Provoz, poruchy

Přístupové body v Ochoze

Provoz, poruchy

Příspěvekod catman » 18 črc 2006 (úte), 18:47

Routování je funkční, statistiky na http://10.133.0.52/hotsanic/ . Síť je zatím živena z ADSL do přepojení na uplink z PV, takže prozatím jede odděleně od východní části sítě.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod catman » 30 črc 2006 (ned), 22:50

všiml jsem si SMS, že jsou potíže na AP Ochoz...asi je tuhá karta, softwarově to nejde spravit, nebo je něco s anténou.
Prosím o osobní kontrolu někoho z místních a taky restart wrapa.
Zkontrolujte neporušenost kabelů atd...

P.S. opakuju, že je zcela zbytečné posílat SMS - nemáme na ně čas a nečteme je, pokud se na tom speciálně s někým nedomluvíme...
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod catman » 31 črc 2006 (pon), 7:46

Přístupový bod je nyní plně funkční a nic nebrání připojování klientů
- AP silo - horizontální polarizace

Jako pomůcka pro výběr zařízení lze použít tento obrázek .

Doporučovaná je cesta jednoho společného zařízení mezi více sousedy, kdy se sníží náklady a nenarůstá vzájemné rušení !
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Li.Bee » 31 črc 2006 (pon), 18:18

V sobotu odpoledne jsem restartoval wrap a zkontroloval kabely ale stejne se to rozjelo az v nedelu.

Mimochodem je normální ze me to (=ADSL z Budětska) jede zhruba jenom 12kB/s?
Li.Bee
 

Příspěvekod lyon667 » 31 črc 2006 (pon), 18:39

Zalezi, kolik na tom "visi" lidi a jaka je tam DSL linka. Bohuzel ani jedno nevim, ale muzes zkusit provoz mezi tebou a nekym z Budetska, jestli je problem na trati, nebo az na DSL.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4507
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod Badla » 31 črc 2006 (pon), 20:40

lyon667 píše:Zalezi, kolik na tom "visi" lidi a jaka je tam DSL linka. Bohuzel ani jedno nevim, ale muzes zkusit provoz mezi tebou a nekym z Budetska, jestli je problem na trati, nebo az na DSL.


je na tom zatim jen obecni urad (traffic skoro zadny), nikdo jiny... adslko je tam megabit (mozna dvoumegabit)... z AP budetskoglobus jsem o vikendu vytahli bez problemu megabit.... a to jsme stali pod vysilacem bez prime viditelnosti... na Ochoze je XI625ka s neflashnutym firmware (karta si dela co chce, chvili jede, chvili ne... ta rychlost muze byt take duvodem). je potreba tu kartu vymenit... pokud nekdo z mistnich muze, tak at se domluvi s Ondrou (ma doma flashnute) a vymeni ji na miste....
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Badla » 31 črc 2006 (pon), 20:43

nechci s tebou polemizovat, ale tyto statistiky http://85.70.56.183/hotsanic/networks/i ... 28_26.html ukazuji, ze ti to jede mnohem rychleji, nez 12kB :twisted:
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod catman » 31 črc 2006 (pon), 22:06

Li.Bee píše:V sobotu odpoledne jsem restartoval wrap a zkontroloval kabely ale stejne se to rozjelo az v nedelu.

Mimochodem je normální ze me to (=ADSL z Budětska) jede zhruba jenom 12kB/s?

říkal jsem ti, že nějaké resety zařízení se můžou dělat, až k tomu dá pokyn správce, partyzánské akce opravdu nejsou žádoucí....
Představ si, že třeba správce bude uprostřed nějakého provádění změn a ty mu utrhneš linku - ztratí spojení a pak se musí nahoru a vše nastavovat ! - opravdu nejdříve konzultovat, prosíme....díky
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Li.Bee » 01 srp 2006 (úte), 18:46

Za ten restart se omlouvám.., teď mě to jede celkem dobře 8) .

Kde bych mohl sehnat toho Ondru?
Li.Bee
 

Příspěvekod Badla » 01 srp 2006 (úte), 23:12

Li.Bee píše:Za ten restart se omlouvám.., teď mě to jede celkem dobře 8) .

Kde bych mohl sehnat toho Ondru?


ondrag (zavinac) pvfree (tecka) net, nebo SZ na ondrag
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Návštěvník » 02 srp 2006 (stř), 19:21

Ještě jsem se chtěl zeptat jak to ve sdružení funguje s odměnama tzn.: v Ochozi budu připojovat několik uživatelů (a budoucích členů sdružení pvfree:-) a nevím jestli si za to mám vzít jejich vnucené peníze nebo budu mít jiné výhody?


P.S. S připojením toho Asusu wl 520 snad nemáte žádné problémy, já jen jestli to můžu objednat všem?
Návštěvník
 

Příspěvekod Li.Bee » 02 srp 2006 (stř), 19:24

Sorry zapomněl jsem se přihlásit to nad tím je odemě.
Li.Bee
 

Příspěvekod Karlos » 02 srp 2006 (stř), 23:09

Ze nekoho pripojis nebo ne,je tvoje a jeho vec,sdruzeni do teho neplet.Oni by si to meli zapojit sami ale kdyz to nekdo nezvladne tak si na to pozve nekoho kdo to umi,takze v timhle pripade tebe.Jestli si za to vemes penize nebo ne,je na tobe.Ve sdruzeni jsou odmeny jen aktivni clenum a to navyseni rychlosti do inetu.Aktivni clen je ten kdo treba skace po strechach nebo jinak pomaha primo siti.Ze nekoho pripojis a dobre ti maimalne nekdo podekuje ale zadna odmeny od sdruzeni se nedavaji.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7610
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod Badla » 03 srp 2006 (čtv), 1:23

Anonymous píše:Ještě jsem se chtěl zeptat jak to ve sdružení funguje s odměnama tzn.: v Ochozi budu připojovat několik uživatelů (a budoucích členů sdružení pvfree:-) a nevím jestli si za to mám vzít jejich vnucené peníze nebo budu mít jiné výhody?

P.S. S připojením toho Asusu wl 520 snad nemáte žádné problémy, já jen jestli to můžu objednat všem?


jak jiz uvedl Karlos, pripojovat lidi muzes a osobne ti doporucuji ty penize neodmitat... pocitej totiz s tim, ze v budoucnu ja´kmile se vyskytne nejaky problem, budes to ty, koho budou volat... takze neboj, budou to dobre vydelane penizky... co se aktivnosti pro sdruzeni tyka, pokud se budes chtit starat o AP v Ochoze a budeme videt, ze tvuj pristup je kladny a proaktivni, nebranime se v prvni fazi ti dat vyhodu aktivniho clena, rj. navyseni rychlosti az na 5Mbit a pokud bude Tva cinnost pro sdruzeni vice nez aktivni, tak se muzes dockat i odpusteni placeni prispevku... jen pro nazornost = pocitam odhadem, ze dneska mame cca 50 aktivnich clenu, kteri maji zvysenou rychlost a z toho hrubym odhadem 20-25 jich neplati ani prispevky (nepocitaje v to ty, kteri majiodpusteno placeni treba z duvodu provozu AP na svem objektu).

Ohledne tech Asus 520g - zatim nemame plne funkcni firmware, pokud to bude mozne, tak at se sousedi domluvi a dohromady radeji koupi 500g deluxe (stoji cca o 800 vic) a propoji se kabelem, nebo dat toho asuse 520g, ale k nemu pridat utlumak (dela je cca za 100,- kocicak a az bude novy firmware, tak se po prehrani a nastaveni regulace muze toho utlumaku zbavit prodejem dalsim clenum, kteri budou mit treba jeste nejakyho Ovise apod.).
Uživatelský avatar
Badla
Kontrolor sdružení
Kontrolor sdružení
 
Příspěvky: 6083
Registrován: 10 kvě 2005 (úte), 10:19
Bydliště: Italská 4

Příspěvekod Li.Bee » 04 srp 2006 (pát), 20:58

Ještě k tomu Asusu, já tam mám firmware 1.9.5.5., a výkon antény (=Radio Power - pokud je to ovšem ono??) můžu regulovat od 1 do 84.

Aktivitě v PVfree se nebráním, z mé strany je to i osobní zájem. Zatím ale asi nemám dostatečné zkušenosti, ale rád si nechám poradit. Od září začínám na vysoké tak jen doufám že tam časem něco pochytim:-)
Li.Bee
 

Další

Zpět na 53 - Ochoz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron