Rychlost

Přístupové body v Hluchově

Rychlost

Příspěvekod miki78 » 27 zář 2008 (sob), 22:17

Zdravím rád bych se zeptal ,pročpak má Hluchov maximum rychlosti minimálně 2 krát menší ,než ostatních free.netáku ... je něco špatného v hardware sítě ,či je to normál ... dá se nějak pomoci ,vyladit ,zmněnit at to tu frčí ... :cry:
Uživatelský avatar
miki78
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 415
Registrován: 31 srp 2007 (pát), 16:15
Bydliště: Hluchov 78

Příspěvekod catman » 27 zář 2008 (sob), 22:43

Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

porucha ...hmm

Příspěvekod miki78 » 28 zář 2008 (ned), 20:12

nevím jestly jeto porucha či ne ,vono to teda jako skoro nikonu nevadí ... jen mně štve proč to tu jede méně než jinde za stejnej členskej příspěvek ???
Jinak co to posledně ONDRAG skoukl tak to frčelo ,od předělání Hluchov - centrum na YRNE už jede jen takhle ....

Příkaz PING na info.nix.cz [195.47.235.3] s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=15ms TTL=83
Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=13ms TTL=83
Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=10ms TTL=83
Odpověď od 195.47.235.3: bajty=32 čas=12ms TTL=83
Příkaz PING na 10.133.255.3 s délkou 32 bajtů:


Příkaz PING na 10.133.255.3 s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=8ms TTL=57
Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=42ms TTL=57
Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=11ms TTL=57
Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=5ms TTL=57
Uživatelský avatar
miki78
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 415
Registrován: 31 srp 2007 (pát), 16:15
Bydliště: Hluchov 78

Příspěvekod catman » 28 zář 2008 (ned), 21:58

Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Kvicala.R » 28 zář 2008 (ned), 22:11

Muj vysledek..
Kód: Vybrat vše
Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=12ms TTL=54
Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=12ms TTL=54
Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=11ms TTL=54
Odpověď od 10.133.255.3: bajty=32 čas=18ms TTL=54

Tak to nám to jede stejně 8) Asi není co řešit....

Do sledování úrovně signálu na AP sem přidal Tebe a potenciálního rušitele:
Kód: Vybrat vše
Tx 3 0 0 717195 Rx 161559 104515 127072 243145 B1200Asus

Rychlost není závislá pouze na velikosti pingu - sem tam zkus nahlídnout do wifimonu tady a podívej se na pakety u jednotlivých uživatelů v rychlostech - ideálně by vše mělo být v zeleném (pouze ideální stav). O wifimonu se dočteš tady. Pridal sem sledovanyi urovne tveho zarizeni (modra linka) a zarizeni B1200 (zelena linka). Zkus vysledovat chovani pripojeni v zavislosti na kvalite signalu tveho a kolegova.. naleznes zde.

Restartl sem sekly hotsanic a podival se do logu..
Jak se tak divam, asi by prospelo doplnit nejakou tu RAM
Kód: Vybrat vše
MemTotal:        58480 kB
MemFree:          3580 kB
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

ram

Příspěvekod miki78 » 02 říj 2008 (čtv), 22:06

nějakou RAM doplnit ,nu nákou doma navíc mám ,nevím přesně kterej typ ,mrknu a písnu jesti to něčemu pomůže ... :?

... jinak nehlásím problem s rychlostí ,jen se mi nelíbí aktuální rychlost vůči ostatním členům ... :pvfree2:
Uživatelský avatar
miki78
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 415
Registrován: 31 srp 2007 (pát), 16:15
Bydliště: Hluchov 78

Re: ram

Příspěvekod Kvicala.R » 02 říj 2008 (čtv), 23:38

miki78 píše:
... jinak nehlásím problem s rychlostí ,jen se mi nelíbí aktuální rychlost vůči ostatním členům ... :pvfree2:

Vidim stahovani 200K neni zase tak spatny. Ono bohuzel asi z 2G4 o moc vic s tim poctem klientu neprovedes. jeste zkusim mrknout na spoje na branu, nejak se mi nepozdavaji, nekde na trase bude chybka..
Kód: Vybrat vše
hluchov_centr-yrne:~# wget -O /var/www/test.txt 10.133.255.3/test.txt
0% [                                     ] 715,029       55.78K/s    ETA 45:13

pritom

Kód: Vybrat vše
hluchov_centr-yrne:~# wget -O /var/www/test.txt 10.133.44.44/test.txt
3% [>                                    ] 1,903,504      1.12M/s    ETA 00:41
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod Kvicala.R » 03 říj 2008 (pát), 0:12

Tak chybka pravdepodobne na kost.. Alcoma protlaci na 255.10 pres 3M, ale na 255.3 pouze 60k :(
Pritom mezi stroji na Kost to neni tak hrozny... Ale na LAN to teda nesedi
Kód: Vybrat vše

wget -O /var/www/test.txt 10.133.255.3/test.txt
4% [==>                                                                                ] 6,996,453    686.28K/s    ETA 03:34


Prehlizim snad neco?
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod ondrag » 03 říj 2008 (pát), 9:41

Kvicala.R píše:Tak chybka pravdepodobne na kost.. Alcoma protlaci na 255.10 pres 3M, ale na 255.3 pouze 60k :(


Pochopitelně, když to zkoušíš na bránu z neregistrované IP - jsi ve třídě 512kbit
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8231
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod Kvicala.R » 03 říj 2008 (pát), 9:46

ondrag píše:
Kvicala.R píše:Tak chybka pravdepodobne na kost.. Alcoma protlaci na 255.10 pres 3M, ale na 255.3 pouze 60k :(


Pochopitelně, když to zkoušíš na bránu z neregistrované IP - jsi ve třídě 512kbit


No, to bych pochopil, ale proc me to potom pustilo po asi 15 minutach z 255.10 na 255.3 i 3M? chyba v qos?
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod ondrag » 03 říj 2008 (pát), 10:16

Kvicala.R píše:
ondrag píše:
Kvicala.R píše:Tak chybka pravdepodobne na kost.. Alcoma protlaci na 255.10 pres 3M, ale na 255.3 pouze 60k :(


Pochopitelně, když to zkoušíš na bránu z neregistrované IP - jsi ve třídě 512kbit


No, to bych pochopil, ale proc me to potom pustilo po asi 15 minutach z 255.10 na 255.3 i 3M? chyba v qos?


Kdy?
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8231
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod Kvicala.R » 03 říj 2008 (pát), 11:13

ondrag píše:
Kvicala.R píše:
ondrag píše:
Kvicala.R píše:Tak chybka pravdepodobne na kost.. Alcoma protlaci na 255.10 pres 3M, ale na 255.3 pouze 60k :(


Pochopitelně, když to zkoušíš na bránu z neregistrované IP - jsi ve třídě 512kbit


No, to bych pochopil, ale proc me to potom pustilo po asi 15 minutach z 255.10 na 255.3 i 3M? chyba v qos?


Kdy?

Vcera/teda casne rano kolem 0:30. ale tohle asi uz patri do jineho vlakna. Prosim moderatora o presun
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

2G4

Příspěvekod miki78 » 03 říj 2008 (pát), 20:31

.. hmm 2G4 pokud vím ,tož jsme to tu předělávali na 5G směr Ptení ,či tak nějak ...
dnes jsem koukal na B120 sem myslel že se nák kryjem či rušíme ,ale každej jsme jinde tož nevím ...
jestly je třeba přidat RAM tož mám navíc : DDR2 - 667 512MB kingmax
DDR 400 256MB A-DATA

nevím která se tam hodí ,kdyžtak písněte snad to tu někdo přehodí ...
Uživatelský avatar
miki78
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 415
Registrován: 31 srp 2007 (pát), 16:15
Bydliště: Hluchov 78

Re: 2G4

Příspěvekod Badla » 04 říj 2008 (sob), 9:02

miki78 píše:nevím která se tam hodí ,kdyžtak písněte snad to tu někdo přehodí ...

1. zadna, pameti se do routeru ZASADNE nepridavaji takovym zpusobem... kazdy router, nez jde nekam do terenu, tak musi byt zahoreny vcetne pameti.. jakekoliv pridavani, zmena ci uprava konfigurace je posleze uz nepripustna (s vyjimkou vymeny harddisku, ale i ten je pred vymenou dukladne otestovan).
2. router v Hluchove ma dostatek vseho, vcetne pameti
3. paterni spoj nerovna se klientsky spoj, neboli to, ze je paterni spoj na 5GHz, je z pohledu klientske 2,4GHz pripojky zcela irelevantni argument z pohledu jeho rychlosti
4. rychlost je zcela normalni:
http://10.133.44.44/hotsanic/traffic/wlan0.html - APcko
http://10.133.44.44/hotsanic/traffic/ath0.html - uplink smer brana
http://10.133.44.44/hotsanic/networks/i ... 4.208.html 0 traffic miki78

Jak se to tu snad milionkrat probiralo, rychlost na wifi 2,4GHz je proste dana fyzikalnimi podminkami a teoreticky nastavena soucasna hodnota 8Mbit/per clen neni na wifi dosazitelna. APcko je v soucasne dobe nastaveno na 3Mbity strop a pokud si nechce v miste zadelat na problemy s rusenim sebe samou, tak nedoporucuji mistnimu spravci tuto rychlost zvysovat nad 4Mbity. Jedinym resenim do budoucna je doplneni vysilace o 5GHz APcko, na kterem jsou prakticky dosahovane rychlosti kolem 6-10 Mbitu realne (pokud to tedy utahnou nasledne paterni trasy)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

ok

Příspěvekod miki78 » 04 říj 2008 (sob), 21:01

ok tož rozumím ... mám jen 3 otázky ...
1. proč .... XY ... píše ,že ohledně RAM ,každopádně je dost vytížená ,ne ???
2. proč ... dříve to mohlo jet ,před přestavbou kol 4MB (asi nárůstem členů ,jasné)
3. co udělat pro vyžší rychlost ... ??? členům Hluchov

omlouvám se ,že se jen ptám ,ale babička mi vždy říká jen se ptej nikdo Tě neukousne a huba tě neupadne ... :)
Uživatelský avatar
miki78
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 415
Registrován: 31 srp 2007 (pát), 16:15
Bydliště: Hluchov 78

Další

Zpět na 44 - Hluchov

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron