Provoz, poruchy

Přístupové body v Budětsku a přidružených obcích

Provoz, poruchy

Příspěvekod catman » 18 črc 2006 (úte), 18:47

Routování je funkční, statistiky na http://10.133.0.52/hotsanic/ . Síť je zatím živena z ADSL do přepojení na uplink z PV, takže prozatím jede odděleně od východní části sítě.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Provoz, poruchy

Příspěvekod Badla » 18 črc 2006 (úte), 23:28

catman píše:Routování je funkční, statistiky na http://10.133.0.52/hotsanic/ . Síť je zatím živena z ADSL do přepojení na uplink z PV, takže prozatím jede odděleně od východní části sítě.


tudiz odkaz je prozatim spravne tento > http://85.70.56.183/hotsanic/
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6084
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod catman » 31 črc 2006 (pon), 7:39

Přístupové body jsou nyní plně funkční a nic nebrání připojování klientů
- AP Globus - horizontální polarizace
- AP Obecní úřad - vertikální polarizace

Jako pomůcka pro výběr zařízení lze použít tento obrázek .

Doporučovaná je cesta jednoho společného zařízení mezi více sousedy, kdy se sníží náklady a nenarůstá vzájemné rušení !
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Badla » 31 črc 2006 (pon), 8:44

catman píše:Přístupové body jsou nyní plně funkční a nic nebrání připojování klientů
- AP Globus - horizontální polarizace
- AP Obecní úřad - vertikální polarizace

Jako pomůcka pro výběr zařízení lze použít tento obrázek .

Doporučovaná je cesta jednoho společného zařízení mezi více sousedy, kdy se sníží náklady a nenarůstá vzájemné rušení !


prosim, at nejsou novacci zmateni - vyhod prosim z obrazku tu panelovou antenu
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6084
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Badla » 31 črc 2006 (pon), 9:11

catman píše:je tam vpravo napsáno, ze typ antény se volí podle vzdálenosti od AP - při velmi malé vzdálenosti (cca do 100m ) je to akceptovatelný typ po dohodě se správcem.


NE! reklo se, ze pri male vzdalenosti hrnickovou parabolu 14dB.. o panelovce NIKDY nebyla rec.... diskuse na toto tema probehla snad intenzivne a rekli jsme jasne, ze na typu a zisku anteny budeme bezpodminecne trvat!!
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6084
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

ERROR

Příspěvekod jklapka » 31 srp 2006 (čtv), 21:12

Nevím jak je tomu v tuto chvíli ale dnes když jse odjížděl z Budětska kolem 3. odpoledne nefungovalo AP budetskocentrum, je mozny ze uz chodi, pokud mate nekdo cas, podivejte se na to, budetskoglobus nevim jestli funguje jelikoz jsem neznal jeho polarizaci (horizontal) a klienti co se chteli pripojit uz meli nasroubene anteny na opacnou, ridili se klientem č.1 (klvacek) ten je na centrum a proto to tak dali, zitra tam jedu to predelat a pripojit je, prosim o kontrolu AP-cek jestli chodi centrum neslo, nevim je mozny ze globus byl zpusoben tou vadnou polarizaci.
jklapka
 

Příspěvekod catman » 31 srp 2006 (čtv), 22:22

centrum nejede, potřeba restartovat stroj :(
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Budetsko

Příspěvekod jklapka » 01 zář 2006 (pát), 7:46

catman píše:centrum nejede, potřeba restartovat stroj :(


Provedu !, cca kolem pul desate. :twisted:
jklapka
 

Příspěvekod Kowalski » 11 zář 2006 (pon), 15:17

Mame zde nejaky problem, behem vykendu a v neurcitych nahodnych casech behem tydne nechodi internet ( neni vysilan zadny signal ), jsem pripojen na budetskocentrum, rad bych se to pokusil opravit nebo alespon pomohl, ale vubec nevim jak na to a co s tim je. Dekuji za odpoved.

klvacek
Uživatelský avatar
Kowalski
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 100
Registrován: 11 zář 2006 (pon), 14:57
Bydliště: Budětsko

Příspěvekod catman » 11 zář 2006 (pon), 15:37

nevím, kde je potíž, ale je fakt, že např. v sobotu jsem musel volat starostovi, aby to restartoval - stroj vysílal, ale nešlo se do něho dostat na dálku :-(
potřebuju přesnější popis - nevysílá nebo se jen nejde asociovat na AP (připojit k přístupovému bodu) ?
pokud jsi připojen, pak zkus ping na bránu

ping 10.133.0.52

a pak i dál do internetu

ping www.nix.cz

podrobnější popis:

http://wiki.pvfree.net/index.php/Ot%C3% ... ov%C4%9Bdi
konkretně třeba tento:

http://wiki.pvfree.net/index.php/Jak_ov ... C5%BEeb%3F

výsledky zkus nějak odeslat, abych věděl, co je kde špatného
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod catman » 14 zář 2006 (čtv), 15:22

zakázán přístup na AP1 z neznámé MAC 00:30:4F:37:BF:8E - pravděpodobná příčina zasekávání AP

v žádostech o připojení chybí lidi, co se připojili o víkendu - zakážu je zítra ! Švec, Zahradníček...
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Badla » 15 zář 2006 (pát), 17:58

Tohle jeste se zavrenim obou oci pochapu (stroj se divne chova, do doby, nez se odhali zavada, bude se sam kazde 3 hodiny restartovat.. je to prasarna, ale co uz...)

Kód: Vybrat vše
Budetsko-centrum:/etc/cron.d/reboot
* 3,6,9,12,15,18,20,22 * * *     root    /etc/reboot.sh


Ale proc je tam navic tohle, to uz nechapu.. a asi nebudu sam:

Kód: Vybrat vše
Budetsko-centrum:/etc/cron.d/ping
*/3 * * * *     root    shutdown -r now


Poustet nesmyslny prikaz kazde 3 minuty... jaky to melo mit vyznam, kdyby to bylo zapsano spravne? Jakoze, uz se na ten stroj nikdo nedostane, protoze nez stihne nabootovat, tak se zase zacne vypinat? :o
...a to nemluvim o tom, ze timto prikazem mi dotycny tapetuje mejlovou schranku :evil:

takze jsem ten "shutdown" zaremoval...
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6084
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod catman » 16 zář 2006 (sob), 4:29

moje chyba :-( během psaní telefonáty v práci a zapoměl jsem :-(

zapisováno bylo včera, aby se vůbec dalo do Budetska dostat alespon po restartu a pracovat a odhalení příčiny tuhnutí
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod catman » 08 říj 2006 (ned), 15:43

přístup na síť zablokován uživatelům, kteří nejsou registrováni v databázi
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Kowalski » 02 kvě 2007 (stř), 18:45

Vyskytl se zde menší problém, Tylšarovi jsem nastavil Compex jak má být (správnou IP=10.133.52.160, jeho PC dostane 10.133.52.185), ale přesto mu nejde internet :cry: . Vůbec netuším, čím to může být. :?
Uživatelský avatar
Kowalski
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 100
Registrován: 11 zář 2006 (pon), 14:57
Bydliště: Budětsko

Další

Zpět na 52 - Budětsko

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron