Provoz,poruchy

AP na rodinném domě

Provoz,poruchy

Příspěvekod Karlos » 26 bře 2007 (pon), 1:22

Sem poznatky z provozu
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Kolísání WL signálu a výpadky spojení

Příspěvekod chevron » 11 kvě 2007 (pát), 13:25

Stává se, že nedostanu od DHCP adresu a když ji nastavím statickou, tak se ztrácí konektivita. Myslel jsem, že se to týká jen mého HW (ASUS 500GX), ale další připojený k tomuto vysílači má stejný problem (ASUS 500G). Tak nevím, jestli jsme udělali chybku v nastavení ASUSu, nebo se děje něco na vysílači. Pomáhá restart ASUSU, pak chvíli funguje bez závad a znovu se odpojí. Nesetkal se s tím někdo ??? Ná fórech jsem nic podobného nenašel, ale možná jsem to přehlédnul. Budeme vděčni za každou radu, dík.
Uživatelský avatar
chevron
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 38
Registrován: 08 kvě 2007 (úte), 19:03
Bydliště: Vřesovice 193

Příspěvekod catman » 11 kvě 2007 (pát), 14:47

Kód: Vybrat vše
wifi0: 00:0e:a6:98:b1:b5 auth_cb - alg=0 trans#=2 status=0 - STA authenticated
wifi0: assoc from 00:0e:a6:98:b1:b5 with extra data (8 bytes) [<dd><06><00><10><18><02><00><00>]
wifi0: 00:0e:a6:98:b1:b5 assoc_cb - STA associated
wifi0: 00:15:f2:0a:b7:3c auth_cb - alg=0 trans#=2 status=0 - STA authenticated
wifi0: assoc from 00:15:f2:0a:b7:3c with extra data (8 bytes) [<dd><06><00><10><18><02><00><01>]
wifi0: 00:15:f2:0a:b7:3c assoc_cb - STA associated
wifi0: 00:19:d2:22:b4:89 auth_cb - alg=0 trans#=2 status=0 - STA authenticated
wifi0: 00:19:d2:22:b4:89 auth_cb - alg=0 trans#=2 status=0 - STA authenticated
wifi0: sending disassociation info to STA 00:19:d2:22:b4:89(last=215339634, jiffies=215640634)
wifi0: sending deauthentication info to STA 00:19:d2:22:b4:89(last=215339634, jiffies=215641634)
NETDEV WATCHDOG: wifi0: transmit timed out
wifi0 Tx timed out! Resetting card
wifi0: CMD=010b EVSTAT=0000 OFFSET0=0000 OFFSET1=0000 SWSUPPORT0=8a32
wifi0: scheduled card reset
hostap_pci: wifi0: resetting card


někdo nebo něco tam dělá bordel. Karle, začal bych asi tady:

Kód: Vybrat vše
vysovice:~# hostap_diag wlan0
Host AP driver diagnostics information for 'wlan0'

NICID: id=0x8013 v1.0.0 (PRISM II (2.5) Mini-PCI (SST parallel flash))
PRIID: id=0x0015 v1.0.7
STAID: id=0x001f v1.3.6 (station firmware)
vysovice:~#


http://www.simandl.cz/stranky/linux/xi626/xi626.htm

:wink: - asi přehmat a strčil jsi tam tu se starým FW
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12196
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod bony » 11 kvě 2007 (pát), 16:57

To Karlos: myslím že to bude stejný problém, co byl na Tylovce.
Uživatelský avatar
bony
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1365
Registrován: 12 lis 2005 (sob), 16:22
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Karlos » 13 kvě 2007 (ned), 17:22

Problem snad vyresen.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod chevron » 13 kvě 2007 (ned), 18:31

Karlos píše:Problem snad vyresen.


Děkujeme správci Karlosovi, vyzkoušíme, otestujeme a dáme vědět. Snad už to bude šlapat a kdyby jsi potřeboval při budování sítě s něčím pomoct, tak jsem k dispozici. Zatím všechno jede, jen mám takový dotaz o jakou závadu šlo, nebo co se tam přihodilo, bylo to opravdu jen FW na kartě ? Nebo něco jiného ?
Uživatelský avatar
chevron
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 38
Registrován: 08 kvě 2007 (úte), 19:03
Bydliště: Vřesovice 193

Příspěvekod Karlos » 13 kvě 2007 (ned), 18:56

Opravil jsem jen ten FW na karte.Se stane no. :oops:
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

WIFI výpadky na vysílači.

Příspěvekod chevron » 20 kvě 2007 (ned), 15:10

Tak jsme to poctivě zkoušeli a výsledkem je, že vysílač ve Výšovicích stále zlobí. Aktualizací fw to asi nebylo a je tam ještě nějaká chybka. Po výpadku zvedám tlf. a volám kamarádovi, který je na stejném vysílači (Výšovice) - odpojujeme se ve stejnou chvíli cca 2x za den dojde ke ztrátě konektivity. Někdy to trvá 5minut a někdy třeba půl hodiny. Když dám scanovat okolní sítě v době odpojení, tak vydím všechny stávající ( včetně PVFREE sítí v PV) ale Výšovice tam chybí. Nevím jak to lépe otestovat, když se nedostanu na síť. Možná se pletu, ale myslím, že se karta stále restartuje v nepravidelných intervalech. Není to akutní, je to jen poznatek z provozu. Kdybych mohl udělat něco víc ke zdárnému vyřešení závady, tak mne prosím někdo "nakopněte" a rád pomohu.
Uživatelský avatar
chevron
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 38
Registrován: 08 kvě 2007 (úte), 19:03
Bydliště: Vřesovice 193

Příspěvekod Karlos » 20 kvě 2007 (ned), 15:32

Podobnej problem byl na priore,delal to nekdo kdo se tam pripojoval a pokazdy zhodil cely AP.Takze to i tady zkusime vyresit jako na priore,zakaze se teto MAC asociace.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod chevron » 20 kvě 2007 (ned), 15:46

Hmm, tak to by mě nenapadlo. Tady jsou znát zkušenosti správců. Zatím dík a zase po nějaké době dám vědět jak se vysílač chová.
Uživatelský avatar
chevron
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 38
Registrován: 08 kvě 2007 (úte), 19:03
Bydliště: Vřesovice 193

Příspěvekod Kvicala.R » 20 kvě 2007 (ned), 15:55

Karlos píše:Takze to i tady zkusime vyresit jako na priore,zakaze se teto MAC asociace.

To je sice taky možná cesta, ale asi ne ta nejlepší. Samotnému se mi občas asusem podaří tak na 20 minut sestřelit wlan kartu a to mám staženej výkon. Asus patří imho k tomu lepšímu HW v síti, dokud sem měl ovise nikdy se mi to nastalo... Řeším to tak, že asus jede z UPS nonstop/je spínán časně ráno :lol:
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod lyon667 » 20 kvě 2007 (ned), 16:04

Kvicala.R píše:a to mám staženej výkon.


No vsak prave proto. Sousedka mi taky nevedomky sestreluje APcko notebookem, protoze se widle chytnou na to, co prvni najdou a signal z int. karty je pochopitelne mizernej (navic 100m vzduchem).
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Kvicala.R » 20 kvě 2007 (ned), 16:37

lyon667 píše:
Kvicala.R píše:a to mám staženej výkon.


No vsak prave proto.


No Radekpv tvrdil opak, že prý to dělá při silném signálu - každopádně předtím, když sem měl nastaveno asi 6dBm, tak to shazovalo pravidelně. Teď sem to stáhl na 3dBm a udělá to sem tam. Pakety posílané na AP jsou naprosto OK, v opačném směru sem tam některý zachybuje :(. Když se na těch 100 chytnu NTB já, tak to nikdy neudělá, tak pak nevím jestli by to udělal slabý signál...
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod Karlos » 20 kvě 2007 (ned), 16:59

Ta MAC je tam uz skoro zacatku provozu,ani se neregistroval, a jen dela problemy,tak proc ho nezakazat?
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7608
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Kvicala.R » 20 kvě 2007 (ned), 20:19

Karlos píše:Ta MAC je tam uz skoro zacatku provozu,ani se neregistroval, a jen dela problemy,tak proc ho nezakazat?

Ano v tomto případě s Tebou plně souhlasím, ale asi to nejde uvést jako paušální návod
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Další

Zpět na 63 - Výšovice

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron