Problémy klienta na ACHP

Přístupový a retranslační bod na budově fy NAVOS/ACHP - Kralický háj

Problémy klienta na ACHP

Příspěvekod Galileo » 11 zář 2007 (úte), 10:34

Stále se potýkám s problémy klienta kubik na ACHP. Pomáhal jsem jim s přetočením ze Svornosti, které bylo tedy ještě s jednu všesměrovkou přetížené, na ACHP. Mělo dojít ke zlepšení a mrzí mě, že se to přetočení, které jsem tenkrát dělal asi na třikrát, protože byly problémy s Asusem na ACHP, stále nedaří.
Anténu mají od Anfo takovou trubku s nápisem tuším 16dB, odhaduji, že je uvnitř yagi, ale jestli se pletu tak mě pls nekamenujte. Kabel tak 5 m. Osvilink 5460 AP na půdě napájený přes PoE.
Když byli připojeni na Svornost, což bylo dál a navíc snad i přes stromy, tak jit to jelo celkem spolehlivě. Nyní mají ACHP jako na dlani, s čistým výhledem, je to blíž a nepravidelně jim připojení padá. Někdy po půl hodině, někdy to běží i několik dnů. Ovis měli v Anfo na kontole dva dny a žádný problém nezjistili.
Doporučil jsem jim, ať zkusí ovis napájet přímo bez PoE, které nevím jak dobře je udělané.
Kdyby to nevedlo k úspěchu napadá mě jedině výměna rádia nebo antény. Vzhledem k tomu, že to nemusí nutně pomoct, bych jim s tím rád pomohl. Bylo by možné jim zapůjčit tak na týden nějaké rádio ze sdružení?
Má někdo nějakou dobrou radu, co zkusit?
Díky.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod morpheus » 11 zář 2007 (úte), 10:59

muzu ti pujcit z vlastnich zasob ASUS500 nebo OVIS1120
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod Galileo » 11 zář 2007 (úte), 12:09

morpheus píše:muzu ti pujcit z vlastnich zasob ASUS500 nebo OVIS1120

díky, to by bylo supr. Zatím zkusí napájet ovise přímo z 220V orig trafem bez PoE a uvidíme jestli se to zlepší. Jestli budeš v pátek na klubovně, tak vem třeba toho ovise.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Badla » 11 zář 2007 (úte), 21:19

doporucuji i parabolickou antenu... ta Yagina (ano, v te trubce je yagi) je uplne naprd, protoze ma bocni laloky skoro stejne, jako hlavni... muzu klidne i zapujcit na par dnu jednu 21ku parabolku
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod morpheus » 11 zář 2007 (úte), 22:11

Badla píše:muzu klidne i zapujcit na par dnu jednu 21ku parabolku

v tom pripade ti dotlacim na klubovnu i ten asus
Uživatelský avatar
morpheus
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 3789
Registrován: 16 srp 2005 (úte), 9:41

Příspěvekod Galileo » 11 zář 2007 (úte), 23:18

Badla píše:doporucuji i parabolickou antenu... ta Yagina (ano, v te trubce je yagi) je uplne naprd, protoze ma bocni laloky skoro stejne, jako hlavni... muzu klidne i zapujcit na par dnu jednu 21ku parabolku

Díky, v první fázi zkusíme přímé napájení ovise, když to nepomůže, tak bych vyměnil rádio a posléze anténu.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Galileo » 17 zář 2007 (pon), 19:24

Galileo píše:
Badla píše:doporucuji i parabolickou antenu... ta Yagina (ano, v te trubce je yagi) je uplne naprd, protoze ma bocni laloky skoro stejne, jako hlavni... muzu klidne i zapujcit na par dnu jednu 21ku parabolku

Díky, v první fázi zkusíme přímé napájení ovise, když to nepomůže, tak bych vyměnil rádio a posléze anténu.

Takže přímé napíjení ovise z trafa bez PoE nepomohlo. PoE je tedy zřejmě v pořádku.
Původní Ovis WL-5460 nahrazen za zapůjčený WL-1120. Nechám to tam minimálně týden, uvidíme jak se bude chovat.
Zkouším tu 5460 a třeba jen ping v lokální síti přes switch se chová velice zvláštně.
Řekl bych že toto není úplně "zdravé" chování:
Kód: Vybrat vše
C:\Documents and Settings\Petr>ping 192.168.111.14 -n 10

Příkaz PING na 192.168.111.14 s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas < 1ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas=61ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas=51ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas=41ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas < 1ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas < 1ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas < 1ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas=61ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas=1ms TTL=255
Odpověď od 192.168.111.14: bajty=32 čas < 1ms TTL=255

Statistika ping pro 192.168.111.14:
Pakety: Odeslané = 10, Přijaté = 10, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
    Minimum = 0ms, Maximum = 61ms, Průměr = 21ms
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Galileo » 17 zář 2007 (pon), 19:36

A další věc, která nevím jestli je úplně v pořádku. Po zapnutí svítí asi 2 minuty červeně ledka Status a zařízení je nedostupné, nedpovídá ani na ping. Nemám druhý kousek tohoto typu na porovnání. Mohl by to někdo, kdo má 5460, zkusit jak mu dlouho trvá náběh? Díky.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1834
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod catman » 17 zář 2007 (pon), 21:00

to chování odpovídá
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod soooc » 17 zář 2007 (pon), 21:00

Galileo píše:A další věc, která nevím jestli je úplně v pořádku. Po zapnutí svítí asi 2 minuty červeně ledka Status a zařízení je nedostupné, nedpovídá ani na ping. Nemám druhý kousek tohoto typu na porovnání. Mohl by to někdo, kdo má 5460, zkusit jak mu dlouho trvá náběh? Díky.


35 sekund od restartu po stabilni odezvu na ping a dostupne webove rozhrani.
soooc
 

Příspěvekod Badla » 17 zář 2007 (pon), 21:12

Galileo píše:A další věc, která nevím jestli je úplně v pořádku. Po zapnutí svítí asi 2 minuty červeně ledka Status a zařízení je nedostupné, nedpovídá ani na ping. Nemám druhý kousek tohoto typu na porovnání. Mohl by to někdo, kdo má 5460, zkusit jak mu dlouho trvá náběh? Díky.

roznuta dioda status cervene po dobu min. 1 minuty je zcela v poradku... delaji to vsechny ovisy 5460 (nevim, jak 1120)
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Karlos » 17 zář 2007 (pon), 21:39

Badla píše:
Galileo píše:A další věc, která nevím jestli je úplně v pořádku. Po zapnutí svítí asi 2 minuty červeně ledka Status a zařízení je nedostupné, nedpovídá ani na ping. Nemám druhý kousek tohoto typu na porovnání. Mohl by to někdo, kdo má 5460, zkusit jak mu dlouho trvá náběh? Díky.

roznuta dioda status cervene po dobu min. 1 minuty je zcela v poradku... delaji to vsechny ovisy 5460 (nevim, jak 1120)

1120 zadnou radsi nema.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod james » 16 lis 2007 (pát), 23:34

Na zákadě emailu:
Vazene clene PVfree.net,
>> kontrolou pripojenych na AP achp.pvfree.net jsem dosel i na Tve
>> pripojeni, ktere je naprosto nepouzitelne.
>> Pripojeni shazuje rychlost AP na 1Mbit, obcas se diky nemu AP uplne
>> kousne. Odezva na ping vuci tvemu zarizeni je takove>
>>
>> Statistika ping pro 10.133.51.168:
>> Pakety: Odeslané = 39, Přijaté = 20, Ztracené = 19 (ztráta 48%),
>> Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
>> Minimum = 9ms, Maximum = 613ms, Průměr = 178ms
>>
>> Vyzyvam Te timto o sjednani napravy nejpozdeji do 6.11.2007, jinak
>> bude Tvoje pripojeni zakazano. Ocekavame email, kterym vysvetlis a
>> popises zpusob, jakym jsi sjednaval napravu.
>>
>> Bohuzel s takovym spatnym signalem vyrazne omezujes dalsich cca 8
>> pripojenych clenu, kteri si v posledni dobe stezovali na velmi
>> spatnou kvalitu pripojeni.
>>
>> Pokud nevis, jak postupovat, spoj se s nekym z techto lidi>
>> http://wiki.pvfree.net/index.php/Co_del ... m_co_delat
>>
>> Upozornuji, ze podminkou pro pripojeni je prima viditelnost bez
>> prekazek vcetne 1.fresnelovy zony... imho podle mapy Ti v ceste stoji
>> vezicka v arealu firmy CDS Trading!!
>>
>> S pozdravem
>>
>> --
>> Badla, Pavel SUSTR
>> clen skupiny spravcu site PVfree.net, o.s.


bylo do dnešního dne moje rádio vypnuté a a sjednával jsem nápravu. Anténu jsem posunul na druhý konec střechy a to stačilo k tomu, aby nebyla narušena fresnelova zóna (dalekohledem jsem ověřil). Dnes jsem tedy uvedl do provozu a zde posílám výpis z příkazu ping:
C:\Documents and Settings\James>ping www.seznam.cz -t

Příkaz PING na www.seznam.cz [77.75.72.3] s délkou 32 bajtů:

Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=7ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=8ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=8ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=7ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=7ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=8ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=7ms TTL=57
.
.
.
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=8ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=12ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=7ms TTL=57
Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=10ms TTL=57

Statistika ping pro 77.75.72.3:
Pakety: Odeslané = 70, Přijaté = 70, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 7ms, Maximum = 56ms, Průměr = 12ms
Control-C
^C
C:\Documents and Settings\James>


Vše je v rádiu nastaveno jak má být, i včetně přístupu do rádia (heslo s jménem uvedeno v databázi), přístup tedy plně funkční na dálku. Výkon jsem snížil tak abych nechytal nežádoucí body. (hrázky, svornosti,...)

Na závěr bych se chtěl omluvit všem, kterým jsem na bodě způsobil menší trable a dále zprávcům za čas, kterým jsem jim vzal.

James
james
 

Příspěvekod Badla » 17 lis 2007 (sob), 0:32

james píše:Dnes jsem tedy uvedl do provozu....
Na závěr bych se chtěl omluvit všem, kterým jsem na bodě způsobil menší trable a dále zprávcům za čas, kterým jsem jim vzal.
James

ok, bereme na vedomi... radio jiz zda se bezi OK. Diky za spolupraci i za ostatni cleny pripojene k danemu AP... s takto vzorovym pristupem clena budou nase APcka a potazmo pripojky fungovat kvalitne i dale... :pvfree5:
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Kolisani signalu

Příspěvekod Henry » 09 pro 2007 (ned), 18:25

v posledni dobe cca 2 tydny dochazi k neustalemu kolisani signalu a nasledne snizeni TxRate i na 1Mbps potom je pripojeni natolik zpomalene ze i nacitani stranek v siti pvfree trava i minuty. Ma nekdo poneti kde je problem jestli neni treba na me strane?
Henry
 

Další

Zpět na 51 - ACHP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron