Stránka 1 z 3

Wifimon

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 16:03
od michalfar
Prosím vás najde se někdo, kdo by byl schopen popsat položku po položce co která znamená? Pokud možno tak jako by to vysvětloval úplnému laikovi.
Z toho co jsem četl na odkazech odsud jsem to moc nepochopil.
Děkuji

Tx 1300 684 353 365
Rx 145 319 747 1230
michalfarAsus 10.133.50.133 00:1a:92:d3:bd:2d
Signal 37 (-62/-99 11)
rx=1573727853
tx=1573727961

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 16:11
od tompv

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 18:21
od michalfar
tak,že
Tx 1300 684 353 365 : rychlosti vysílání klienta na AP
Rx 145 319 747 1230: rychlosti vysílání AP

a co konkrétně znamená každé to číslo?

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 18:36
od Kvicala.R
četl jsi to z wiki?
každé číslo znamená počet paketů s určitou rychlostí..
zleva 1M 2M 5.5M a 11M.
Tedy všechny pakety by měly být v rychlosti 11M (jsme v pásmu B wifi) :)
Pokud spatne rychlost tobě, tak to není jen linka pro tebe, ale automaticky je to rychlost klientů všech připojených na stejnou anténu..

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 18:41
od tompv
rychlosti vysílání klienta na AP 1 2 5.5 11 mbit
daná čísla přenosových rychlostí jsou nahrazena počty přenesených paketů danou rychlostí, tzn. že ideální stav je 0 0 0 56765, za toho stavu tvoje zařízení nezpomaluje dané AP. Doufám že jsem to nespletl.
btw. na wikině je to popsané i když asi ne na první pohled patrné.
Jinak z tvých hodnot je patrné že tvoje zařízení přavážně komunikuje v 1mbit, a AP musí též zpomalovat. Ideál to prostě není, chce s tím něco udělat.

edit: Tak Kvicala.R byl rychlejší

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 18:51
od michalfar
Bohužel nevím co stím, bylo mi řečeno, že moc stahuju, přitom už skoro 14 dní nestahuju nic a žádná změna. Dostanu se stěží na 500 kbit/s.
Proto se snažím pochopit ten wifimon, abych našel ten problém sám.

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 18:57
od michalfar
můžete mi prosím ještě říct, čím je vysílání a příjímání těch paketů ovlivněno?

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 18:57
od tompv
asi bych:
- zkontroloval anténní soustavu, jestli není někde voda v konektorech
- zkontrolovat výhled na AP, a jestli není narušena fresnelova zóna a je přímý výhled na AP
- pokud nemáš parabolu ale něco jiného, tak asi výměnou za parabolu

dál už mě nic nenapadá

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 19:01
od michalfar
Vodu jsem kontroloval, Výhled je perfektní, vysílač je tak 100m a anténu mám parabolu. Dokonce jsem udělal kolem paraboly lem z plechu, abych zamezil bočnímu rušení, ale beze změny.

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 19:49
od fminat
michalfar píše:Bohužel nevím co stím, bylo mi řečeno, že moc stahuju, přitom už skoro 14 dní nestahuju nic a žádná změna. Dostanu se stěží na 500 kbit/s.
Proto se snažím pochopit ten wifimon, abych našel ten problém sám.


To ti jede krásně, jestli jsem to správně pochopil tak má každý člen 512Kb
Tohle napsal Odrag ve vlákně Internetové brány:
Kost jede dočasně i na snížené rychlosti - cca 25%

512kbit opravdu stačí! Aspoň se ukáže rozdíl mezi členy se zájmem o sdružení a vyžírky co chcou jen internet levný nebo lépe zadarmo

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 20:15
od michalfar
Jo kdyby to jelo stabilně aspoň na těch 500 kb, ale většinou jedu tak na 100 a méně.
A jinak jestli jsem to dobře pochopil tak jsem vyžírka a když se nepodílím na výstavbě sítě tak můžu být rád, že mi vůbec jede internet.

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 20:41
od Kvicala.R
michalfar píše:Jo kdyby to jelo stabilně aspoň na těch 500 kb, ale většinou jedu tak na 100 a méně.
A jinak jestli jsem to dobře pochopil tak jsem vyžírka a když se nepodílím na výstavbě sítě tak můžu být rád, že mi vůbec jede internet.


Ne to není pravda. samozřejmě všichni správci jsou raději, když vidí zájem a pomocnou ruku od spolučlenů. Priorita je teď vyřešit problém IGW... S tvým problémem by ti mohl pomoct i lokální správce. Každopádně něco není s tvým připojením v pořádku. A věř, že dokud to neopravíš, tak ti ten net ani lépe jet moc nemůže... AP se víc zabývá přepínáním rychlostí a opakováním chybně přenesených paketů, než distribucí čerstvých dat :)

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 20:45
od Doctor
512kbit opravdu stačí! Aspoň se ukáže rozdíl mezi členy se zájmem o sdružení a vyžírky co chcou jen internet levný nebo lépe zadarmo


Sorry,jsem odjinud,ale musím se zastat,jak je možné že někdo stahuje několikrát rychleji než kdyby jel 512 kb(teď ve špičku),a někomu to jede jen 30 kb.Pokud používáte Skype out(nahrazující pevnou linku),tak se akorát dovoláte do..... a volání z mobilu je 10* dražší než z netu. Navíc každý člen platí 190 kč z čehož se hradí konektivita,výstavba a opravy.Doufám,že se vše vrátí do normálního stavu jako dřív a NEBUDOU SE OBJEVOVAT HLOUPÉ NAZÝVÁNÍ VYŽÍRKAMI A ZBYTEČNÝMI OBVIŇOVÁNÍMI(tato hloupá fráze o vyžírkách už kolovala i jinde v diskusi...).Dále se do vaší diskuze nebudu vměšovat ani zůčastňovat,ale myslím si že hádky a obvyňování a urážky mezi členy nic nevyřeší![/quote]

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 20:48
od michalfar
můžete mi prosím poradit na koho se mám obrátit, kdo by se mi na to mrkl?
Já už totiž zkusil vše co mě napadlo a co mi radili na fóru v tématu "problémy s rychlostí" Mockrát děkuji

PříspěvekNapsal: 09 pro 2007 (ned), 20:52
od Lipizzaner
fminat píše:To ti jede krásně, jestli jsem to správně pochopil tak má každý člen 512Kb

kbytů? nebo kbitů :D :D :D
Nesmysl! Rychlost klienta se nepřiděluje jednotlivým členům, ale je sdílená.

fminat píše:512kbit opravdu stačí!

A to jsi stanovil ty? A jak, a komu? :evil:

2: michalfar
A proč se vlastně nepodílíš na výstavbě?
Zde bude asi opravdu technický problém, zkus to probrat s místním správcem AP. Už tím, že se budeš snažit problém vyřešit, se začínáš podílet 8)

2: doktor
K rychlosti stahování - někdy má i vzdálený server nastavený limit rychlosti stahování (např. 30kB/s) a pak ti ani seberychlejší internet nepomůže....
(L)