Stránka 4 z 6

PříspěvekNapsal: 18 zář 2007 (úte), 12:11
od Galileo
Karlos píše:Na klubovne jich je,klidne tam muze zustat,na to tam jsou.

Supr, dejte vědět kdy budete na klubovně někdo s klíči.

PříspěvekNapsal: 25 led 2008 (pát), 13:16
od Galileo
O tomto víkendu, pravděpodobně proběhne v sobotu 25. ledna 2008 v odpoledních hodinách, bude probíhat rozšíření AP Rokycany o další páteřní spoj směr AP Svornosti. To si vyžádá výměnu a překonfigurování routeru. Z tohoto důvodu dojde k výpadku připojení.
Od této změny očekáváme zlepšení spojení s AP Svornosti a pravděpodobně jeho přesměrování na iGW Ohrozim.

PříspěvekNapsal: 26 led 2008 (sob), 19:47
od Galileo
Galileo píše:O tomto víkendu, pravděpodobně proběhne v sobotu 25. ledna 2008 v odpoledních hodinách, bude probíhat rozšíření AP Rokycany o další páteřní spoj směr AP Svornosti. To si vyžádá výměnu a překonfigurování routeru. Z tohoto důvodu dojde k výpadku připojení.
Od této změny očekáváme zlepšení spojení s AP Svornosti a pravděpodobně jeho přesměrování na iGW Ohrozim.

Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP-Ohrozim.
Velký dík za pomoc patří ICM a Forestovi.

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 1:01
od Kalibr
[quote="Galileo"]
Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 1:14
od Galileo
Tak AP nám zlobí. Každej den se aspoň jednou restartuje. Teď jsem našel v logu cosi divného. Ale včera před pádem, tam nic takového nebylo, tak možná to s tím nesouvisí. Nevíte někdo co ty hlášky znamenají?
Posílám jen kousek:
Kód: Vybrat vše
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout after
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211 - to BAP0 failed
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout before
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211 - to BAP0 failed
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout before
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211 - to BAP0 failed
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: hfa384x_setup_bap - timeout before
...
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: scheduled card reset
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: hostap_pci: wifi0: resetting card
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Original COR value: 0x0
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: removed pending cmd_queue entry (type=1, cmd=0x0011, param0=0xf100)
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: prism2_tx_80211: hw not ready - skipping
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: prism2_hw_init: initialized in 201 ms
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting ALC to 0
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting TX power to 190
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: scheduled card reset
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: hostap_pci: wifi0: resetting card
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Original COR value: 0x1
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: prism2_hw_init: initialized in 201 ms
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting ALC to 0
Jan 29 22:05:33 rokycany kernel: wifi0: Setting TX power to 190
Jan 29 22:05:34 rokycany kernel: wifi0: 00:11:2f:86:8c:da auth_cb - alg=0 trans#=2 status=0 - STA authenticated

Pak to asi 10 minut běželo a potom reboot.
Setkal jste se někdo s něčím takovým?

Vypadá to, že je asi starý firmware v xi626. Při výměně jsem použil nové karty, které asi nebyly flashnuté:
Kód: Vybrat vše
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: NIC: id=0x8013 v1.0.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: PRI: id=0x15 v1.1.1
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: STA: id=0x1f v1.5.6
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi0: Intersil Prism2.5 PCI: mem=0xfedcf000, irq=5
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Found IRQ 5 for device 0000:00:12.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Sharing IRQ 5 with 0000:00:0a.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Sharing IRQ 5 with 0000:01:00.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: hostap_pci: Registered netdevice wifi1
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: NIC: id=0x8013 v1.0.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: PRI: id=0x15 v1.1.1
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: STA: id=0x1f v1.5.6
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wifi1: Intersil Prism2.5 PCI: mem=0xfedce000, irq=5
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_hal: module license 'Proprietary' taints kernel.
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_hal: 0.9.14.9 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413)
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: wlan: 0.8.6.0 (EXPERIMENTAL)
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_rate_sample: 1.2
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: ath_pci: 0.9.6.0 (EXPERIMENTAL)
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: PCI: Found IRQ 7 for device 0000:00:0c.0
Jan 29 22:19:34 rokycany kernel: Build date: Nov 13 2005

To bude asi ten problém.

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 1:19
od Galileo
Kalibr píše:
Galileo píše:Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(

Zítra tam hodím původní wifi karty s flashnutým firmwarem a mělo by to chodit líp. Moje chyba, že jsem si nezkontroloval verzi. :oops:

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 1:23
od Kalibr
Galileo píše:
Kalibr píše:
Galileo píše:Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(

Zítra tam hodím původní wifi karty s flashnutým firmwarem a mělo by to chodit líp. Moje chyba, že jsem si nezkontroloval verzi. :oops:


Zrovna jsem ti to chtěl navrhnout, v kolik tam pudeš ? šel bych s tebou
na Rokycanech jsem ještě nebyl :shock: :shock: :shock:

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 1:36
od Galileo
Kalibr píše:
Galileo píše:
Kalibr píše:
Galileo píše:Podařilo se. Spoj Svornosti-Rokycany je plně funkční. Pro Rokycany se prakticky nic nemění. Jen Svornosti nyní jede přes Rokycany-ACHP

Netušim co se měnilo nebo neměnilo, ale od soboty to jede pekne na ho...
Do soboty se mi seknul dream jednou za týden a od soboty se seká několikrát za den. Krom toho se seká i AP potvrdí Karlos který ho resetoval.
Zdá se že něco je špatně :( :( :(

Zítra tam hodím původní wifi karty s flashnutým firmwarem a mělo by to chodit líp. Moje chyba, že jsem si nezkontroloval verzi. :oops:


Zrovna jsem ti to chtěl navrhnout, v kolik tam pudeš ? šel bych s tebou
na Rokycanech jsem ještě nebyl :shock: :shock: :shock:


To ještě nevím, jak mi to vyjde, asi ráno kolem osmé. Jen vyměním ty karty, takže to bude chvilka.

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 9:06
od catman
Jaképak dohady - stačí se optat :wink: :
Kód: Vybrat vše
rokycany:~# hostap_diag wlan0
Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


rokycany:~# hostap_diag wlan1
Host AP driver diagnostics information for 'wlan1'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


musí být min. verze 1.7.3 , raději ale 1.8.0
kdes ty karty vyhrabal?? To jsi dělal kompletní nový router? Disk je přehozený nebo i disk je nový?

btw - uživatel ProfJ má potíže s kartou - naflashovat nový firmware (pod Widlema je to brnkačka ) nebo s anténou - neustále mu karta zvyšuje/snižuje rychlost :evil:

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 10:25
od Galileo
catman píše:Jaképak dohady - stačí se optat :wink: :
Kód: Vybrat vše
rokycany:~# hostap_diag wlan0
Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


rokycany:~# hostap_diag wlan1
Host AP driver diagnostics information for 'wlan1'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.1.1
STAID: id=0x001f v1.5.6 (station firmware)


musí být min. verze 1.7.3 , raději ale 1.8.0
kdes ty karty vyhrabal?? To jsi dělal kompletní nový router? Disk je přehozený nebo i disk je nový?

btw - uživatel ProfJ má potíže s kartou - naflashovat nový firmware (pod Widlema je to brnkačka ) nebo s anténou - neustále mu karta zvyšuje/snižuje rychlost :evil:

Takže wlan karty vyměněny. Vše by již mělo běhat jako dřív (čti lépe než dřív).
Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware. Pro příště si budu dávat většího bacha. Je tam teď nový stroj a nový jeden atheros, ostattní (disk, 2xath, 2xxi626 - ode dneška) je z původního stroje.

Problém s připojením ProfJ pořeším. Zkontrolujeme firmware a nastavení karty. Bohužel těch klientů, co snižuje rychlost v poslední době přibylo. V logu se občas objevuje i můj asus, což mi není jasné.

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 10:56
od Karlos
Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware. Pro příště si budu dávat většího bacha.

A pouceni pro priste,duveruj ale proveruj.
Asi to nebyla dobra volba nechat ho delat takovy dulezity veci.

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 10:58
od
Karlos píše:
Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware. Pro příště si budu dávat většího bacha.

A pouceni pro priste,duveruj ale proveruj.
Asi to nebyla dobra volba nechat ho delat takovy dulezity veci.

Já mu jestě říkal že nejsou zkontrolované :!: :!: :!:

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 10:59
od radekpv
Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware.

Pú, ty duše bídná - ty karty máš doma na přeflashování už čtvrt roku!

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 11:01
od
radekpv píše:
Galileo píše:Bohužel jsem použil nové karty od Pú a nezkontroloval jsem firmware.

Pú, ty duše bídná - ty karty máš doma na přeflashování už čtvrt roku!
ted je konečně dělám :oops: :oops:

PříspěvekNapsal: 30 led 2008 (stř), 11:02
od Karlos
Jedna karta trva asi 5min.
To jich tam mas kamion ze za 3mesice nejsi schopen to udelat?
Kdyz to nechces udelat tak je radsi vrat.