Poruchy a výpadky

Přístupový bod uprostřed Vrahovic

Příspěvekod Galileo » 18 zář 2007 (úte), 12:11

Karlos píše:Na klubovne jich je,klidne tam muze zustat,na to tam jsou.

Supr, dejte vědět kdy budete na klubovně někdo s klíči.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Galileo » 25 led 2008 (pát), 13:16

O tomto víkendu, pravděpodobně proběhne v sobotu 25. ledna 2008 v odpoledních hodinách, bude probíhat rozšíření AP Rokycany o další páteřní spoj směr AP Svornosti. To si vyžádá výměnu a překonfigurování routeru. Z tohoto důvodu dojde k výpadku připojení.
Od této změny očekáváme zlepšení spojení s AP Svornosti a pravděpodobně jeho přesměrování na iGW Ohrozim.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Galileo » 26 led 2008 (sob), 19:47

Galileo píše:O tomto víkendu, pravděpodobně proběhne v sobotu 25. ledna 2008 v odpoledních hodinách, bude probíhat rozšíření AP Rokycany o další páteřní spoj směr AP Svornosti. To si vyžádá výměnu a překonfigurování routeru. Z tohoto důvodu dojde k výpadku připojení.
Od této změny očekáváme zlepšení spojení s AP Svornosti a pravděpodobně jeho přesměrování na iGW Ohrozim.

Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP-Ohrozim.
Velký dík za pomoc patří ICM a Forestovi.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Kalibr » 30 led 2008 (stř), 1:01

[quote="Galileo"]
Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1923
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Příspěvekod Galileo » 30 led 2008 (stř), 1:14

Tak AP nám zlobí. Každej den se aspoň jednou restartuje. Teď jsem našel v logu cosi divného. Ale včera před pádem, tam nic takového nebylo, tak možná to s tím nesouvisí. Nevíte někdo co ty hlášky znamenají?
Posílám jen kousek:
Kód: Vybrat vše
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout after
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211 - to BAP0 failed
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout before
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211 - to BAP0 failed
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout before
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211 - to BAP0 failed
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout before
...
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: scheduled card reset
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: hostap_pci: wifi0: resetting card
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Original COR value: 0x0
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: removed pending cmd_queue entry (type=1, cmd=0x0011, param0=0xf100)
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211: hw not ready - skipping
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: prism2_hw_init: initialized in 201 ms
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting ALC to 0
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting TX power to 190
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: scheduled card reset
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: hostap_pci: wifi0: resetting card
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Original COR value: 0x1
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: prism2_hw_init: initialized in 201 ms
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting ALC to 0
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting TX power to 190
Jan 29 22:05:34 rokycany kernel: wifi0: 00:11:2f:86:8c:da auth_cb - alg=0 trans#=2 status=0 - STA authenticated

Pak to asi 10 minut běželo a potom reboot.
Setkal jste se někdo s něčím takovým?

Vypadá to, že je asi starý firmware v xi626. Při výměně jsem použil nové karty, které asi nebyly flashnuté:
Kód: Vybrat vše
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: NIC: id=0x8013 v1.0.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.1
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: STA: id=0x1f v1.5.6
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: Intersil Prism2.5 PCI: mem=0xfedcf000, irq=5
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Found IRQ 5 for device 0000:00:12.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Sharing IRQ 5 with 0000:00:0a.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Sharing IRQ 5 with 0000:01:00.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: hostap_pci: Registered netdevice wifi1
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: NIC: id=0x8013 v1.0.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: PRI: id=0x15 v1.1.1
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: STA: id=0x1f v1.5.6
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: Intersil Prism2.5 PCI: mem=0xfedce000, irq=5
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_hal: module license 'Proprietary' taints kernel.
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_hal: 0.9.14.9 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413)
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wlan: 0.8.6.0 (EXPERIMENTAL)
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_rate_sample: 1.2
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_pci: 0.9.6.0 (EXPERIMENTAL)
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Found IRQ 7 for device 0000:00:0c.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: Build date: Nov 13 2005

To bude asi ten problém.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Galileo » 30 led 2008 (stř), 1:19

Kalibr píše:
Galileo píše:Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(

Zítra tam hodím původní wifi karty s flashnutým firmwarem a mělo by to chodit líp. Moje chyba, že jsem si nezkontroloval verzi. :oops:
Naposledy upravil Galileo dne 30 led 2008 (stř), 1:41, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Kalibr » 30 led 2008 (stř), 1:23

Galileo píše:
Kalibr píše:
Galileo píše:Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(

Zítra tam hodím původní wifi karty s flashnutým firmwarem a mělo by to chodit líp. Moje chyba, že jsem si nezkontroloval verzi. :oops:


Zrovna jsem ti to chtěl navrhnout, v kolik tam pudeš ? šel bych s tebou
na Rokycanech jsem ještě nebyl :shock: :shock: :shock:
Uživatelský avatar
Kalibr
Předseda sdružení
Předseda sdružení
 
Příspěvky: 1923
Registrován: 03 kvě 2004 (pon), 16:31
Bydliště: Žešov 117

Příspěvekod Galileo » 30 led 2008 (stř), 1:36

Kalibr píše:
Galileo píše:
Kalibr píše:
Galileo píše:Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(

Zítra tam hodím původní wifi karty s flashnutým firmwarem a mělo by to chodit líp. Moje chyba, že jsem si nezkontroloval verzi. :oops:


Zrovna jsem ti to chtěl navrhnout, v kolik tam pudeš ? šel bych s tebou
na Rokycanech jsem ještě nebyl :shock: :shock: :shock:


To ještě nevím, jak mi to vyjde, asi ráno kolem osmé. Jen vyměním ty karty, takže to bude chvilka.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod catman » 30 led 2008 (stř), 9:06

Jaképak dohady - stačí se optat :wink: :
Kód: Vybrat vše
rokycany:~# hostap_diag wlan0
Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


rokycany:~# hostap_diag wlan1
Host AP driver diagnostics information for 'wlan1'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


musí být min. verze 1.7.3 , raději ale 1.8.0
kdes ty karty vyhrabal?? To jsi dělal kompletní nový router? Disk je přehozený nebo i disk je nový?

btw - uživatel ProfJ má potíže s kartou - naflashovat nový firmware (pod Widlema je to brnkačka ) nebo s anténou - neustále mu karta zvyšuje/snižuje rychlost :evil:
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Galileo » 30 led 2008 (stř), 10:25

catman píše:Jaképak dohady - stačí se optat :wink: :
Kód: Vybrat vše
rokycany:~# hostap_diag wlan0
Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


rokycany:~# hostap_diag wlan1
Host AP driver diagnostics information for 'wlan1'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


musí být min. verze 1.7.3 , raději ale 1.8.0
kdes ty karty vyhrabal?? To jsi dělal kompletní nový router? Disk je přehozený nebo i disk je nový?

btw - uživatel ProfJ má potíže s kartou - naflashovat nový firmware (pod Widlema je to brnkačka ) nebo s anténou - neustále mu karta zvyšuje/snižuje rychlost :evil:

Takže wlan karty vyměněny. Vše by již mělo běhat jako dřív (čti lépe než dřív).
Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware. Pro příště si budu dávat většího bacha. Je tam teď nový stroj a nový jeden atheros, ostattní (disk, 2xath, 2xxi626 - ode dneška) je z původního stroje.

Problém s připojením ProfJ pořeším. Zkontrolujeme firmware a nastavení karty. Bohužel těch klientů, co snižuje rychlost v poslední době přibylo. V logu se občas objevuje i můj asus, což mi není jasné.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Karlos » 30 led 2008 (stř), 10:56

Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware. Pro příště si budu dávat většího bacha.

A pouceni pro priste,duveruj ale proveruj.
Asi to nebyla dobra volba nechat ho delat takovy dulezity veci.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod » 30 led 2008 (stř), 10:58

Karlos píše:
Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware. Pro příště si budu dávat většího bacha.

A pouceni pro priste,duveruj ale proveruj.
Asi to nebyla dobra volba nechat ho delat takovy dulezity veci.

Já mu jestě říkal že nejsou zkontrolované :!: :!: :!:
Uživatelský avatar
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 773
Registrován: 19 pro 2005 (pon), 19:50
Bydliště: Vrahovická Prostějov

Příspěvekod radekpv » 30 led 2008 (stř), 10:59

Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware.

Pú, ty duše bídná - ty karty máš doma na přeflashování už čtvrt roku!
radekpv
 

Příspěvekod » 30 led 2008 (stř), 11:01

radekpv píše:
Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware.

Pú, ty duše bídná - ty karty máš doma na přeflashování už čtvrt roku!
ted je konečně dělám :oops: :oops:
Uživatelský avatar
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 773
Registrován: 19 pro 2005 (pon), 19:50
Bydliště: Vrahovická Prostějov

Příspěvekod Karlos » 30 led 2008 (stř), 11:02

Jedna karta trva asi 5min.
To jich tam mas kamion ze za 3mesice nejsi schopen to udelat?
Kdyz to nechces udelat tak je radsi vrat.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

PředchozíDalší

Zpět na 54 - Vrahovice-Rokycany

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron