Nezbytné minimum pro připojení do sítě PVfree.net

Praxe, zkušenosti a dotazy - vše podstatné, co se týká použitého hardware
Pravidla fóra
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

INFORMACE OBSAŽENÉ V TOMTO VLÁKNĚ JSOU JIŽ V MNOHA PŘÍPADECH ZASTARALÉ.

AKTUÁLNÍ INFORMACE SI OVĚŘTE RADĚJI EMAILEM U SPRÁVCŮ

A NEBO PŘÍMO NA INFOLINCE 588 207 234

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nezbytné minimum pro připojení do sítě PVfree.net

Příspěvekod ondrag » 07 dub 2006 (pát), 19:38

edit ondraG 20061028
Protože to spousta lidí nechápe:
povoleno je jen a pouze: Asus500G, Asus500G DeLuxe, Asus WL-HDD, Compex WP54G nebo XI626 s jedině a pouze hrníčkovou parabolou

/edit


  • Antény min. 18dB.
    Pro město a zarušené vesnice je nezbytná plná středová parabola s "hrníčkem" nebo vhodně umístěné síto (hlavně odstíněný zadní lalok).
  • K tomu vhodné zařízení schopné regulovat alespoň od 0dB , nyní jsou vyzkoušené a povolené pouze: Asus500G Asus500G DeLuxe, XI626 (regulace ověřena měřením)... POZOR: některé výrobky sice v menu mají regulaci např. od 1dB nebo od 3dB, ale není to pravda! (např. WRT-311 nebo Ovislink 5460 mají nejnižší výkon 11dB i když výrobce tvrdí něco jiného)
    WiFi zařízení musí mít nastaven parametr RTS na 256 B - !!! povinné !!!
  • Koax musí být nízkoútlumový a určen pro pro pásmo 2.4GHz: H155, H125/8, H1000

SEZNAM POVOLENÝCH ZAŘÍZENÍ BUDE PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁN V TOMTO PŘÍSPĚVKU

Popis výhod parabolických antén s hrníčkovým ozařovačem-klikni na tento odkaz

Aktualizace 11.5.2006:
  • Při velmi malé vzdálenosti od AP - do 100m v oblastech malého rušení a do 50m při silném rušení (vesnice/město) - je vhodné použití 14dB paraboly.
    • i při regulaci 0dB by byla 19dB na AP příliš silná
    • rozdíl úhlů: 25° 14dB a 18° 19dB; hlavní lalok z 14dB bude na AP dokonce užší při malé vzdálenosti než z 19dB při větší vzdálenosti

povoleno je jen a pouze: Asus500G, Asus500G DeLuxe nebo XI626 s jedině a pouze hrníčkovou parabolou
[/color]
/edit


  • Antény min. 18dB.
    Pro město a zarušené vesnice je nezbytná plná středová parabola s "hrníčkem" nebo vhodně umístěné síto (hlavně odstíněný zadní lalok).
  • K tomu vhodné zařízení schopné regulovat alespoň od 0dB , nyní jsou vyzkoušené a povolené pouze: Asus500G Asus500G DeLuxe, XI626 (regulace ověřena měřením)... POZOR: některé výrobky sice v menu mají regulaci např. od 1dB nebo od 3dB, ale není to pravda! (např. WRT-311 nebo Ovislink 5460 mají nejnižší výkon 11dB i když výrobce tvrdí něco jiného)
    WiFi zařízení musí mít nastaven parametr RTS na 256 B - !!! povinné !!!
  • Koax musí být nízkoútlumový a určen pro pro pásmo 2.4GHz: H155, H125/8, H1000

SEZNAM POVOLENÝCH ZAŘÍZENÍ BUDE PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁN V TOMTO PŘÍSPĚVKU

Popis výhod parabolických antén s hrníčkovým ozařovačem-klikni na tento odkaz

Edit. by Catman : některá zařízení mají podle výrobce regulaci od 3dB, ale podle výsledků měření lze pouze konstatovat, že se jedná zřejmě o obchodní tah. Zařízení budou v zájmu objektivity předána k měření na odborná pracoviště, aby byla vyloučena jakákoliv pochybnost.
Naposledy upravil ondrag dne 17 říj 2006 (úte), 15:02, celkově upraveno 12
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Re: Nezbytné minimum pro připojení do sítě PVfree.net

Příspěvekod Martass » 07 dub 2006 (pát), 21:13

OndraG píše:WiFi zařízení musí mít nastaven parametr RTS na 256B - !!! povinné !!!


Co presne znamena tato hodnota?? Ja tam mam implicitni hodnotu 2347.Dik
Martass
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1099
Registrován: 21 zář 2005 (stř), 1:26
Bydliště: Prostějov

Re: Nezbytné minimum pro připojení do sítě PVfree.net

Příspěvekod ondrag » 07 dub 2006 (pát), 21:27

Martass píše:
OndraG píše:WiFi zařízení musí mít nastaven parametr RTS na 256B - !!! povinné !!!


Co presne znamena tato hodnota?? Ja tam mam implicitni hodnotu 2347.Dik

http://www.pvfree.net/forum/viewtopic.p ... highlight=
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod Balloo » 08 dub 2006 (sob), 10:05

Asi informační šum....

Ovis bere v parametru RTS pouze decimální hodnoty (default 2347 je max.). Ovšem 256B je zřejmě hex hodnota a nechce se mi po internetu hledat převodník :oops:

Bylo by možné tuto hodnotu uvést v dec. formátu (možná by to líp pochopili i ostatní)?
Balloo
 

Příspěvekod ondrag » 08 dub 2006 (sob), 10:08

Balloo píše:Bylo by možné tuto hodnotu uvést v dec. formátu (možná by to líp pochopili i ostatní)?


256 bajtů
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod Balloo » 08 dub 2006 (sob), 10:37

Díky, taky jsem už pochopil že mám dlouhý vedení :lol:
Balloo
 

Příspěvekod Cleyment » 09 dub 2006 (ned), 21:13

Ahoj, jestli jsem to dobre pochopil, tak hodnota RTS Threshold: ma byt povinne nastavena pro vsechny z nynejsich 2347 na 256? Jestli ano, tak mi to prosim nekdo zkuseny a kompetentni potvrdte. Nerad bych tam nastavil neco spatne a pak nejel net. Jsme na jedno wifi 3 uzivatele. V jinem clanku je totiz napsano, ze se jedna o hodnotu RTS/CTS a ja jsem nasel ve wifi RTS Threshold:
diky moc za odpoved
Cleyment
 

Příspěvekod ondrag » 09 dub 2006 (ned), 22:37

Cleyment píše:Ahoj, jestli jsem to dobre pochopil, tak hodnota RTS Threshold: ma byt povinne nastavena pro vsechny z nynejsich 2347 na 256?

Ano

Cleyment píše:V jinem clanku je totiz napsano, ze se jedna o hodnotu RTS/CTS a ja jsem nasel ve wifi RTS Threshold:

Každý výrobce to nazývá jinak...
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod moogr » 11 dub 2006 (úte), 20:19

Cleyment píše:Nerad bych tam nastavil neco spatne a pak nejel net.


Co net, já když tam nastavím 256, tak hned jak to potvdím, tak mi to odpráskne windowsy, že nejdou ani přeinstalovat bez smazání. Při spouštění mi tam skočí modrá obrazovka, že nemůže najít grafickej akcelerátor a začne se načítat cosi ram, pak se to resetne nebo rovnou vypne počítač. Chtěl jsem zkusit opravit widle instalací, při nasčítání informací z instalačního cd se počítač zase vypne nebo resetne, až když jsem proházel hardware v pc, tak se mi to podařilo po pátý rozjet (díky bohu) a samo se to přenastavilo na původní hodnotu, která je teda u mě 2432, ne 2347. Ta tam byla automaticky.
Tak nevím...
moogr
 

Příspěvekod lyon667 » 11 dub 2006 (úte), 20:34

Neni to spis problem v ovladacich, respektive vi widlouzoidnim manageru pro wifi? Zkus vypnout spravu wifi ve windows a pouzivat nejakou normalni utilitu, co byla u karty. Pripadne jine drivery.

Jen pro zajimavost - Intel 2915 pod 2.6.15 nastaveni RTS bez problemu.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4508
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod moogr » 11 dub 2006 (úte), 20:38

Používám utilitu pro kartu, konfiguraci pomocí windows mám vypnutou.
Uvidíme.
moogr
 

Příspěvekod moogr » 13 dub 2006 (čtv), 20:24

Hodnota změněna :sunglass:
Vyčistil jsem registry, vypnul utilitu na regulaci, zakázal síťovku a pak teprve změnil hodnotu, povolil ji, hodil restart a je to v pořádku.
moogr
 

Příspěvekod husqarna » 17 dub 2006 (pon), 20:32

A hodnotu Fragmentation Threshold: nechat jaka je nastavena systemem nebo take nejak zmenit?
husqarna
 

Příspěvekod Badla » 19 dub 2006 (stř), 10:09

Vycuc z clanku Joyce (dodavatel produktu ASUS na cesky trh):

ASUS WL-520G Deluxe nově podporuje i režim klient!
Společně s techniky společnosti ASUS se nám podařilo implementovat do nového firmwaru ASUS WL-520G Deluxe zákazníky velmi žádanou funkci Klientský mód.

- po upgrade na nejnovější firmware je přepnutí z režimu Gateway na klientský režim přístupné z webového rozhraní.
- ASUS WL-520G Deluxe má rovněž žádanou funkci Regulace výstupního výkonu, samozřejmostí je R-SMA anténní konektor.
- i v klientském režimu je lokální síť LAN chráněna proti průniku zvenčí (z internetu).
Cena ASUS WL-520G Deluxe je od 1.696,- Kč bez DPH.

Pokud to bude umet regulovat stejne jako 500g, tak to vypada na dobrou a notne levnejsi nahradu :D
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6085
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Asus

Příspěvekod Franta61 » 19 dub 2006 (stř), 10:15

No tak to je super zda to bude tak jak píší kde se dá koupit?
Franta61
 

Další

Zpět na Tech Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků