Max. velikost uploadu

Jak se dostat k internetu v síti PVFree.net

Příspěvekod david » 19 kvě 2006 (pát), 22:45

catman píše:
JIRKAS píše:jak to tady čtu tak z toho nejsem moc chytrej. Snažil sem se upnout asi 70 MB velkej soubor, a na konci to napíše chybu! (RapidUp) stejně tak přes prohlížeč ale tam neni množstvi dat. Tak jak to mám provist abych to tam dostal??? Jde to vubec?


Psl zde už Ondrag: přes port 80 směrem ven je upload omezen na 10MB..

ftp má port 80? ...nemá :wink:


Jinými slovy, přes webovou stránku můžeš odeslat max. 10MB

Pokud chceš odesílat větší balík dat, měl bys použít FTP nebo podobný protokol.
Možná by mohlo fungovat odesílání přes programy typu ICQ, Skype apod,
Uživatelský avatar
david
Aktivně činný freeneťák
Aktivně činný freeneťák
 
Příspěvky: 1257
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15

Příspěvekod neighbour » 19 kvě 2006 (pát), 23:11

david píše:Možná by mohlo fungovat odesílání přes programy typu ICQ, Skype apod,

uvnitr site po icq mam overeny neco malo pres 100MB, beztak to nebude nijak omezeny...
neighbour
 

Příspěvekod Alva » 20 kvě 2006 (sob), 14:50

Tak ICQ jede jen v síti, pokud vím.
FTP by šlo, ale co když nejsou oba uživatelé ve stejnou chvíli ON-LINE? Co pak? A někde to třeba ani nejde zřidit si FTP (třeba ve škole, v práci...).
Nebo třeba si hodit něco na Rapid a potom si to můžu stáhnout odkudkoliv.
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Příspěvekod moogr » 20 kvě 2006 (sob), 17:50

Ja myslim, ze jede ICQ i mimo sit. :idea:
moogr
 

Příspěvekod catman » 20 kvě 2006 (sob), 19:15

server login.icq.com je zcela jistě mimo naši síť ( zatím :lol: )

ale v síti máme např. komunikační server jabber.pvfree.net prográmek pro Jabbera umí i komunikovat s ICQ

Jabber má tu výhodu, že jede uvnitř sítě a je dostupný i z venku, ale konektivitu do inetu nutně nepotřebuje
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Karlos » 20 kvě 2006 (sob), 19:16

V siti PVFREE nejede server ICQ,jen jabber.
To jen pro upresneni.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod morpheus » 20 kvě 2006 (sob), 19:17

a proc hned instalovat a spoustet vlastni ftp server na stroji ze ktereho jste prave pripojeni? navic v siti pvfree, kde predpokladam s neverejnou ip

dnes uz preci neni vubec zadny problem si nekde zridit vlastni ucet s www + ftp pristupem, za nejaky drobny peniz prip. uplne zdarma, napr. free ucet 500 mb na www.pipni.cz - neni to na velky traffic dat, ale tu a tam nahrat/smazat nejaky ten xx mb soubor neni problem
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod Alva » 20 kvě 2006 (sob), 19:43

moogr píše:Ja myslim, ze jede ICQ i mimo sit. :idea:

Pardon za špatné vyjádření. Já myslel přenos dat, že jde jen v síti.
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Příspěvekod neighbour » 20 kvě 2006 (sob), 19:48

catman píše:server login.icq.com je zcela jistě mimo naši síť ( zatím :lol: )

jo, ale kdyz posilas soubor p2p, tak spojeni jede jen v ramci site, do internetu nic... asi sem to predtim spatne napsal... jinak login.icq.com byval (a ted nejspis taky) v anglii
neighbour
 

Příspěvekod Alva » 20 kvě 2006 (sob), 19:53

morpheus píše:dnes uz preci neni vubec zadny problem si nekde zridit vlastni ucet s www + ftp pristupem, za nejaky drobny peniz prip. uplne zdarma, napr. free ucet 500 mb na www.pipni.cz - neni to na velky traffic dat, ale tu a tam nahrat/smazat nejaky ten xx mb soubor neni problem


No jo, ale už je to zase něco zřizovat. Když to hodím třeba na Rapid, tak můžu hned, teď a nic nezřizovat.
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

Příspěvekod morpheus » 20 kvě 2006 (sob), 20:05

jak chces, tak si to davej na rapid ;)
u vlastniho ftp uctu nemusis hodinu cekat na ticket, nejsi omezen velikosti a poctem stazenych souboru, je mozny resume download...
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod JIRKAS » 20 kvě 2006 (sob), 20:29

když viš jak na to tak čekat nemusiš ;-) ale s tim navazováním down máš pravdu
Uživatelský avatar
JIRKAS
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 272
Registrován: 25 bře 2006 (sob), 19:43
Bydliště: Přemky

Příspěvekod catman » 20 kvě 2006 (sob), 21:00

morpheus píše:a proc hned instalovat a spoustet vlastni ftp server na stroji ze ktereho jste prave pripojeni? navic v siti pvfree, kde predpokladam s neverejnou ip

dnes uz preci neni vubec zadny problem si nekde zridit vlastni ucet s www + ftp pristupem, za nejaky drobny peniz prip. uplne zdarma, napr. free ucet 500 mb na www.pipni.cz - neni to na velky traffic dat, ale tu a tam nahrat/smazat nejaky ten xx mb soubor neni problem

pokud to chce využít hlavně uvnitř sítě, je to naopak vhodné řešení - proč zřizovat účet na pipni, když potřebuje vlastnit svoji doménu-bez ní je ti pipni k ničemu , jednoduše spustí např U-serv, nastaví oprávnění a jede. Já mám veřejnou IP, takže umí jak z vnitřní sítě, tak i z veřejné sítě.

FTP prostor venku zatíží bránu dvakrát - při uploadu a pak při downloadu, ale server spuštěný uvnitř sítě nezatěžuje internetovou bránu vůbec.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod morpheus » 20 kvě 2006 (sob), 22:53

ano, samozrejme, pokud se bavime o situaci kdy odesilatel i prijemce jsou uvnitr site, neni duvod, aby data putovala pres igw tam a zpet, na vymenu dat uvnitr site poslouzi stejne dobre dc hub, ten kdo zvladne nakonfigurovat a spravovat ftp server zvladne snadno nastaveni dc klienta, pokud nechce aby si nasdilena data precetl kazdy muze je zasifrovat, zkomprimovat pod heslem...

vratme se ale zpet k avizovane situaci kdy nekdo uvnitr site, nema verejnou ip adresu a chce predat "vetsi" objem dat nekomu mimo sit pvfree, jake ma moznosti?
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod Alva » 21 kvě 2006 (ned), 10:38

morpheus píše:jak chces, tak si to davej na rapid ;)


No jo, já bych to dal na Rapid, ale když je UPload omezen ma 10 MB, tak jak to mám udělat, když je soubor větší?
Uživatelský avatar
Alva
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 347
Registrován: 20 kvě 2005 (pát), 19:14

PředchozíDalší

Zpět na Základní informace o internetu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků