Stránka 2 z 4

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2006 (pát), 22:45
od david
catman píše:
JIRKAS píše:jak to tady čtu tak z toho nejsem moc chytrej. Snažil sem se upnout asi 70 MB velkej soubor, a na konci to napíše chybu! (RapidUp) stejně tak přes prohlížeč ale tam neni množstvi dat. Tak jak to mám provist abych to tam dostal??? Jde to vubec?


Psl zde už Ondrag: přes port 80 směrem ven je upload omezen na 10MB..

ftp má port 80? ...nemá :wink:


Jinými slovy, přes webovou stránku můžeš odeslat max. 10MB

Pokud chceš odesílat větší balík dat, měl bys použít FTP nebo podobný protokol.
Možná by mohlo fungovat odesílání přes programy typu ICQ, Skype apod,

PříspěvekNapsal: 19 kvě 2006 (pát), 23:11
od neighbour
david píše:Možná by mohlo fungovat odesílání přes programy typu ICQ, Skype apod,

uvnitr site po icq mam overeny neco malo pres 100MB, beztak to nebude nijak omezeny...

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 14:50
od Alva
Tak ICQ jede jen v síti, pokud vím.
FTP by šlo, ale co když nejsou oba uživatelé ve stejnou chvíli ON-LINE? Co pak? A někde to třeba ani nejde zřidit si FTP (třeba ve škole, v práci...).
Nebo třeba si hodit něco na Rapid a potom si to můžu stáhnout odkudkoliv.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 17:50
od moogr
Ja myslim, ze jede ICQ i mimo sit. :idea:

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 19:15
od catman
server login.icq.com je zcela jistě mimo naši síť ( zatím :lol: )

ale v síti máme např. komunikační server jabber.pvfree.net prográmek pro Jabbera umí i komunikovat s ICQ

Jabber má tu výhodu, že jede uvnitř sítě a je dostupný i z venku, ale konektivitu do inetu nutně nepotřebuje

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 19:16
od Karlos
V siti PVFREE nejede server ICQ,jen jabber.
To jen pro upresneni.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 19:17
od morpheus
a proc hned instalovat a spoustet vlastni ftp server na stroji ze ktereho jste prave pripojeni? navic v siti pvfree, kde predpokladam s neverejnou ip

dnes uz preci neni vubec zadny problem si nekde zridit vlastni ucet s www + ftp pristupem, za nejaky drobny peniz prip. uplne zdarma, napr. free ucet 500 mb na www.pipni.cz - neni to na velky traffic dat, ale tu a tam nahrat/smazat nejaky ten xx mb soubor neni problem

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 19:43
od Alva
moogr píše:Ja myslim, ze jede ICQ i mimo sit. :idea:

Pardon za špatné vyjádření. Já myslel přenos dat, že jde jen v síti.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 19:48
od neighbour
catman píše:server login.icq.com je zcela jistě mimo naši síť ( zatím :lol: )

jo, ale kdyz posilas soubor p2p, tak spojeni jede jen v ramci site, do internetu nic... asi sem to predtim spatne napsal... jinak login.icq.com byval (a ted nejspis taky) v anglii

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 19:53
od Alva
morpheus píše:dnes uz preci neni vubec zadny problem si nekde zridit vlastni ucet s www + ftp pristupem, za nejaky drobny peniz prip. uplne zdarma, napr. free ucet 500 mb na www.pipni.cz - neni to na velky traffic dat, ale tu a tam nahrat/smazat nejaky ten xx mb soubor neni problem


No jo, ale už je to zase něco zřizovat. Když to hodím třeba na Rapid, tak můžu hned, teď a nic nezřizovat.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 20:05
od morpheus
jak chces, tak si to davej na rapid ;)
u vlastniho ftp uctu nemusis hodinu cekat na ticket, nejsi omezen velikosti a poctem stazenych souboru, je mozny resume download...

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 20:29
od JIRKAS
když viš jak na to tak čekat nemusiš ;-) ale s tim navazováním down máš pravdu

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 21:00
od catman
morpheus píše:a proc hned instalovat a spoustet vlastni ftp server na stroji ze ktereho jste prave pripojeni? navic v siti pvfree, kde predpokladam s neverejnou ip

dnes uz preci neni vubec zadny problem si nekde zridit vlastni ucet s www + ftp pristupem, za nejaky drobny peniz prip. uplne zdarma, napr. free ucet 500 mb na www.pipni.cz - neni to na velky traffic dat, ale tu a tam nahrat/smazat nejaky ten xx mb soubor neni problem

pokud to chce využít hlavně uvnitř sítě, je to naopak vhodné řešení - proč zřizovat účet na pipni, když potřebuje vlastnit svoji doménu-bez ní je ti pipni k ničemu , jednoduše spustí např U-serv, nastaví oprávnění a jede. Já mám veřejnou IP, takže umí jak z vnitřní sítě, tak i z veřejné sítě.

FTP prostor venku zatíží bránu dvakrát - při uploadu a pak při downloadu, ale server spuštěný uvnitř sítě nezatěžuje internetovou bránu vůbec.

PříspěvekNapsal: 20 kvě 2006 (sob), 22:53
od morpheus
ano, samozrejme, pokud se bavime o situaci kdy odesilatel i prijemce jsou uvnitr site, neni duvod, aby data putovala pres igw tam a zpet, na vymenu dat uvnitr site poslouzi stejne dobre dc hub, ten kdo zvladne nakonfigurovat a spravovat ftp server zvladne snadno nastaveni dc klienta, pokud nechce aby si nasdilena data precetl kazdy muze je zasifrovat, zkomprimovat pod heslem...

vratme se ale zpet k avizovane situaci kdy nekdo uvnitr site, nema verejnou ip adresu a chce predat "vetsi" objem dat nekomu mimo sit pvfree, jake ma moznosti?

PříspěvekNapsal: 21 kvě 2006 (ned), 10:38
od Alva
morpheus píše:jak chces, tak si to davej na rapid ;)


No jo, já bych to dal na Rapid, ale když je UPload omezen ma 10 MB, tak jak to mám udělat, když je soubor větší?