poruchy, výpadky

AP v Žešově

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod ondrag » 28 dub 2009 (úte), 9:47

Odstávka elektrické energie:

Dne 30. 04. 2009 od 07:30 do 14:30 vypnutá oblast Prostějov a Žešov - autosalon Škoda, čerpací stanice a prodejna u autosalonu Škoda, Brněnská 81 - prodejna, obřadní síň, mýtná brána u hřbitova, celá obec Žešov včetně podnikatelských subjektů, čerpací stanice u dálnice "Žešovský kopec".
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8287
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Badla » 28 dub 2009 (úte), 15:02

ondrag píše:Odstávka elektrické energie:

Dne 30. 04. 2009 od 07:30 do 14:30 vypnutá oblast Prostějov a Žešov - autosalon Škoda, čerpací stanice a prodejna u autosalonu Škoda, Brněnská 81 - prodejna, obřadní síň, mýtná brána u hřbitova, celá obec Žešov včetně podnikatelských subjektů, čerpací stanice u dálnice "Žešovský kopec".

kluci budou konecne zapojovat to solarko, co se stavi nad benzinkou :)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6084
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Karlos » 15 čer 2010 (úte), 9:32

Od: 15.06.2010 07:30 Do: 15.06.2010 14:00


Vypnutá oblast:
Odběratelská trafostanice Pv Neokom Imex - Pv auto, ČS PHM Avanti, autosalon Chevrolet autobazar, TOMICO prodejna čtyřkolek( obřadní síň. Odběratelská trafostanice Žešov ZD (č. 300679) - VYPNUTÍ SE NETÝKÁ DOMÁCNOSTÍ výrobna - FVE Žešovský kopec, celá obec Žešov vč. všech podnikatelských subjektů,
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Karlos » 25 lis 2011 (pát), 15:21

Na AP Hospoda odesel PC, pristup tam bohuzel je az vecer takze driv k oprave nedojde.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod trunda » 12 pro 2017 (úte), 0:12

Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda se prováděly nějaké změny na AP Žešov bytovka. Mám tam připojeného strýce na 2,4GHz (dvě zařízení - PC nahoře, PC dole). Někdy minulý týden, tuším že ve středu jim na PC1 přestal jít internet. PC2 na sebe nenechal dlouho čekat a asi v sobotu přestal jít internet i tam. Obě zařízení jsou připojena přímo do AP na půdě. Nastaveno DHCP v obou zařízeních, ale IP adresa nebyla přidělena ani jednomu. Na PC1 se mi dnes po nastavení statické IP adresy povedlo připojit do internetu. Poté jsem zvolil DHCP a byla mi přidělena IP adresa již automaticky. Bohužel na PC2 se mi přidělení adresy pomocí DHCP nepovedlo rozchodit, tak jsem ji nastavil na statickou a internet běží. Nicméně toto nastavení není správné a asi bude někde chyba. Zajímalo by mě tedy, kde může být problém? Může někdo zkontrolovat AP na bytovce na dálku jestli je vše OK? Případně v čem by mohl být problém u nás?

Děkuji za jakékoliv rady
trunda
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 2
Registrován: 11 pro 2017 (pon), 21:32

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod masterpaja » 13 pro 2017 (stř), 16:06

trunda píše:Zdravím,

chtěl bych se zeptat, zda se prováděly nějaké změny na AP Žešov bytovka. Mám tam připojeného strýce na 2,4GHz (dvě zařízení - PC nahoře, PC dole). Někdy minulý týden, tuším že ve středu jim na PC1 přestal jít internet. PC2 na sebe nenechal dlouho čekat a asi v sobotu přestal jít internet i tam. Obě zařízení jsou připojena přímo do AP na půdě. Nastaveno DHCP v obou zařízeních, ale IP adresa nebyla přidělena ani jednomu. Na PC1 se mi dnes po nastavení statické IP adresy povedlo připojit do internetu. Poté jsem zvolil DHCP a byla mi přidělena IP adresa již automaticky. Bohužel na PC2 se mi přidělení adresy pomocí DHCP nepovedlo rozchodit, tak jsem ji nastavil na statickou a internet běží. Nicméně toto nastavení není správné a asi bude někde chyba. Zajímalo by mě tedy, kde může být problém? Může někdo zkontrolovat AP na bytovce na dálku jestli je vše OK? Případně v čem by mohl být problém u nás?

Děkuji za jakékoliv rady

Dobrý den,
žádné práce a nastavení se neprováděli.
Je sice hezké, že tam máte strýce ale nevíme jak se jmenuje nebo jaká je adresa, vaše jméno také neznáme. Jako problém bych viděl už od počátku frekvenci 2,4 GHz , tyto staré zařízení již dosluhují takže je možné, že již správně nefungují, v tom bych viděl problém. Řešení je přejít na 5 GHz, koupil bych anténu PowerBeam M5 300 a provedl připojení.
S pozdravem
Pavel Študent
Uživatelský avatar
masterpaja
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 677
Registrován: 06 led 2010 (stř), 20:15
Bydliště: Určice 296

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod trunda » 13 pro 2017 (stř), 17:17

Dobrý den,
chování 2,4GHz zařízení pokud dosluhují neznám, ale ještě před výpadkem vše fungovalo a najednou to nebylo schopno jednomu PC přidělit ani IP. Teď si uvědomuji, že ani nevím jestli jste myslel dosluhující zařízení na bytovce nebo u strýce?

ID člena je 1589. IP klienta 10.133.41.165, IP počítačů 10.133.41.135 a 10.133.41.153.

Samozřejmě jsem počítal s tím, že budete potřebovat nějaké informace, jen mě nejprve zajímalo, jestli nebyla nějaká změna na bytovce.
Díval jsem se, že anténa stojí cca 1500,- ... za vaše služby požadujete jakou odměnu?

A pokud bych chtěl provést připojení sám, tak předpokládám, že musím zadat novou žádost o připojení. Ale bohužel v IS pfvree jsem nenašel nikde možnost jak ji vytvořit. Jen prázdný seznam žádostí o připojení.

S pozdravem
L.Trunečka
trunda
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 2
Registrován: 11 pro 2017 (pon), 21:32

Re: poruchy, výpadky

Příspěvekod Kalibr » 13 pro 2017 (stř), 17:48

trunda píše:Dobrý den,
chování 2,4GHz zařízení pokud dosluhují neznám, ale ještě před výpadkem vše fungovalo a najednou to nebylo schopno jednomu PC přidělit ani IP. Teď si uvědomuji, že ani nevím jestli jste myslel dosluhující zařízení na bytovce nebo u strýce?

ID člena je 1589. IP klienta 10.133.41.165, IP počítačů 10.133.41.135 a 10.133.41.153.

Samozřejmě jsem počítal s tím, že budete potřebovat nějaké informace, jen mě nejprve zajímalo, jestli nebyla nějaká změna na bytovce.
Díval jsem se, že anténa stojí cca 1500,- ... za vaše služby požadujete jakou odměnu?

A pokud bych chtěl provést připojení sám, tak předpokládám, že musím zadat novou žádost o připojení. Ale bohužel v IS pfvree jsem nenašel nikde možnost jak ji vytvořit. Jen prázdný seznam žádostí o připojení.

S pozdravem
L.Trunečka


Dobrý den,
zařízení na bytovce je kompletně nové, rekonstrukce AP byla provedena zároveň s rekonstrukcí střechy na bytovce...
Jinak při připojení nového zařízení do sítě postupujte podle instrukcí, které Vám budou vyskakovat na obrazovce.
Pokud dodržíte postup, který Vám bude IS vypisovat, provede Vás to až do vytvoření žádosti o připojení.
v případě problému můžete kontaktovat Helplinku- 588207234
Povolené zařízení PowerBeam M5 300 stojí cca 2000,-Kč
P.
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1923
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Předchozí

Zpět na 41-Žešov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron