Poruchy

Zprávy kolem konektivity, výstavby a provozu internetových bran

Re: Poruchy

Příspěvekod Badla » 06 lis 2014 (čtv), 4:56

jeste by to chtelo pridat grafy pro druhou linku na www.nfx.cz ;) http://www.nfx.cz/grafy/PVFree/
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Re: Poruchy

Příspěvekod morpheus » 06 lis 2014 (čtv), 12:26

prislibeno...
Kód: Vybrat vše
11:22:40 <morpheus_pvfree> _8AN_, danysek kdo ma na starosti web nfx.cz ?
11:23:04 <danysek> _8AN_ urcite ne :)
11:23:05 <morpheus_pvfree> chteli bychom pridat grafy pro druhou linku z prostejova do prahy http://www.nfx.cz/grafy/PVFree/
11:23:24 <danysek> to tam pridam... vecer, jsem na jihu Cech
11:23:31 <morpheus_pvfree> ok, diky moc
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Re: Poruchy

Příspěvekod Karlos » 01 led 2015 (čtv), 13:10

Co se zase deje s branou? Nikde ani carka, jestli je to porucha nebo si někdo zase hraje.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Poruchy

Příspěvekod slezi2 » 01 led 2015 (čtv), 13:27

Kód: Vybrat vše
[1834139.364098] nf_conntrack: table full, dropping packet.
[1834156.588686] nf_conntrack: table full, dropping packet.
[1834156.610877] nf_conntrack: table full, dropping packet.
[1834156.625517] nf_conntrack: table full, dropping packet.
[1834156.636047] nf_conntrack: table full, dropping packet.
[1834158.086175] nf_conntrack: table full, dropping packet.
[1834158.585071] nf_conntrack: table full, dropping packet.


Opraveno,zvětšena tabulka.
slezi2
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1321
Registrován: 08 bře 2009 (ned), 14:46
Bydliště: Krumsín

Re: Poruchy

Příspěvekod ohrozimak » 09 led 2015 (pát), 21:23

Čau klucíí nevím jestli to patří zrovna sem ale nějak nefakčí spojení směr Prágl ? to tam někdo vytáhl ze země optiku nebo Islámisti nám to překopli ? Muže na to někdo kuknout ?

Jinak mi to píše tohle:

Pozor - jste připojen neznámým zařízením !
Surprised Příčina:
používáte zařízení, které není evidováno v informačním systému FreenetIS


Posílám tracert na nix .

Výpis trasy k nix.cz [195.47.235.3]
s nejvýše 30 směrováními:

1 < 1 ms < 1 ms < 1 ms ----------
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.133.2------
3 2 ms 2 ms 2 ms 10.133.22.65
4 5 ms 6 ms 4 ms 10.133.28.1
5 4 ms 4 ms 5 ms 10.133.31.242
6 5 ms 4 ms 5 ms 10.133.31.1
7 6 ms 9 ms 6 ms 10.133.5.254
8 8 ms 6 ms 6 ms eth.igw2.pvfree.net [10.133.224.15]
9 * * * Vypršel časový limit žádosti.
10 * * * Vypršel časový limit žádosti.
11 * * * Vypršel časový limit žádosti.
12 * * * Vypršel časový limit žádosti.
13 * * * Vypršel časový limit žádosti.
14 * * * Vypršel časový limit žádosti.
15 * * * Vypršel časový limit žádosti.
16 * * * Vypršel časový limit žádosti.
17 * * * Vypršel časový limit žádosti.
18 * * * Vypršel časový limit žádosti.
19 * * * Vypršel časový limit žádosti.
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Poruchy

Příspěvekod Karlos » 09 led 2015 (pát), 21:31

Tak to je jasny, pokud ti to pise ze se pripojujes neregistrovanym zarizeni tak te brana nepusti do internetu. :oD :ok:
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Poruchy

Příspěvekod ohrozimak » 09 led 2015 (pát), 21:38

Karlos píše:Tak to je jasny, pokud ti to pise ze se pripojujes neregistrovanym zarizeni tak te brana nepusti do internetu. :oD :ok:

No jo Kájo ale já se připojuji furt tím sanám rádiem co mám povolený -- ALE ? možná se podrbalo něco tady po cestě jestli to má vliv ? v 17.00 vypadla na hodinu elektrika a když se to pokoušeli zapínt bylo to jak na diskošce žárovky blikaly a zapli to až po té hodině nakonec . Nemohlo dostat AP na prdel tím blikáním a tím pádem mi to nejde ? nevím jen mě to tak napadlo .Mrkni na to prosím -- Díky moc .
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Poruchy

Příspěvekod Karlos » 09 led 2015 (pát), 21:53

Mrknu na to.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Poruchy

Příspěvekod Karlos » 09 led 2015 (pát), 21:55

Zkus ted.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7607
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Poruchy

Příspěvekod ohrozimak » 09 led 2015 (pát), 21:56

Karlos píše:Mrknu na to.



Jejda už to jede --- Kájo moc díky :yeahyeah: :ok:
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Poruchy

Příspěvekod Kalibr » 09 led 2015 (pát), 22:05

ohrozimak píše:Čau klucíí nevím jestli to patří zrovna sem ale nějak nefakčí spojení směr Prágl ? to tam někdo vytáhl ze země optiku nebo Islámisti nám to překopli ? Muže na to někdo kuknout ?

Jinak mi to píše tohle:

Pozor - jste připojen neznámým zařízením !
Surprised Příčina:
používáte zařízení, které není evidováno v informačním systému FreenetIS

Miro a proč si pořádně nepřečteš tu hlášku, kterou ti to píše, pokud jsi měl naklonovanou MAC adresu(nebo se změnil mód- třeba z NATU na BRIDGE) ve svém zařízení a po tom blikání se vyresetovalo tak je to jasné, ale pořád pokud bys postupoval podle toho co je napsáno v té hlášce tak bys to rozchodil, nebo je tam něco špatně napsáno?
Zajímá mě to, můžeme na té hlášce něco upravit, změnit...
Naposledy upravil Kalibr dne 09 led 2015 (pát), 22:19, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1871
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Re: Poruchy

Příspěvekod Kalibr » 09 led 2015 (pát), 22:08

ohrozimak píše:
Karlos píše:Mrknu na to.



Jejda už to jede --- Kájo moc díky :yeahyeah: :ok:


Kájo a ty můžeš napsat proč to nefungovalo, nešlo to normální uživatelskou cestou.
Je opravdu nutné to dělat "jinak"?
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1871
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Re: Poruchy

Příspěvekod catman » 09 led 2015 (pát), 22:09

Karlos píše:Zkus ted.

a ted napiš, co s tím bylo
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12194
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Poruchy

Příspěvekod ohrozimak » 09 led 2015 (pát), 22:19

Kalibr píše:
ohrozimak píše:
Karlos píše:Mrknu na to.



Jejda už to jede --- Kájo moc díky :yeahyeah: :ok:


Kájo a ty můžeš napsat proč to nefungovalo, nešlo to normální uživatelskou cestou.
Je opravdu nutné to dělat "jinak"?


Kalibr -- tak já si toho nevšim nějak že mi něco nesedí v rádiu ale dával sem pak rači i restart rádia kdyby bylo kouslý ale taky to nepomohlo pak sem psal sem do fora a Kaja na to kukl a už to jede.
Pak sem zjistil že mi neseděla adresa v nastavení rádia --- Wan IP:XXX221 tahle byla když to zlobilo a ted mám tu pravou co mám mít , jen nevím proč se to tak samo rozdrbalo a změnilo ?

PS:Hlavně si nic nevyčítejte ,vždyt můžem být všeci rádi že se najde někdo kterej na to mrkne a opraví - Díky .
Uživatelský avatar
ohrozimak
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 752
Registrován: 05 pro 2004 (ned), 16:19
Bydliště: Perníková chaloupka - Hamry

Re: Poruchy

Příspěvekod Kalibr » 09 led 2015 (pát), 22:35

ohrozimak píše:
Kalibr píše:
ohrozimak píše:

Jejda už to jede --- Kájo moc díky :yeahyeah: :ok:


Kájo a ty můžeš napsat proč to nefungovalo, nešlo to normální uživatelskou cestou.
Je opravdu nutné to dělat "jinak"?


Kalibr -- tak já si toho nevšim nějak že mi něco nesedí ale dával sem pak rači i restart rádia kdyby bylo kouslý ale taky to nepomohlo pak sem psal sem do fora a Kaja na to kukl a už to jede.
Díval sem se že mi neseděla adresa --- Wan IP:221 tahle byla když to zlobilo a ted mám tu pravou co mám mít , jen nevím proč se to tak samo rozdrbalo a změnilo ?

PS:Hlavně si nic nevyčítejte ,vždyt můžem být všeci rádi že se najde někdo kterej na to mrkne a opraví - Díky .

Ale tady opravdu nejde vůbec o nějaké vyčítání, jen mě prostě zajímá proč to nešlo odstranit standardní cestou, nebo co se dá na té hlášce zpřehlednit, prostě jak to udělat jednodušší pro normální uživatele.
Je to jeden z důvodů proč se nový IS zaváděl, stálo a stojí to spoustu času, myslím jeho zdokonalování.
Po té spoustě času co do toho všichni dávají mě mrzí, že je pro někoho problém přečíst a nechat se navádět informativní stránkou, která vyskočí....
Myslím to obecně tak to prosím nevztahuj na sebe :ok:
Jsem rád, že ti to Kája rozjel, jen mám potřebu zpětné vazby.
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1871
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

PředchozíDalší

Zpět na Internetové brány - iGW

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron