funguje (třeba na Seznam, Google). ICQ, pošta jedou. Problém je jen s WEBem.
Díky.


ano, na brane se upgradoval squid a musi se opravit konfigurace... vyckejte, behem dneska se to snad podari spravit...
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6085
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Problém s portem 80

Příspěvekod Badla » 07 kvě 2007 (pon), 10:38

Badla píše:
t-alva píše:Ahoj.
Nevím jestli se můj dotaz hodí přesně do tohohle vlákna, ale snad jo.
Má taky někdo kromě mě problém s tím, že se mu nezobrazí žádná WEBová stránka? Napíše to "Stránku nelze zobrazit". Nicméně ping i tracert na ty stránky funguje (třeba na Seznam, Google). ICQ, pošta jedou. Problém je jen s WEBem.
Díky.


ano, na brane se upgradoval squid a musi se opravit konfigurace... vyckejte, behem dneska se to snad podari spravit...


opraveno :)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6085
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Problém s portem 80

Příspěvekod Alva » 07 kvě 2007 (pon), 12:31

Badla píše:opraveno :)


Díky za dobrou práci. :wink:
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Příspěvekod catman » 29 kvě 2007 (úte), 22:39

iGW Kostelecká pomalu přestává stíhat nápor 4000 současných spojení do internetu a již se připravuje nový stroj, který by nápor měl zvládat.

Protože se ale najde stále dost těch, kteří ignorují Provozní řád a v době 16-22 stahují či odesílají jak o život, musel jsem zase dnes odstřihnout cca 6 lidí jako SOSAK a Radekpv odpojoval uživatelku, která díky zavirovanému počítači generovala tak velké množství spojení, že zahtila bránu. Pak to vypadalo, že internet vůbec nejde :-( .
http://10.133.255.3/hotsanic/netstat/connections.html 19:45 - 21:15

INTERNETOVÁ BRÁNA KOSTELECKÁ PŘEPNUTA DO OMEZENÉHO REŽIMU
Naposledy upravil catman dne 01 čer 2007 (pát), 10:41, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod ondrag » 29 kvě 2007 (úte), 22:44

catman píše:iGW Kostelecká pomalu přestává stíhat nápor 4000 současných spojení do internetu a již se připravuje nový stroj, který by nápor měl zvládat.


Chtěl jsi říct 40000 :shock: z 1850 klientských IP...

... 4000 je jen spojeních na squida (desítky až stovky http požadavků za sekundu)
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Oprava

Příspěvekod Latal » 12 čer 2007 (úte), 20:41

Prosím Vás kdy bude tem zdroj vyměněn a síť pojede bez problémů?? zatím to pořád vypadává a je to pomalé.
Latal
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 10
Registrován: 11 čer 2007 (pon), 7:25

Re: Oprava

Příspěvekod ondrag » 12 čer 2007 (úte), 20:58

Latal píše: zatím to pořád vypadává a je to pomalé.


to ale není problém brány - takže poruchy u vlastního AP, tady řádně nahlásit závadu (viz wiki)
http://wiki.pvfree.net/index.php/Hlaseni_poruch
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod catman » 16 čer 2007 (sob), 12:11

proveden úklid ve FW na iGW Ohrozim. Případnou nefunkčnost služeb nebo nedostupnost "něčeho" reportujte sem nebo do vlákna svých AP.

za chvíli podobný osud stihne i iGW Kostelecká....
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod lyon667 » 16 čer 2007 (sob), 12:28

No, vysledek je zatim takovy, ze mi jede akorat proxy, ale zadne prime spojeni ven. Neumazal jsi z toho firwallu trochu moc?


AHA: kterej sikula dal jako prvni pravidlo tohle?

Kód: Vybrat vše
$IPTABLES -A FORWARD -i $LAN1_IFACE -s 10.133.33.0/24 -j DROP
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4508
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod catman » 16 čer 2007 (sob), 12:35

proto jsem chtěl případně reporty...
Procházel jsem 80% routerů v síti a mohlo se stát, že mi někde něco uniklo, nebo jsem se uklepnul, nejsem Mr.Neomylný :roll:

mimochodem jsi neměl specifikované streety na Merlinovi a pro Podhájí jsi zase rozsahy nevyrobil vůbec
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod catman » 16 čer 2007 (sob), 13:51

catman píše:proveden úklid ve FW na iGW Ohrozim. Případnou nefunkčnost služeb nebo nedostupnost "něčeho" reportujte sem nebo do vlákna svých AP.


také na iGW Kostelecká proveden úklid ve firewallu. Případné chyby/nedostupnost "něčeho" reportujte sem nebo do vlákna AP .
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Porucha

Příspěvekod Franta61 » 17 črc 2007 (úte), 14:25

Nevím co se stalo, snad někdo ze správců najde chvilku a napíše kde je chyba, zda je to na IGW Kostelecká nebo někde mimo naši síť, jednoduše jsme bez konektivity.
Edit: Podle posledních informací se na opravě pracuje závada je na IGW Kostelecká
Franta61
 

Re: Porucha

Příspěvekod ondrag » 17 črc 2007 (úte), 14:55

Franta61 píše:Nevím co se stalo, snad někdo ze správců najde chvilku a napíše kde je chyba, zda je to na IGW Kostelecká nebo někde mimo naši síť, jednoduše jsme bez konektivity.
Edit: Podle posledních informací se na opravě pracuje závada je na IGW Kostelecká


opraveno
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod radekpv » 17 črc 2007 (úte), 21:30

Od soboty nebo neděle mi nejede voip brána s adresou 10.133.2.11, přitom rozsah je na FW povolený.
Minulou středu (11.7) jsem řešil problémy jednoho připojeného z knihařské - na kostelecké byla chybka v rozsahu pro okružní, ale navíc jsem si všiml, že je nastaven rozsah pro okružní jinak v ohrozimi a jinak na kostelcké.
Je reálné, aby se soubor firewallu slepoval ze tří souborů, kdě začátek a konec by byl jediněčný pro každou bránu a prostředek (povolené rozsahy) byl stejný?
EDIT:Přehodil jsem si si na voip bránu adresu 10.133.2.9 a brána jede :-(
Už ve středu jsem zaregistroval na kostelecké, že iptables -L nevypsal všechna praviidla.
Naposledy upravil radekpv dne 17 črc 2007 (úte), 21:57, celkově upraveno 2
radekpv
 

Příspěvekod ondrag » 17 črc 2007 (úte), 21:48

radekpv píše:Je reálné, aby se soubor firewallu slepoval ze tří souborů, kdě začátek a konec by byl jediněčný pro každou bránu a prostředek (povolené rozsahy) byl stejný?

Ano, mám to v plánu - následně export pro firewall (trochu jinak než pro squid, ale dost podobně)

radekpv píše:Už ve středu jsem zaregistroval na kostelecké, že iptables -L nevypsal všechna praviidla.

To těžko
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

PředchozíDalší

Zpět na Základní informace o internetu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron