Stránka 3 z 3

Re: ... pokračování

PříspěvekNapsal: 05 lis 2006 (ned), 14:07
od ondrag
Karlos píše:
ondrag píše:Je třeba:

vyměnit ve wrapu2 (.35.248) CF - nějaké podivné (kurzor si stoupne před prompt :shock:):
Kód: Vybrat vše
wrap2 nemocnice

10.133.35.235 /.248  backbone

ostatni adresy nenastaveny
: command not found
' is not an octal number from 000 to 777
: command not found
nnem-wrap2:~#

Na wrapu v cechovicich to dela taky.

ondrag píše:Je třeba:

vyměnit prodlužku za min. 5x zásuvka (moji 3x + psa vrátit prosím)

Jak pujdu dosmerovat anteny tak ju vymenim.Kde je nejaka?V klubovne?


Prodlužku jsem koupil, nové CFky ti připravuju (pro Nem2 i Cech) - staré mi prosím donést k analýze.

PříspěvekNapsal: 05 lis 2006 (ned), 23:01
od catman
analýza netřeba - <EOF> musí být hned za názvem v /ro/etc/hostname :wink:
projeví se ale až po restartu

PříspěvekNapsal: 06 lis 2006 (pon), 0:41
od ondrag
catman píše:analýza netřeba - <EOF> musí být hned za názvem v /ro/etc/hostname :wink:
projeví se ale až po restartu


Aha, CR součástí názvu ;)


Restart samozřejmě netřeba, příkaz hostname je kamarád...

PříspěvekNapsal: 06 lis 2006 (pon), 9:50
od radekpv
ondrag píše:
catman píše:analýza netřeba - <EOF> musí být hned za názvem v /ro/etc/hostname :wink:
projeví se ale až po restartu


Aha, CR součástí názvu ;)


Restart samozřejmě netřeba, příkaz hostname je kamarád...


Boha, čím to editujete, že tam dostanete CR? Konec řádku je v linuxu LF!
ad hostname - nevím proč (nepátral jsem po tom) ale někdy se mi stalo že nezabral. restart je stejně spolehlivější - aspoň se otestuje, jak to dopadne po výpadku elektriky.

PříspěvekNapsal: 06 lis 2006 (pon), 10:51
od ondrag
radekpv píše:Boha, čím to editujete, že tam dostanete CR? Konec řádku je v linuxu LF!

windouz? :p
radekpv píše:ad hostname - nevím proč (nepátral jsem po tom) ale někdy se mi stalo že nezabral. restart je stejně spolehlivější - aspoň se otestuje, jak to dopadne po výpadku elektriky.

... to máš z taky z windouz? :? Tím samozřejmě zrušíš na několik minut velký kus sítě, protože se nikdo z vás neobtěžuje nejdřív router slušně vyjmout z routování. (zebra vás má ráda, můžete si s ní pokecat telnet 0 ospfd)
Takže restart NE - to můžeš jen a pouze na stole když to připravuješ.


... k tématu: trasa Cech1-Nem-Smrz vytáhne nyní bez problémů 1.7MB/s, celá trasa je na verzi 2.13 8)
... vzdálené řízení popíšu v privátní sekci

PříspěvekNapsal: 06 lis 2006 (pon), 11:16
od Karlos
ondrag píše:... k tématu: trasa Cech1-Nem-Smrz vytáhne nyní bez problémů 1.7MB/s, celá trasa je na verzi 2.13 8)
... vzdálené řízení popíšu v privátní sekci

A to je trasa Cech1-Nem zaměřená od oka po tmě ale jak bude chvilka tak se to samozřejmě dosměruje podle signálu.

PříspěvekNapsal: 06 lis 2006 (pon), 11:30
od radekpv
ondrag píše:
radekpv píše:ad hostname - nevím proč (nepátral jsem po tom) ale někdy se mi stalo že nezabral. restart je stejně spolehlivější - aspoň se otestuje, jak to dopadne po výpadku elektriky.

... to máš z taky z windouz? :? Tím samozřejmě zrušíš na několik minut velký kus sítě, protože se nikdo z vás neobtěžuje nejdřív router slušně vyjmout z routování. (zebra vás má ráda, můžete si s ní pokecat telnet 0 ospfd)
Takže restart NE - to můžeš jen a pouze na stole když to připravuješ.

Ne, to mám z praxe. Není horší stav, než když se uťuknu v konfiguračním souboru, odejdu od "funkční" mašiny a po prvním výpadku elektriky mašina nenajede jak má.
K zrušení velkého kusu sítě - je to stejný stav, jak když na bodě vypadne elektrika.

PříspěvekNapsal: 06 lis 2006 (pon), 12:11
od Badla
radekpv píše:K zrušení velkého kusu sítě - je to stejný stav, jak když na bodě vypadne elektrika.


myslim, ze kazdy si "melete" tu svou... restart masiny je imho zahodno udelat na miste pri zprovoznovani bodu (pokud chci mit jistotu, ze jsem doma provedenou konfiguraci udelal spravne)... pokud je vsak jiz masina delsi dobu na miste a konfigurace je funkcni, je restart az to posledni reseni.... predpokladam, ze zde jiz oba shodnete a diskusi k tomuto bodu muzeme ukoncit ;)

PříspěvekNapsal: 15 lis 2006 (stř), 9:25
od Dade_Marfi
jen lehce OT : kdyz mate bod na kterem je zavysla vetsi cast site ne jen bod sam - to tam nemate ups ?? .. ja sem presel na ups uz davno a hlavni body mam zalohovane +- na 11 hodin bez elektriny ... cas vychazi z predpokladu, ze nam tady energetika na delsi dobu nevypne elekterinu, tudiz by to melo stacit k bez vypadkovemu chodu .... navic jsou to online ups ... takze me hezky filtruji ten braigl co od energetiky nekdy siti leze ...

PříspěvekNapsal: 15 lis 2006 (stř), 11:04
od ondrag
Dade_Marfi píše:jen lehce OT : kdyz mate bod na kterem je zavysla vetsi cast site ne jen bod sam - to tam nemate ups ??


Takový bod neexistuje... Všechny spoje páteřních uzlů jsou několikanásobně (většinou více jak 2x) zálohované, vč inet bran. Výpadek je jen po dobu než automatika změní trasu a obejde nefunkční bod.

A on-topic: na Nem UPS je. ;)